Bloc de receptes i cuina

Tiramisini a la Irlandesa

Una versió ràpida i fàcil del popular Tiramisú
SHARE
, / 12269 3

I després de les vacances tornem a arrencar de nou el Rebost Gourmet per donar-vos a conèixer nous productes. Aquest cop el protagonista és el cafè, però no pas un cafè qualsevol! Us proposarem 3 receptes amb Cafè fred, un cafè preparat artesanalment seguint un procés anomenat cold brew. El resultat és sorprent, els amants del cafè el gaudireu molt! Molt pensat per a begudes fredes li hem trobat també una bona utilitat en postres.

Amb ell us hem preparat una versió fàcil i ràpida del tiramisú anomanada Tiramisini, que no necessita tant temps de refrigeració. I li hem afegit el toc gamberro fent-lo a la Irlandesa afegint crema de whisky, Baileys. Aquest cop tant per la cafeïna, com pel contingut d’alcohol, seran unes postres només aptes per majors d’edat.

El cafè fred

Cafè Fred

Dos germans són els creadors del Cafè fred, que es preguntaven per què s’havia de preparar el cafè calent quan el volem consumir en fred? Aquest dilema els va fer descobrir una forma de preparació en fred anomenada cold brew.

Aquest procés consisteix en macerar els grans de cafè mòlts en aigua freda durant un període de temps de fins a 24 hores. Després d’aquest temps i d’un doble filtrat, es converteix en un cafè concentrat que conserva tots els matisos, la seva dolçor natural i els aromes originals. Té molta menys acidesa i una mica més de cafeïna que altres cafès, pel qual és una alternativa natural per a començar el dia amb energia.

És 100% cafè. Sense diluir, sense conservants, ni estabilitzants, ni colorants. 100% natural.

captura-de-pantalla-2016-09-20-a-les-17-38-20

El podem consumir de moltes maneres: Diluït amb aigua, barrejat amb llet, integrat en un còctel, endolcit amb sucre… Fins i tot podem escalfar-lo si volem provar un cafè calent amb propietats diferents. Cada dosi de Fred equival a un cafè espresso (30 ml). Els grans de cafè han estat seleccionats, torrats i mòlts amb tota la cura pels cafès El Magnífico de Barcelona.

El cafè és un producte de temporada; per tant en cada moment ofereixen una classe de cafè diferent, provinent dels millors cultius d’arreu del món. Elaboren, embotellen i etiqueten  el Cafè Fred a mà a Barcelona. Es preocupen per l’entorn, per aquest motiu no produeixen cap residu i els pòsits de café s’acaben utilitzant com a fertilitzant per plantes.

La recepta: Tiramisini a la Irlandesa

Tiramisini a la Irlandesa

El tiramisini és una versió fàcil i ràpida del popular tiramisú. La primera vegada que en vaig sentir a parlar va a ser en un programa de cuina anglès de la BBC que es diu “Nigellissima“. O sigui que inspirada en aquesta recepta l’hem adaptat amb els licors que teniem a casa, reconvertint-la en una espècie de tiramisú de cigaló de baileys, altrament dit tiramisini a la irlandesa.

INGREDIENTS

 • 1 ampolleta de cafè fred de 60 ml (o dos cafès espresso)
 • 4 cullerades soperes de Baileys
 • 4 melindros
 • 2 clares d’ou gran
 • 250 g de formatge mascarpone
 • 2 cullerades de mel
 • 1 cullerada de cacao en pols

ELABORACIÓ

 1. En una gerreta aboquem el cafè fred i hi barregem dues cullerades soperes de baileys.
 2. Trenquem a trossos els melindros i els posem a la base del pot, bol o copa on els servirem.
 3. Aboquem la barreja de cafè fred i baileys als recipients, procurant que els melindros quedin ben xopats sense arribar a desfer-se.
 4. Batem les dues clares d’ou a punt de neu i les reservem.
 5. Batem també el formatge mascarpone amb les dues cullerades de mel i les dues cullerades restants de Baileys.
 6. Quan tinguem una mescla cremosa i sense grumolls, incorporem poc a poc les clares muntades barrejant-les de manera envolvent amb la crema.
 7. Quan tenim una mescla homogènia i esponjosa l’aboquem amb compte dins dels recipents, sobre els melindors xopats.
 8. Reservem-los a la nevera almenys 20 minuts i fins a 24 hores.
 9. Abans de servir els empolsinem amb una mica de cacao en pols pel damunt.

Tiramisini a la Irlandesa

Últimament m’agrada molt la presentació en petits pots de conserva. Ja està porcionat en racions i a més a més queda tancat hermèticament i és fàcil de conservar a la nevera. També podeu optar per altres formes de presentació com en copes de martini o petits bols individuals.

No us perdeu les altres dues receptes que han preparat el Xavi i la Sandra de Els Fogons de la Bordeta i la Bet de Tasta Rutes amb el Cafè Fred! Fins a la propera!


Posts relacionats

3 Comments

 • Bet ha dit:

  Oh com m’agrada el tiramisú! i segur que amb el toc de Baileys també m’agradaria molt, doncs el típic Amaretto no em convenç. M’ha encantat aquesta versió més ràpida i la presentació en potets hermètics, ideals per una festa!
  Entre la mousse dels Fogons i ara els teus tiramisini, em feu venir ganes d’anar a comprar potets d’aquests per a les presentacions! 😛

  Petonets!

 • Olga Casanova ha dit:

  Mmmmmm…prenc bona nota d’aquestes postres! Em penso que les prepararé amb un licor molt nostre!
  La presentació en potets….m’encanta!
  Petonets,
  Olga

 • Eva ha dit:

  Ohhhh el tiramisú és un dels meus postres preferits!!! Em xiflaaaaa!!! Segur que aquest tiramisini amb aquest toc gamberro m’encantaria! 😜 El cafè Fred no l’he probat… Xo el packaging m’encanta! I la teva presentació amb pots hermètics més!!! 😍
  Petunets
  Eva

PASSWORD RESET

LOG IN