Bloc de receptes i cuina

, / 717 0

El millor pollastre del món

Pollastre rostit al forn, en una triple cocció: Macerat en salmorra, en cocció suau i rostit final. Espectacular!
SHARE

No ho dic jo (que també), sinó els germans Torres en el seu llibre “Cuina a casa amb els germans Torres“. I la veritat és que aquest pollastre al forn està per llepar-se’n els dits, per fer-li la onada o per muntar-li un piset!

La que us porto avui és una versió adaptada als gustos de casa, tant a nivell de ingredients com de guarnició, però elaborada amb la tècnica que s’especifica en el llibre.

El secret està en la triple tècnica de cocció. En primer lloc, el macerem en salmorra que hidrata la carn. En segon una cocció suau i uniforme al forn. I en tercer i últim lloc, el rostit final a alta temperatura que li dóna el punt cruixent.

1- Pollastre tret de la salmorra i a punt per la cocció suau al forn

Us recomano utilizar una cassola específica per fer pollastres al forn. D’aquesta manera se’ns aguanten asseguts a la cassola i garantim una cocció uniforme, per tal de que ens quedi cruixent per totes bandes. La meva rostidora vertical és de la casa Staub, i em té enamorada.

2- Pollastre després de la cocció suau al forn (1 hora a 150ºC)

Ara bé, que no tenir la rostidora vertical us disuadeixi de preparar-lo. Hi ha qui utilitza una ampolla de cervesa (buida i neta) per enfilar-hi el pollastre i mantenir-lo assegut a la cassola (ahílodejo). Una bona base de patates que l’ajudi a mantenir-se assegut també és una gran opció.

Posats a fer el millor pollastre del món compreu-ne un de bo. El meu és de la parada Polleries el Pagès, del Mercat del Ninot de Barcelona i el vaig comprar a través d’Ulabox que me’l va portar a casa d’avui per demà.

El millor pollastre del món!

3- Pollastre després del rostit final (20 minuts a 230ºC)

INGREDIENTS

  • Un bon pollastre de pagès (preparat per fer al forn)
  • 4 escalunyes
  • 1 cabeça d’alls
  • 30 ml de conyac
  • 10 ml de vi ranci
  • 1 llimona
  • 1 branca de farigola fresca
  • 1 branca de romaní fresc
  • 500 g patates mini guarnició

Per la salmorra

  • 3 l d’aigua
  • 90 g de sal

ELABORACIÓ

  1. Netegem el pollastre de restes de plomes i el posem a macerar en salmorra la nit anterior a cuinar-lo, amb: 30 grams de sal, per litre d’aigua. Quedarà perfectament al punt de sal i molt sucós.
  2. L’endemà el retirem de l’aigua i el col·loquem en una safata de forn o a la rostidora vertical.
  3. Posem els grans d’all “en camisa” (amb pell) i golpejats a la base de la cassola. Netegem les patates mini de guarnició i les posem a la base de la rostidora, amb els alls i les escalunyes pelades. Ja tenim a punt la base del pollastre.
  4. En un got tirem els líquids per fer-ne una barreja: El conyac, el vi ranci, l’oli d’oliva verge, l’orenga i el suc de llimona. Agafem unes branquetes de romaní i farigola fresca i en fem un bouquet lligat amb cordill de rostir.
  5. Pintem i salsem el pollastre ajudant-nos del bouquet (com si fos un pinzell), amb la barreja del conyac, OOVE, vi ranci, orenga i suc de llimona.
  6. L’enfornem a 150ºC durant una hora.
  7. Retirem el pollastre i el deixem reposar fora del forn uns minuts. I el pintem de nou amb la barreja. Pugem el forn a 230º.
  8. Tornem a posar el pollastre al forn durant uns 20 minuts fins que es dauri bé.
  9. Retirem el pollastre i el trinxem bé. Acompanyem el pollastre amb la seva guarnició de patates.

Prepareu una bona panera de pa!

Voleu 15 € de descompte en la vostra primera compra a Ulabox?

Doncs aconseguir-los és molt fàcil! Només heu de utilitzar el codi CUINETESNUNI en la vostra primera compra a Ulabox (superior a 75€) i us els descomptaran del total.

Aprofiteu per visitar  “les parades” del mercat del Ninot, a mi em tenen el cor robat. Trobareu el millor producte fresc de temporada i arribarà a casa en un tres i no res!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PASSWORD RESET

LOG IN