Bloc de receptes i cuina

, / 61091 2

Panna cotta de gianduja amb crumble de speculoos

SHARE

L’ingredient del rebost gourmet d’enguany és d’aquells que en realitat no li caldria recepta. De per sí és tan bo que d’entrada ja us animo a tenir-lo al rebost i ficar-hi cullerada quan us vingui de gust. La protagonista d’aquest mes és la gianduja. Malgrat pel nom potser no us és familiar n’estic convençuda que n’heu menjat alguna vegada. Segur que alguna vegada heu tastat un Ferrero Rocher, oi? Doncs el farcit d’aquests bombons és de gianduja.

gianduja-3

Què és la Gianduja?

La gianduja és la crema resultant de barrejar xocolata i pasta d’avellanes (praliné). És molt utilitzada per farcir bombons, aromatitzar cremes, farcir reposteria (com els croissants de gianduja de la Nevateria! Boníssims!), farcits de pastisseria… La diferència entre la gianduja i altres cremes de xocolata ben conegudes (com la Nutella o la Nocilla) és que la primera conté al voltant de 30% avellanes i un 70% de xocolata amb llet o xocolata negra. Les segones en canvi  contenen al voltant de 40% avellanes i un 60% de xocolata amb llet o xocolata negra, i són per tant una mica més suaus en textura i més pàl·lides. Totes dues però són molt utilitzades en pastisseria.

Proveu de utilitzar-la en una torrada acaba de fer, o acompanyant el cafè, o com a farcit d’unes galetes, un pa de pessic, unes magdalenes o uns croissanets de pasta de full… deixeu volar la imaginació. Avui us proposem fer una panna cotta de gianduja que acompanyarem amb un crumble d’speculoos. Si no teniu temps o els ingredients per fer el crumble, la marca Lotus ven galetes triturades d’speculoos que us aniran de perles per substituïr el crumble.

La panna cotta

La panacotta (en italià literalment “nata cuita”) és unes postres típiques de la regió italiana del Piemont, elaborades a partir de crema de llet, sucre i gelificants, se sol acompanyar amb melmelades de fruites vermelles. Recorda al flam, però el seu sabor és més lacti i té una textura més semblant a la de la gelatina que a la del flam. Si a la nata hi afegim altres elements, obtindrem panna cottes de diferents sabors (xocolataspeculoos, caramel…). La nostra, d’avui, de gianduja.

Panna cotta de gianduja amb crumble d'speculoos

gianduja

INGREDIENTS

Per la panna cotta:

 • 250 ml de nata
 • 200 g de gianduja
 • 2 fulles de gelatina
 • 60 gr de sucre.

Pel crumble de speculoos:

 • 50 g de mantega pomada
 • 50 g de farina
 • 50 g d’ametlla mòlta
 • 50 g de sucre morè
 • 10 g de speculoos

Elaboració:

 1. Posem la nata en un cassó, afegim el sucre i anem remenant.
 2. En un bol posem la gianduja.
 3. Hidratem les fulles de gelatina i les afegim a la nata un cop arrenqui el bull. Apaguem el foc.
 4. Aboquem la nata dins el bol on hi ha la gianduja i esperem un minut. Remenem enèrgicament per tal d’integrar bé la crema a la nata.
 5. Quan ja tenim la barreja homogènia ho repartim en gots petits i ho deixem quallar a la nevera (un parell d’hores com a mínim).

Per fer el crumble de speculoos:

 1. Per al crumble de speculoos barregem tots els ingredients menys la mantega.
 2. Afegim la mantega i aixafant amb una espàtula (en vertical) donem textura de sorra.
 3. Escampem aquesta sorra damunt d’una safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem durant 6-7 min a 180ºC. Un cop a fora, esmicolem i deixem refredar.

Muntem les postres: Sobre la panna cotta ja quallada afegim un grapadet de crumble de speculoos. I a gaudir!

gianduja-2

El contrast de textures és molt agradable i té el gust fantàstic de l’speculoos  que tant  ens agrada! Recomanem fer racions petites ja que en accés pot embafar una miqueta. Millor quedar-te amb ganes de menjar-ne un segon gotet que no pas que no puguis acabar-te’n un.

No us perdeu les altres dues propostes que ens tenen preparades Els Fogons de la Bordeta i Tasta Rutes! I us esperem de nou al proper repte del Rebost Gourmet.


Posts relacionats

2 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN