Bloc de receptes i cuina

, / 13763 10

Xef estrellat, botiguers de mercats i bloguers motivats

Presentació de Mercat de Mercats 2015
SHARE

I el temps per cuinar comença en 3, 2, 1… JA!

bloguers14

Així comença l’edició del Mercat de Mercats per nosaltres, un grup de bloguers fans dels Mercats convocats un dissabte al matí al Mercat del Clot, per tal de presentar-nos l’esdeveniment. No se’ls hi pot negar la originalitat… clar que ens coneixen força bé i saben molt bé com fer-nos xalar. La oferta era irrefusable! Elaborar un plat en 20 minuts amb un producte protagonista que desconeixíem. No veníem enganyats, de bon començament sabíem al que ens afrontàvem i com que ens va la marxa, doncs allà estàvem, davant un jurat de luxe, en Jordi Herrera xef (estrellat) del Manairó, Àngels Fisas agricultora ecològica de Fruites Molins i Xavier Bou de Xarcuteries Bosch, pensant quin plat fred podíem fer que quedés mínimament digne. L’ingredient estrella una botifarra d’amanida elaborada al mateix obrador on ens trobàvem, al de Xarcuteries Bosch. I disposàvem també d’un bon repartori de verdura, fruita i brots de temporada que ens havia portat l’Àngels de la seva producció agrícola ecològica de Molins de Rei.

Que ràpid passa el temps quan cuines cronometrat! Com vaig entendre la pressió que deuen sentir als realities (sí, per mi són realities, no concursos de cuina) com Top Chef o Master Chef. Quins nervis! Però quan cuines envoltat d’amics, la pressió és relaxada, distesa, divertida i tot. Vem anar cuinant entre somriures, companyerisme i definitivament bonrotllisme. Tot sota la atenta mirada d’un gran xef com en Jordi Herrera que ens va fer gaudir de la cuina, la tècnica i el producte fent-nos una demostració prèvia elaborant un plat sota les mateixes premisses que nosaltres. Aquí sí que evidentment es notava el bagatge, l’experiència i la mà trencada inventant plats. La seva proposta: Una amanida amb cigrons, llenties, escarola, tacs de cap i pota, botifarra d’amanida i germinats. Molt interessant la gelatina de cap i pota que va fer a partir de líquid d’amanida (que va obtenir liquant una amanida i aprofitant el suc resultant per decantació).

Les nostres propostes van ser més humils però molt interessants també. Sorprenent la varietat de plats que van sortir, força diferents els uns dels altres, i l’alt nivell segons les paraules del propi xef. Vem sortir ben cofois després de sentir els afalags que ens va fer en Jordi Herrera (res a veure amb el Chicote!). Vem tenir un jurat molt generós que també va afalagar totes les receptes presentades però que coincidien en que n’hi havia una per sobre de les altres. No era altra que la del nostre Tiriti, en Lluís Rey de Tiritinyam, que va elaborar, homenatjant la seva mare, una mandonguilla d’aprofitament que va resultar deliciosa. El premi, presentar el dissabte següent, en el marc del Mercat de Mercats, la tapa del bloguer a l’aula gastronòmica. Un autèntic privilegi.

bloguers1

bloguers12

Acabada la presentació/repte culinari ens citaven la setmana següent a gaudir de la festa gastronòmica que és any rere any Mercat de Mercats. Però això us ho explicaré un altre dia. 😉

Fotografies: de Mercats de Barcelona


Posts relacionats

10 Comments

 • Gemma ha dit:

  uuuuaaaaa ja imagino els nervis cuinant sota pressió!!!!! Però la pinta de tots els plats és espectacular!
  Quin crack el Tiriti, eh? 🙂

 • Glòria ha dit:

  Petits moments que els vivim com a grans moments… així sóm els bloguers!!!!

  I el Tiriti, un crack!!!

  Ptnts
  Dolça

  • nuni ha dit:

   Súper crack el Tiriti!
   I estic amb tu, quan estem a gust i fem el que ens agrada vivim cada moment a lo gran! 😉
   Molts petons Glòria!

 • Sion ha dit:

  Un mati genial i amb molt bona companyia.!!!
  Petonets

 • Olga Casanova ha dit:

  Ja m’han xerrat que vau passar una bona jornada! Jo no sé si podria fer el que vau fer vosaltres….cuinar cronometrada i sota pressió!
  Penso igual que tu respecte als realities….són espectacle mediàtic, res de concurs de cuina.!
  Petons i bona setmana, Sílvia!
  Olga

  • nuni ha dit:

   I tant… pur espectacle aquests “concursos” com Top i Master chef…
   El nostre va ser molt divertit però! xD Segur que ho hauries fet de conya Olga! Que ets una gran cuinera!
   Molts petons! 🙂

 • gloriacookies ha dit:

  Uff cuinar sota pressió i pensar la recepta en 20 minuts? Si x pensar un menú amb amics o familiars li dono voltes durant 2dies! Mare meua q lluny estic! Molt bona feina!

  • nuni ha dit:

   Hola Glòria!
   La veritat és que va ser molt divertit i com que estàvem molt relaxats ens ho vem passar bé.
   Ens van dir que la gràcia era precisament que no sabéssim quin era el ingredient que havíem de fer servir i que realment fos una improvització (ara que no ens senten… jo també hagués preferit tenir ni que fos unes hores per pensar… xD).
   Molts petons!

PASSWORD RESET

LOG IN