Bloc de receptes i cuina

, / 13257 4

Panna cotta de xocolata amb coulís de maduixes

SHARE

maduixes

Maduixes amb xocolata, una de les combinacions que més m’agraden! Estan fetes l’una per l’altra i una de les meves maneres preferides de preparar-les és ben simple! Maduixes netes (i sense fulles) amb un bon raig de xocolata fosa per sobre. Res més! I apa, a gaudir! Imagineu-vos la il·lusió que em va fer que la Trinitat Gilbert (gràcies de nou per la confiança!) em va demanar alguna recepta amb aquests dos elements per publicar al Diari Ara. Ni fet a mida!

L’aventura real, però, va ser trobar maduixes… Sé que ja n’estem acabant la temporada, però vaja, encara n’hauria de poder trobar amb certa facilitat, oi? Doncs no! Em vaig recórrer 3 fruiteries del meu mercat municipal i 2 fruiteries de conegudes franquícies. Res… no en tenien, com a molt en podien tenir pel cap de setmana. Quan els hi vaig preguntar com podia ser que no en trobessin, una de les dependentes em va comentar que la calor tant exagerada que està fent, fa que de seguida se’ls hi facin malvé i el temps de venta a la botiga es reduix tant, que no els hi surt a compte. Tret del cap de setmana quan tenen més sortida. En canvi sí que tenien cireres, que n’és temporada, que aguanten més bé les temperatures. Després de la ruta, finalment, vaig trobar una fruiteria de confiança on comprar-les, a preu d’or però eren realment molt bones.

En aquesta ocasió vaig pensar de fer unes postres que a casa agraden molt a petits i grans, la panna cotta. Faríem una panna cotta de xocolata amb coulís de maduixes.

La Panna cotta

La panacotta (en italià literalment “nata cuita”) és unes postres típiques de la regió italiana del Piemont, elaborades a partir de crema de llet, sucre i gelificants, se sol acompanyar amb melmelades de fruites vermelles. Recorda al flam, però el seu sabor és més lacti i té una textura més semblant a la de la gelatina que a la del flam. Si a la nata hi afegim altres elements, obtindrem panna cottes de diferents sabors (xocolata, speculoos, caramel…). La nostra, avui, l’hem fet afegint-li xocolata.

Recepta

maduixes1

INGREDIENTS

Panacotta: 500 ml de nata, 200 g de cobertura de xocolata, 1/2 beina de vainilla, 3 fulles de gelatina i 70 gr de sucre.
Coulis de maduixes: 300g de maduixes, 3 cullerades de sucre morè.

ELABORACIÓ PANNACOTTA DE XOCOLATA

  1. Posem la nata i la beina de vainilla raspada en un cassó, afegim el sucre i anem remenant.
  2. En un bol esmicolem la cobertura de xocolata.
  3. Hidratem les fulles de gelatina i les afegim a la nata un cop arrenqui el bull. Apaguem el foc.
  4. Aboquem la nata dins el bol on hi ha la xocolata i esperem un minut. Remenem enèrgicament per tal d’integrar bé la xocolata a la nata.
  5. Quan ja tenim la barreja homogènia ho repartim en gots petits i ho deixem quallar a la nevera (un parell d’hores com a mínim)

ELABORACIÓ COULÍS DE MADUIXA

Posem les maduixes tallades a dauets i el sucre en un cassó i anem remenant de tant en tant fins que quedi com una melmelada amb  trossets de fruita. Ho coem uns 10 minuts.

MUNTATGE

Per acabar el plat posem una cullerada de coulis de maduixes, ja fred, sobre la panna cotta de xocolata ja quallada.

Unes postres fresquetes que m’agrada molt servir-les en gots petits. És preferible voler-ne repetir que no pas no poder-te acabar una panna cotta massa grossa.

Per acabar us deixo una captura del Diari Ara, on va sortir aquesta recepta meva que us porto avui a Cuinetes. Bon profit!

 

IMG_9963


Posts relacionats

4 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN