Bloc de receptes i cuina

, / 6890 1

La Girona de Joc de trons, Rocambolesc i Bubbles #DJ2

El segon de #ElsNostresDijous passa a la ciutat de Girona. Ruta de localitzacions de la sèrie Joc de Trons, aturada al Rocambolesc i sopar al Bubbles
SHARE

Sí, som molt frikis. Ja ho dic jo d’entrada i així us ho estalvio. Ens encaaaantaaa Joc de Trons i ara que estem en plena setena temporada anem tot el dia espitosos esperant que arribi el dilluns. Que llargues es fan les setmanes i que curts es fan els capítols! Total, abans de que comencés la temporada vem fer el que vindria a ser una “puesta a punto”, és a dir, vem remirar “del tirón” la sisena temporada. No sabeu lo bé que va. Et refresca la memòria i et situa al punt just de partida per començar la nova. Els nostres homònims (benvolguts companys frikis com nosaltres) ja sabreu que part de la sisena temporada passa a Catalunya, especialment a la ciutat de Girona. I és que aquesta històrica ciutat es converteix en 3 dels escenaris de la temporada: Desembarco del Rey, Braavos i Antigua.

La Girona de Joc de Trons

Com que la televisió per mi sí que és cultura (unes més que d’altres) se’m va acudir portar al Miquel a fer una ruta per totes aquestes localitzacions de la sèrie, a Girona. Un #elsnostresdijous temàtic on el centre d’interès seria Joc de Trons. Haig de dir que em va anar de perles un post del blog Equipatge de mà, que vaig trobar cercant per internet, en el que expliquen detalladament, tota la ruta de localitzacions amb imatges reals i de la sèrie. Una bona troballa que em va servir de guió per la nostra visita.

Per si us interessa sapigueu que també hi ha empreses que organitzen tours organitzats on t’expliquen anècdotes del rodatge, però per qüestions d’horari ens va ser impossible fer-lo.

Rocambolesc

Després de la senyora caminada, ens ben mereixíem un premi! I no podia ser un altre que, una aturada tècnica al Rocambolesc per menjar, com no…, un polo de la mà del Jaimie Lanister! Evidentment era boníssim, un sorbet de mango i taronja sanguina recoberta d’una capa daurada comestible, però per sobre del gust, hi ha la genialitat d’haver-lo pensat. I d’això, en Jordi Roca, en sap un pou! Un dels cuiners més (esbojarradament) creatius que tenim al país. El millor pastisser del món el tenim a l’abast d’un polo de 4€!  Un autèntic privilegi.

Sopar al Bubbles

Vem acabar de fer una passejada pels voltants del pont de les peixeteries velles (un dels punts que més m’agrada de la ciutat) i quan el Miquel ja estava convençut de que anàvem cap a casa (és el que té viure a 100 km de Girona…) va arribar la última sorpresa, el sopar a un dels nostres restaurants preferits de Girona, el Bubbles!

Del Restaurant Bubbles, ja us n’he parlat en alguna ocasió. I és que ara ja fa una bona colla d’anys que ens coneixem amb l’Àngel (xef del restaurant) i la seva família. Bubbles és un projecte que reneix (ja fa uns quants anys) i reinventa la cuina de l’antic Restaurant Albereda, referent indiscutible dels fogons Gironins. Una idea original, diferent, atractiva i sobretot jove i moderna, que al mateix temps respecta la tradició que ha dibuixat la trajectòria familiar.

Té una oferta gastronòmica molt àmplia de tapes i mitges racions, tant clàssiques com d’autor, fins a racions elaborades, sempre cuidant el producte per a que cada degustació sigui única i sorprenent.

En aquesta ocasió vem fer el menú de tapes, extraordinari. D’una relació qualitat-preu sorprenent. Una varietat de tastets individuals, un plat principal, postres i beguda, per només 28 € (cafè inclòs!). Un menú perfecte per un àpat informal, divertit i dinàmic.

Les tapes eren: “Natxos” amb formatge cremós, guacamole i tomàquet rostit; Hummus de llenties, llagostí saltejat i pimentó; Salmorejo per beure, pernil ibèric i crostonets de pa; Sandvitx planxat de pollastre i bolets brasejats; Cruixent de bacallà marinat amb atxiote, coriandre i llima; i Takoyaki de pop. Un autèntic festival de tapes!

De plat principal vem escollir l’entrecot de vedella amb pastisset de formatge blau, comí i mostassa. Volta i volta, com a mi m’agrada! Les altres opcions de plat principal eren una fideuà de sípia i cues de gambes amb allioli o un suquet de gallineta amb patates i picada d’ametlla.

I per rematar-ho unes postres de xocolata: untuós de xocolata i maracujà, bescuit de cacao i vainilla.

I ara ja sí, després de fer el cafè i petar la xerrada amb l’Àngel i família vem agafar l’AP7 i cap a casa, que l’endemà toca treballar. Tot esperant el proper de #ElsNostresDijous.


Posts relacionats

One Comment

PASSWORD RESET

LOG IN