Bloc de receptes i cuina

, / 15842 1

Popets amb ceba

Una versió del guisat mariner per excel·lència amb la recepta del Marc Ribas del Cuines de TV3
SHARE

popets3

Estic força enganxada al nou Cuines de TV3. El format fresc i amè que li han donat m’agrada molt, especialment per la manera d’explicar les receptes i la tria que en fa en Marc Ribas, el nou cuiner i presentador del Cuines. És didàctic, entretingut i ens encanta! El problema és que al anar veient receptes penso “aquesta l’haig de fer…” i l’endemà “aquesta també” i així se m’està acumolant una llista important de receptes “pendents de fer!”. Aquests popets amb ceba havien de caure sí o sí! I aquest cap de setmana vaig aprofitar per cuinar-los a Cantoni. Són una delícia! O com dira el Marc són… bruuuutaaaals!

La recepta: Popets amb ceba

popets

INGREDIENTS

 • 12 popets blancs (dependrà de la mida. Jo en vaig comprar un quilo per cinc persones. Penseu que s’encongeixen molt)
 • Mitja copa de vi ranci
 • 1 copa de cava
 • 8 cebes tendres
 • 2 grans d’all
 • 1 bitxo fresc
 • sal
 • pebre blanc
 • alfàbrega fresca
 • oli d’oliva verge extra
 • 2 gots de fumet

ELABORACIÓ

 1. Dins d’una cassola gran, fem suar la ceba tallada a juliana amb el bitxo tallat a rodelles, l’all a làmines i una mica de sal. La taparem fins que agafi color, és a dir, fins que la ceba estigui ben rossa.
 2. Mentre això va fent, netegem els pops amb aigua i sal.
 3. En una paella a part, els saltarem amb un raig d’oli, fins que ens quedin rossos de les dues bandes. Just quan ens estan quedant ben rossos, hi tirarem el vi ranci. Un cop s’ha evaporat una mica l’alcohol, ho tirem tot dins la cassola on tenim la ceba rossa. Ho barrejarem tot bé, hi afegim el cava (esperem a que evapori l’alcohol) i els dos gots de fumet. Deixem que tot faci xup xup 30 minuts a foc mitjà. Després tirarem l’alfàbrega fresca per sobre.
 4. Els deixarem reposar com a mínim dues hores abans de menjar-los, els tornarem a escalfar per menjar-los però han de reposar.

popets2

Aquests popets i una copa d’un bon vi blanc sec i fresquet. Poca cosa més es pot demanar! L’alfàbrega li dóna el toc refrescant i el bitxo el puntet picant que tant ens agrada.

Els popets són poc calòrics, el contingut en proteïnes, colesterol i greix és baix. Popularment es preparen amb ceba, com els que hem fet avui. És el guisat mariner per excel·lència i cadascú hi pot donar el seu toc personal. Altres maneres de preparar-los poden ser en un bon arròs a la cassola, en un mar i muntanya, saltar-los amb all i julivert o fent servir les potes en un sushi. Imaginació al poder!

 


Posts relacionats

One Comment

 • Palmira ha dit:

  Es el problema que tenim tots! Cada recepta o gairebé que veiem ens dona ganes de correr a la cuina!
  Genials aquests popets!
  Palmira

PASSWORD RESET

LOG IN