Bloc de receptes i cuina

Marxem de pícnic! + Sorteig Valira

SHARE
, / 18727 38

Arriba la primavera i amb ella el bon temps, les excursions, els pícnics i no ens n’adonarem, les vacances d’estiu! Aquests dies abans de vacances moltes escoles organitzen les excursions trimestrals de les classes i aprofitant-ne l’ocasió us volem donar propostes per fugir del típic entrepà. Menjar fora de casa no vol dir menjar malament!

picnic-8

Us presentem algunes idees:

Alguns clàssics que no fallen són la pasta, les amanides i la carn arrebossada. Aquí us expliquem algunes opcions fàcils i originals.

picnic

Pasta amb tomàquet i tonyina: Bullim la pasta el temps que ens indica el paquet per tal de que ens quedi al dente. En una paella posem una llauna de tonyina en oli d’oliva esmicolada i quan comenci a agafar temperatura afegim tomàquet fregit. Remenem per amalgamar bé la salsa. Un cop calenta la reservem. Colem la pasta i la barregem amb la salsa.

picnic-5

Amanida Caprese: En un bol posem tomàquets xerry, boletes de mozzarela i olives farcides. Ho amanim amb oli amb alfàbrega picada. Mesclem bé. Un consell: si congeleu les boles de mozzarela la nit abans quan les incorporeu a l’amanida ens ajudarà a mantenir-la fresca fins a l’hora de dinar que ja s’hauran descongelat.

picnic-4

Nuggets casolans de pollastre cruixent: Tallem un pit de pollastre a daus. Els salem i els passem primer per farina, després per ou batut i per acabar els arrebossem amb una barreja de panko (pa ratllat Japonès) i sèsam torrat. Els fregim en una paella amb abundant oli calent. Un cop cuits els deixem escórrer damunt paper absorbent.

picnic-6

Alguns altres aliments que van bé per anar picant quan anem d’excursió o de pícnic: llaminets de fuet, formatgets, patates xips, bastonets de pastanaga…

picnic-7

Per postres: fruita (plàtans, mandarines, pomes, peres, maduixes, raïm…), fruits secs (nous, ametlles, avellanes…), o algun làctic envasat dels que aguanten unes hores fora la nevera.

Ah! I no oblideu la beguda, el que va més bé és l’aigua, però també podeu optar per alguns sucs de fruita envasats.

picnic-3

Per acabar recordar que tan important és el que ens emportem per menjar com el recipient que utilitzarem. Ha de ser hermètic, resistent i d’un material lliure de BPA. Nosaltres utilitzem els de Valira i n’estem encantats!

SORTEIG: I ara ve la sorpresa! Entre tots els que ens deixeu comentaris en aquesta entrada explicant-nos com són els vostres pícnics entrereu en el sorteig d’una bossa amb carmanyola hermètica de Valira per portar el pícnic dels nens (o el vostre!). Teniu temps fins el dia 25 d’abril moment en que farem el sorteig entre tots els comentaris i anunciarem el guanyador/a.

O sigui que prepareu carmanyoles, penseu el menú i som-hi! Sort!

26/04/15
Random_Valira

Ja tenim la guanyadora del sorteig!! Ha estat l’Eva que participava amb el comentari número 10. Moltes felicitats!! Ens posarem en contacte amb tu per mail, per tal de fer l’enviament. A la resta moltíssimes gràcies per les vostres aportacions. Ara tenim un gran ventall d’opcions per fer un pícnic fantàstic! Estigueu atents perquè properament arrenquem amb dos sortejos més. Us anirem informant. Una abraçada!!


Posts relacionats

38 Comments

 • Jordi Àvila ha dit:

  Per un bon pícnic, no poden faltar els aperitius, és a dir, aquell moment èpic del vermut. Després ja anirem als plats principals, a ser possible unes bones salsitxes en samfaina. Gran record d’infància!

 • Sílvia ha dit:

  Mmmmm jo tinc un menú de sempre, truita de patata, empanadilles d’atun cassolanes, croquetes de pernil, gaspatxo, coques de tomàquet o de sofregit o d’espinacs amb roquefort o pizza i de postres maduixes,meló o sindria!!!
  Ummm quines ganes que arribi l’estiu!!!

