Un dels trets més característics de la cuina del nostre país és el pa amb tomàquet. Signe identitari català acompanya diàriament els nostres àpats. …
Read MoreArrenquem un nou Rebost Gourmet de nou amb un producte del nostre territori que mica en mica s’està recuperant: el pèsol negre del Berguedà, de …
Read MoreAmb les vacances de setmana santa a tocar ens mereixem fer-nos un autohomenatge i amb la recepta que us porto avui, els llagostins amb …
Read MorePer obtenir un gram de safrà calen unes 200 flors. Cada flor ens en donarà 3 brins obtinguts en un procés manual. De mitjana un …
Read MoreDe nou, i a tocar de Nadal, un rebost gourmet d’aquells de luxe! Avui us presentem un producte molt excepcional. Per la seva història …
Read MoreAmanida de tardor amb foie escabetxat, és una recepta elaborada i fotografiada per a Badia Vinagres publicada al Magazine Favuzzi (Canadà).
Read MoreAquest octubre ha arrencat una campanya solidària en la que podreu contribuir finançant la lluita contra el càncer de mama. Fer-ho no us costarà res, …
Read MoreI ja tenim aquí el Rebost Gourmet del mes de setembre! Taxan taxan! Què serà? Doncs és un dels reis de l’hort, que ens …
Read MoreFa cosa d’un parell de mesos em van proposar de formar part d’un “club de blocaires” ben especial. El de Oleum Flumen. Feia temps …
Read MoreUn ingredient gourmet per excel·lència és el fetge gras d’ànec, el foie. D’aquells que fan festa, present en ocasions especials, una delícia pel paladar. …
Read MoreSi alguna cosa caracteritza el petit de la casa és que xerra pels descosits! Ja ho feia de ben petit quan, amb tot just …
Read MoreCom ens agrada la pasta! Dels aliments més versàtils que hi ha. Ja sigui amb verdura, peix, carn, embotit o fins i tot amb …
Read MoreFa uns mesos l’empresa FRUIT Sa2Pe em va demanar que pensés una recepta d’aperitiu que fos saludable. De fet, va ser pels volts de …
Read MoreJo confesso… i no, no em refereixo a la brillant obra literària del Terrassenc Jaume Cabré. Em refereixo a que us confesso que aquesta …
Read MoreSeguim amb la tòfona! Mireu si n’és d’especial la Tuber Melanosporum, o tòfona negre d’hivern pels amics, que l’hem fet ingredient del Rebost Gourmet d’aquest mes. …
Read MoreM’encanta el nom d’aquest tubercle. El seu nom comença per l’onomatopeia de la gana: NYAM! Que és el que exclames després de tastar aquesta crema …
Read MoreA veure… de calor calor, no ens podem queixar aquest estiu! Crec que és dels més fresquets que recordo! Tot i així el temps …
Read MoreNova edició del Rebost Gourmet! I potser la més sorprenent de les que portem! Avui us presentem uns ingredients quasi màgics! El Paper Germinat! …
Read MoreTercer ingredient del Rebost Gourmet! Un ingredient ben especial, tan especial que encestralment es relacionava amb la immortalitat per les seves nombroses propietats, l’all …
Read MoreAquest és el resultat de la demostració que ens va oferir ahir el Restaurant Samaranch Park a les Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei! …
Read MoreAra sí, no? Sembla que ha arribat el bon temps! Toquem fusta perquè no torni aquest hivern etern que no entén de calendaris… Ja …
Read MorePer fi tenim aquí (i de ple) la primavera!!! Amb tot el que comporta: ara fa fred, ara no, ara plou, ara fa sol, …
Read MoreQuan sortim d’un taller de cuina, en sortim entusiasmats, carregats de noves receptes que volem fer tant aviat sigui possible! Però la manca de …
Read MoreI continuem amb l’àpat de cap d’any! Després del gotet de bacallà, vaig optar per fer un dels plats que vem aprendre al Monogràfic …
Read MoreSí!!!! Aquest cop arribo a temps de la Recepta del 15!!! 🙂 Aquest mes, amb l’arribada de la tardor, ens proposaven fer receptes amb …
Read MoreAprofitant les albergínies i el tomàquet triturat ecològic que tenia de la cistella de La Tavella vaig aprofitar per fer una recepta que li …
Read MoreFa unes setmanes vaig fer un curs sobre Foie al The cooking space de Delishop, a càrrec del Manel Guirado. Era el primer curs …
Read MoreAquest cop Memòries d’una cuinera ens proposava com a repte elaborar una recepta d’ous farcits, dolços o salats. En aquesta ocasió no hem fet …
Read MoreEls pèsols són els caramels de la primavera, no trobeu? Parlem de pèsols tendres, els que estan al seu punt! Els petitons que són …
Read MorePost express per participar (a última hora!! #buff) a Memòries d’una cuinera que aquest mes ens proposava de fer receptes de truita! 😀 És …
Read MoreDesprés dels excessos nadalencs, toca fer bondat! I avui us portem una recepta sana, lleugera i nutricionalment molt completa. LLENTIES AMB VERDURETES Ingredients: 300 …
Read MoreLa missió del Banc dels Aliments és rebre productes alimentaris i repartir-los entre les entitats benèfiques homologades perquè els facin arribar a les persones …
Read MoreLa setmana passada vem poder gaudir de les receptes de Ca l’Ignasi al Cuines. Plats de la nostra terra fets amb el millor del …
Read MoreQue en temps difícils, de crisi, de desànim i desafecció (que deia un) tinguis il·lusió per alguna cosa és fantàstic! Una d’aquestes coses és …
Read MoreEl món 2.0 em va fer descobrir un plat ben divertit i que mai se m’hagués acudit de fer! En Martí va retuitejar (va …
Read MoreL’estiu ha arribat de manera impecable. Quina calor! Per ajudar a portar-la millor, els plats fresquets són una magnífica opció! Avui farem una amanida …
Read MoreVet aquí una versió d’un clàssic de les amanides, per donar una mica de “vidilla” als àpats d’estiu: L’amanida Caprese. És una amanida Italiana, …
Read MoreNo us ha passat de vegades que penseu “aquest vespre em menjaria una sopa”, aneu al congelador amb l’esperança de trobar un tupper amb …
Read MoreComencem pel primer plat del sopar de Cap d’any: Crema de gambes amb tres textures. Cal dir que aquest plat ens el va ensenyar …
Read MoreRecepta apte per a tots els membres de la família però especialment dedicada als més petits de la casa: Niu de tallarines fresques amb …
Read MoreVa, que hem d’aprofitar els dies que ens quedin abans no arribi el fred per fer receptes estiuenques!!! Sempre m’ha xocat molt que les …
Read MoreMés cuina fresqueta per aquests darrers dies d’estiu (ja no dic de vacances que per mi almenys, ja s’han acabat… ¬¬). Ja fa unes …
Read MoreAquest diumenge han vingut a dinar a casa els nostres amics de la Cuina Vermella, la Txell i el Kike!! De fet conèixer a …
Read MoreAquest divendres a la tarda el Mercat de la Independència de Terrassa, en el marc dels actes de celebració del seu centenari, ha organitzat …
Read MoreContinuem amb una altra recepta, que vaig treure de la revista DESCOBRIR CUINA d’aquest mes, i que els hi vaig fer també d’aperitiu a …
Read MoreAquesta setmana a l’escola Xup xup fa la cassola, hem fet una jornada d’ous!! 😉 En aquesta ocasió en Miquel Ristol va començar la …
Read More“Questa giovanissima artista, non ancora diciottenne è all’inizio della sua carriera, ma ha dimanzi a sè un sicuro e brillante avvenire per le sue …
Read MoreUna altra recepta pels que som formatgers! Aquesta setmana s’han iniciat les jornades a l’escola de cuina Xup-xup. Aquest any es faran dues jornades …
Read MoreBones festes i feliç any 2009!!!! A casa nostra, al ser una família tant extensa, ens repartim els àpats de les festes de Nadal. …
Read MoreMalgrat sempre hem sentit dir els nostres pares: “Nens!! Amb el menjar no s’hi juga!! “, he de dir que… QUE DIVERTIT ÉS JUGAR …
Read MoreAvui han vingut a dinar uns bons amics a casa, per tant hem preparat un menú ben festiu. Com que el segon plat era …
Read MoreAvui hem fet una altra recepta de la Mireia Carbó: Pastissets de pasta de full amb formatge fos. Senzillament deliciós… Ingredients: 1 làmina de …
Read MoreVet aquí un plat senzill, ràpid de fer i ben bo! Ingredients: Tagliatelle (pasta fresca) Alfàbrega fresca 2 dents d’all Pinyons 120 ml. d’oli …
Read MoreHi ha plats que duren pocs minuts quan els serveixo a taula… aquest n’és un! O sigui que dissabte el matí, agafo el carro …
Read MoreAmb l’arribada del fred dels darrers dies ja venen molt de gust els plats calents d’hivern. O sigui que, aprofitant que el cap de …
Read More