Bloc de receptes i cuina

, / 16820 1

Canelons de bolets, foie i confit d’ànec amb falsa beixamel de parmesà

Un clàssic Nadalenc renovat pels amants dels bolets i l'ànec
SHARE

Quan acaba l’any tots tenim el costum de mirar enrere i valorar-lo. La veritat és que el 2016 ha estat un bon any per nosaltres. Un any de viure plenament la família i de salut. On potser el canvi més gran ha estat certa evolució professional. Continuo treballant en comunicació en la empresa que vem constituir fa 3 anys, però a dia d’avui estic contenta de poder dir que tota la meva cartera de clients estan relacionats amb el món gastronòmic i que, per fi, em dedico plenament a la comunicació gastronòmica.

Poder fer de manera periòdica ràdio a Onda Cero Catalunya també ha estat un gran regal que ens ha portat aquest 2016, m’encanta fer ràdio. I per acabar d’arrodonir l’any, una bona amiga m’ofereix portar la comunicació de la seva escola de cuina, La Patente. Hi ha feines en les que a part de treballar cal valorar el que arriben a enriquir-nos, aquesta n’és una. 😉

La recepta que us porto avui és d’un curs de Cuina Festiva que es va celebrar fa unes setmanes a La Patente. Em va agradar tant que vaig decidir que la faria per cap d’any.

La recepta: Caneló de bolets, foie i confit d'ànec amb falsa beixamel de parmesà

INGREDIENTS (per a 4 persones)

 • 8 làmines de plaques per lasanya (precuinat si ho preferiu)
 • 3 confits d’ànec
 • 200 g de foie micuit
 • 500 g de bolets de temporada (trompeta, rossinyols, camagrocs ..)
 • 500 g de xampinyons
 • 4 cebes grans
 • OOVE (Oli d’Oliva Verge Extra)

Per la falsa beixamel de parmesà:

 • 80 g de mantega
 • 1 l de nata per cuinar
 • 250g de formatge parmesà en tac
 • Pebre blanc, nou moscada ratllada i sal
 • Maizena (opcional)

ELABORACIÓ

 1. Comencem preparant la farsa del caneló sofregint la ceba picada finament en una cassola amb OOVE (Oli d’Oliva Verge Extra).
 2. Introduïm el confit d’ànec al forn o al microones perquè s’estovi i perdi el greix. Retirem els ossos i la pell per recuperar la seva carn. La piquem a ganivet finament.
 3. Afegim la carn d’ànec picada a la cassola amb la ceba i ho cuinem uns minuts.
 4. Netegem i tallem finament els bolets (com els de la foto). Els afegim a la cassola i els cuinem fins que perdin l’aigua de la seva vegetació. Cuinem el farcit uns minuts més i salpebrem. Retirem la barreja del foc, incorporem el foie micuit i l’integrem a la massa. Reservem.
 5. Per a la falsa beixamel, fonem la mantega en una cassola a foc suau i afegim la nata. Escalfem uns minuts a foc baix fins ebullició i incorporem el parmesà ratllat, el pebre, sal i la nou moscada. Barregem fins a obtenir una salsa densa (opcionalment si la salsa està molt líquida es pot espessir utilitzant una mica de farina de blat de moro).
 6. Afegim un parell de cullerades de beixamel al farciment perquè estigui més sucós i barregem per integrar-les.
 7. Couem les plaques de pasta amb abundant en aigua bullint i sal posant-les d’una en una manera que no s’enganxin (si són precuinades n’hi haurà prou amb hidratar-les en aigua calenta el temps que ens indiqui el fabricant). Les retirem quan estiguin al dente i les disposem a sobre d’un drap de cuina, una al costat de l’altra.
 8. Omplim les làmines amb el farciment i enrotllem els canelons.
 9. Servim una petita quantitat de falsa beixamel en un plat i dipositem a sobre el caneló. Napem amb la falsa beixamel restant.
 10. En el moment de servir, afegim una mica de formatge parmesà ratllat i gratinem al forn fins que estiguin daurats o bé cremem-los amb l’ajuda d’un bufador de cuina.

Recomanacions

Utilitzem la pasta de lassanya ja que ens permet fer un caneló molt més allargat. Amb un o dos per persona en tindrem suficient. La que utilitzo jo és pasta fresca de lassanya de la marca Giovanni Rana. La veritat és que va molt bé, és lleugerament més fina i necessita poc temps de hidratació.

L’ànec (el confit i el micuit), com no podia ser d’una altra manera és de la casa Collverd, per amistat i perquè són els millor productors de productes de l’ànec del país. Us el recomano!

Si teniu ocasió de comprar una tòfona fresca aquestes festes també en podeu posar una mica ratllada amb un microplane a la farsa o damunt de la falsa beixamel. Li donarà tota l’aroma característica de la tòfona i no cal que n’utilitzeu molta quantitat. Recordeu que la tòfona la podem fer treballar mentre la tenim tofonant ous o arròs en un pot hermètic, i quan us en queden bocinets piqueu-los finets i els barregeu amb mantega pomada per tal de fer una deliciosa mantega de tòfona. En aquest post trobareu algunes idees i consells al respecte.

Bon cap d’any! I feliç 2017.


Posts relacionats

One Comment

 • Bet ha dit:

  Que guai, crec que acabo de rebre la primera nova newsletter de Cuinetes, pot ser?
  Aquesta recepta fa molt bona pinta, l’haurem de fer sí o sí, convertirà qualsevol dia en especial encara que no sigui festiu! ^^
  Me n’alegro molt per lo de La Patente, sempre que algú em pregunta per tallers de cuina a Bcn recomano aquest lloc! 🙂 Encara recordo el taller de pasta i el de sushi que hi vam fer!
  Bon any 2017!!!

 • Montse ha dit:

  Molt bones receptes !!

PASSWORD RESET

LOG IN