Bloc de receptes i cuina

, / 4962 0

Amanida d’estiu amb tàrtar de tonyina

Un deliciós tàrtar de tonyina vermella bluefin acompanyat d'una refrescant amanida de productes de temporada, tomàquet i alvocat.
SHARE

Per fi ha arribat l’anhelada tornada a l’escola! Tres mesos de vacances escolars (i només una setmana de vacances laborals… 🤦🏻‍♀️) han donat la oportunitat de viure moltes experiències en família i de provar receptes fresques, en un dels estius més sufocants que recordo. Una de les que ha triomfat més, és aquesta amanida que us explicaré avui: Amanida d’estiu amb tàrtar de tonyina.

Menjar cru, no només és saludable sinó una forma sofisticada d’apreciar el producte de manera més directe. Ens encanten els tàrtars, els carpaccios, els marinats, els fumats… som uns crudívors empedreïts!

Aquest tàrtar acompanyat per l’amanida de productes de temporada, el tomàquet i l’alvocat, es converteix en un àpat ben complert. Si sou generosos us pot servir de plat únic o podeu fer-la com a entrant o aperitiu si el fem minimalista, en gotets o copes.

Amanida d’estiu amb tàrtar de tonyina

INGREDIENTS (per a 4 persones)

 • 1 bon tomàquet d’amanir
 • 1 alvocat gran madur
 • 200 g de llom de tonyina vermella en un sol tall
 • 2 o 3 cullerades de soja
 • 1/2 cullerada de mostassa antiga
 • Porradell
 • Pebre negre
 • Oli d’oliva verge extra
 • Sal

ELABORACIÓ

Malgrat hem comprat una tonyina fresca (magnífica, de la peixeteria Peixnot del Mercat del Ninot i que Ulabox m’ha portat a casa), és aconsellable congelar els talls de tonyina prèviament, per evitar problemes d’intoxicació per anisakiasis. Al tenir els talls de llom congelats també ens ajudarà a poder-los tallar amb més precisió.

 1. Descongelem els talls de lloms de tonyina (d’un dit d’ample com a molt, uns 200g aproximadament per cada tall).
 2. Mentre es descongela la tonyina netegem el tomàquet i el tallem a dauets petits que col·locarem en un bol. Fem el mateix amb l’alvocat i el posem en el mateix bol del tomàquet. Ho reguem amb un raig generós d’oli d’oliva verge extra (el meu és d’arbequina premium de Bargalló, excel·lent!) i ho reservem a la nevera.
 3. Quan la tonyina porti uns 10 minuts fora el congelador, tindrà la consistència adequada per poder-la “picar” a dauets, havent retirat prèviament la pell.
 4. En un bol de vidre aboquem els dauets de tonyina i afegim la soja. Hem d’incorporar la justa perquè la tonyina l’absorbeixi. A mi que no m’agrada abusar-ne, en poso per 200 g de tonyina entre dues i tres cullerades màxim.
 5. A continuació, hi afegim mitja cullerada de mostassa antiga, porradell picat i pebre negre. Ho remenem tot plegat i ho deixem marinant uns dos minuts.
 6. Passat aquest temps ho reguem amb un bon raig d’oli d’oliva verge que ens amorosirà la mescla.
 7. Muntem l’amanida. A mi m’agrada muntar-la en una copa de vermut. Queda molt visual i acolorida!
 8. Comencem per una base de dauets de tomàquet i alvocat que ens empleni mitja copa.
 9. I a continuació acabem col·locant al damunt un parell de cullerades generoses de tàrtar de tonyina.
 10. Opcionalment, podem picar una mica més de porradell damunt o empolsinar amb sèsam.


Posts relacionats

PASSWORD RESET

LOG IN