Bloc de receptes i cuina

, / 17104 3

Crema de xampinyons #Súmatealrosa

Safates roses de xampinyons plenes de solidaritat
SHARE

Aquest octubre ha arrencat una campanya solidària en la que podreu contribuir finançant la lluita contra el càncer de mama. Fer-ho no us costarà res, tan sols heu de buscar els xampinyons amb l’envàs rosa i una part del preu de cada safata ho donaran a la Associació Espanyola Contra el Càncer sense cap cost addicional per a vosaltres.

IMG_6941

El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones occidentals i nosaltres trobem la campanya #champisrosas una bona iniciativa. Per això no hem dubtat en donar-la a conèixer i preparar algunes receptes amb aquests xampinyons de Riberebro.

Sobre els xampinyons

Els xampinyons són sens dubte els bolets més populars i consumits a casa nostre. La seva atemporalitat, ja que es cultiven en condicions controlades durant tot l’any, fa que en puguem gaudir no només a la tardor. És un aliment amb força propietats: són bajos en greixos, sucres i sal; rics en vitamines B2, B3, B5 i C; rics en minerals P, K, Se i Cu; font de antioxidants i rics en fibra (1,5g cada 100g). Tot això acompanyat de que són econòmics els fan uns grans aliats dels àpats de cada dia.

IMG_6956

Els podem incorporar a molts tipus de plats. Pasta, amanides, carns, peixos, sopes, aperitius i fins i tot crus a làmines fines com si fossin un carpaccio i amanits amb una bona vinagreta. També ens agraden molt simplement a la planxa salpebrats o amb una picada d’all i julivert. Nosaltres en el plat que us presentem avui n’hem fet una crema. Un plat clàssic que és agraït de menjar quan arriba la tardor. I una bona forma de introduïr els més petits de la casa a menjar bolets.

Crema de xampinyons

Aquesta recepta, de fet com totes, admet moltes variacions. No dubteu de fer-la al vostre gust! Us expliquem com ens agrada a nosaltres.

IMG_6953

INGREDIENTS

 • 1 ceba de figueres
 • 1 porro (la part blanca)
 • 500 g de xampinyons
 • 1 cullerada petita de barreja de bolets en pols
 • 1 litre de brou de pollastre
 • mantega
 • oli d’oliva verge extra
 • 150 ml de crema de llet
 • sal i pebre

ELABORACIÓ

 1. Netegem i tallem a brunoisse (daus petits) el porro i la ceba.
 2. En una olla posem un fil d’oli d’oliva verge extra i un dauet de mantega d’un cm aproximadament. Quan s’ha fos posem a sofregir a foc mitjà el porro i la ceba. Salpebrem.
 3. Mentrestant netegem de terra els xampinyons i els tallem a trossos. Quan la ceba i el porro els tenim transparents afegim els xampinyons a l’olla i la cullerada petita de pols de bolets (ens ajudarà a potenciar el gust). Remenem i continuem la cocció.
 4. Quan els xampinyons comencen a ser marrons afegim el brou de pollastre, just que cobreixi, (també pot ser brou de verdures o aigua) i ho deixem coure uns 10 minuts.
 5. Opcionalment, al final de la cocció, podem afegir crema de llet per fer més cremosa la sopa. Triturem fins aconseguir la textura desitjada de la crema. Hi ha qui li agradarà una crema més fineta i avellutada i hi ha qui la voldrà més rústica. Al gust! Proveu el punt de sal i rectifiqueu si cal.
Altres opcions

És una crema per servir tèbia o calenta. A nosaltres ens agrada trobar-hi entrebancs i el que fem és saltar dauets de xampinyons salpebrats en una paella i els servim de acompanyament, perquè cadascú se’ls serveixi al gust. En aquesta ocasió, també hem marcat dues làmines de xampinyó que ens han servit de decoració de la crema. Una altra opció pels formatgers és posar-hi una mica de mozarella rallada.

IMG_6955

Si voleu que la crema sigui vegetariana podeu utilitzar aigua o brou de verdures enlloc del de pollastre. I si la voleu absolutament vegana elimineu també de la recepta la mantega i la crema de llet. Us quedarà diferent, però també ben bona.

Recordeu que durant tot el mes de octubre podeu trobar els envasos roses de xampinyons sencers i laminats. No deixeu la oportunitat de contribuïr-hi. És per una bona causa. Gràcies!


Posts relacionats

3 Comments

 • Gemma ha dit:

  No coneixia aquesta campanya. Es poden trobar a tots els súpers? Ho buscaré!
  La crema de xampinyons és tot un clàssic, i cada casa té la seva recepta. Plats com aquest ja fan olor de tardor i d’hivern, oi?

 • Palmira ha dit:

  Molt bona recepta per contribuir a aquesta iniciativa!
  Petons
  Palmira

 • judith ha dit:

  tot suma en aquesta causa contra el cancer! ja buscaré les safates roses. Molts petonets Nuni

PASSWORD RESET

LOG IN