Bloc de receptes i cuina

, / 13934 0

Rotllets de bacallà farcits de salmó fumat, ceba, tomàquet i alvocat (Espai Tonyina)

Visita a l'Espai Tonyina i FRIME d'Arenys de Munt, empresa de venda de tonyina i peix espasa capdavantera en el seu sector
SHARE

El mes de desembre vem tenir l’ocasió de visitar l’Espai Tonyina, d’Arenys de Munt, part de l’empresa FRIME especialitzada en la venta i distribució de peix ultracongelat a alta mar. Allà vem poder conèixer la botiga, un gran espai diàfen amb una gran varietat de productes del mar, que també serveix com a espai divulgatiu sobre la pesca de la tonyina i peix espasa.

ETonyina

En aquest mateix espai també es troba la planta de producció de suhi, la més gran del sud de Europa, absolutament mecanitzada que permet produïr fins a 18.000 peces al dia, que són comercialitzades majoritàriament a mercats i grans superfícies.

Espai Tonyina

ETonyina2

La botiga d’Espai Tonyina neix amb la intenció d’oferir i acostar el món de la tonyina, el bacallà i altres productes del mar al gran públic. En aquest vídeo podreu veure les instal·lacions i el producte que hi trobareu. Una visita que els amants del peix blau, els fumats i el suhi no us podeu perdre i que us recomano fer fins i tot si hi aneu amb canalla.

També hi trobareu altres productes gourmets com llauneria, un apartat sobre la cuina Japonesa i una bona representació de vins i caves catalans.

La planta de producció. FRIME.

FRIME neix el 1977 com a empresa familiar amb arrels al mercat de la Boqueria. Les grans especialitats de l’empresa són la tonyina i el peix espasa. La seu central es troba a Arenys de Munt, tot i que també tenen seus a Barcelona (Mercabarna), Vigo, França i Portugal. També estan presents al Mercat Central del Peix, on cada nit arriben a tots els peixaters per tal que puguin comercialitzar els seus productes.

FRIME

A la planta d’Arenys de Munt és on arriba el peix ultracongelat a -60ºC a alta mar, abans de que es produexi el rigor mortis, tècnica que permet la perfecte conservació i que permetrà un cop descongelat sota uns paràmetres especials i processat a FRIME, poder-se tornar a congelar a casa pel comprador amb total seguretat.

De tota la producció em va sorprendre que només un 10% es queda a Catalunya, la resta s’exporta a més de 25 països de tot el món amb volums de negoci molt importants. El peix és trossejat, conservat i envasat seguint les tècniques més capdavanteres per garantir-ne la màxima frescor, ja que les peces hauran de viatjar molts quilòmetres abans no arribin al client final.

FRIME2

En un dia poden arribar a processar fins a 30 tones de tonyina. Dels processats n’és molt coneguda l’elaboració de l’hamburguesa 100% de tonyina, que segur heu vist a molts supermercats i peixeteries. En aquest vídeo podreu veure com es fan i com són les instal·lacions de la planta de FRIME.

Després de la visita guiada vem poder degustar el sushi que elaboren així com diferents tipus de peix fumat que també trobareu a la botiga.

En acabat ens vem endur un lot de productes d’Espai Tonyina, i inevitablement també vaig acabar comprant força productes a la botiga (la temptació va ser massa gran!), amb els que hem pogut elaborar unes quantes receptes a casa i que us anirem posant els propers dies. Ja veureu que la recepta que us publico avui és ben senzilla, amb poca complicació, però el resultat és boníssim!

Rotllets de bacallà farcits de salmó fumat, ceba, tomàquet i alvocat

A casa ens agrada molt el bacallà i el peix fumat en general. I aprofitant que tenia un llom Salvador vaig filetejar-lo i preparar aquests rotllets farcits. És un entrant fresc i deliciós.

ET_bacalla

INGREDIENTS

ELABORACIÓ

  1. Filetegem amb un bon ganivet el llom de bacallà fins que ens quedin làmines fines. En el seu defecte podeu utilitzar també carpaccio de bacallà.
  2. Tallem a dauets el tomàquet d’amanir madur, el alvocat, la ceba i el salmó fumat. Ho amanim amb un raig d’oove i un pessic de sal.
  3. Formem una filera amb el farcit damunt la làmina de bacallà i l’enrotllem amb compte donant-li forma de caneló.
  4. Emplatem amanint amb un raig d’oove i coronem els rotllets amb unes perles de caviaroli de vinagre Forvm Avgvstvs de Cabernet Sauvignion. Si no disposeu d’elles utilitzeu unes gotes d’un bon vinagre aromàtic.

Al llarg de les properes setmanes us penjaré la resta de receptes que he fet però ja us puc avançar que són un tàrtar de tonyina, un suquet de gambes i un ceviche de peix espasa. Bon profit!


Posts relacionats

PASSWORD RESET

LOG IN