 • Sonia Bosch ha dit:

  Uix… Moltes coses… Però el que es mengen millor els nens és l’amanida de pasta, pollastre arrebossat en fingers o croquetes. També pa i fuet (poc elaborat però sempre benvingut!). Per les postres fruita!!! Hhmmmm!

 • Diana ha dit:

  El picnic que més m’agrada és la varietat d’amanides, d’arròs, de llenties, de pasta….. Estan boníssimes i entren molt bé en aquesta època de l’any

 • Bet ha dit:

  Quins records, Nuni!!
  Nosaltres per anar de pícnic sempre preníem una amanida (amb unes ampolletes apart que feien de setrilleres), truita de patates, pa, embotit, etc. Els meus pares posaven les begudes a l’aigua del riu (estava gelada) i ens feiem els entrepans allà mateix.
  Per anar d’excursió amb l’escola les amanides d’arròs o de pasta no podien faltar! Fins i tot a vegades algun entrepà “vegetal” o un entrepà de rostit que era simplement espectacular ^^
  Ara pels “pícnics” de la feina em faig amanides de cuscús, quinoa, “ensaladilla”, o els espaguetis que porto avui amb carbassó, xerris i formatge de cabra! Les teves propostes també m’agraden molt 🙂
  Quan vam descobrir les carmanyoles Valira ja no n’hem fet servir d’altres! M’agrada que siguin hermètiques i lliures de BPA.

  Petonets guapa!!

 • Marta ha dit:

  Una altra idea fàcil i molt nutritiva per fer un pícnic és: una bona clotxa!!!

 • anna ha dit:

  En Un picnic dels de tota la vida , no pot faltar la fiambrera amb la truita de patates , una bona ensaladilla rusa i pollastret rebosat . Ohhh ! ja s’em fa la boca aigua de pensari . Agafem les estovalles i marxem a la muntanya !

 • Per mi la truita de patata és el clàssic dels clàssics! És més, m’agradava tant la que em feia ma mare per la carmanyola que ara no m’agrada massa la truita calenta! Ah, i la carn arrebossada tampoc falla…

  Ara potser et faria una quiche o una focaccia, que sempre alegren l’àpat!

  Petonarros encarmanyolats!

  Sandra

 • Maria ha dit:

  mmm… quines ganes d’anar de pícnic! Els millors, els dels mesos de juny o setembre que no far molta calor i s’estar la mar de bé a la vora del mar, sense massa gent i amb una bona carmanyola amb una macedònia de fruita plena de colors i ben fresqueta!

 • Eva ha dit:

  nenaaaaa!!! M’encanten els picnics! El meu somni és tenir una cistella de vimet de picnic… Mira que li he dit al Riqui… I no hi ha manera! Jaja!!
  Just aquest diumenge anem de picnic amb els amics al Montseny, i no pot faltar la truita de patates de la meva mare (com la d’ella cap!) i carn arrebossada! Tampoc falla una amanida d’arròs integral i una quiche o bé el hot dog cake! 😉
  I de postres fruita i si el lloc ho permet algún pastís fàcil de transportar…
  M’encanta el tupper!!! Que me toqueeeee! Jijijiji!
  Merci pel sorteig guapa!
  Petunets,
  Eva

 • Laura Solanilla ha dit:

  Hola,
  a mi m’agrada molt endur-me pollastre fred farcit d’alguna cosa bona (per exemple olivada i tomaquet sec) i menjar-lo com a fiambre. També pica-pica de vermut (patates fregides, olives….) i per acabar fruita fresca i neta (cireres, maduixes, síndria a bocins. Ah ! I un refresc ben fresquet o una llauna de Vichy ! Una abraçada !

 • gemma ha dit:

  per les excursions del meu fill a l’escola és imprescindible el pollastre arrebossat! I després li poso alguna cosa diferent cada dia, hummus amb bastonets de pastanaga, petita amanida d’arròs,… De postre raïm o iogurt i algunes galetes per picar si té més gana. De totes formes, com és un llepafils sempre em torna més de la meitat…

 • Marina Arbat ha dit:

  Per la feina m’agraden molt les amanides de pasta o arròs. Tenim microones però a vegades hi ha cua i em fa mandra anar a escalfar el dinar jiiji De carn m’agrada portar coses sense os, que són més fàcils de menjat (tallar, drestriar,…).
  Quan era petita el que més m’agradava era la carn arrebossada i al truita de patates, són coses que fredes també m’agraden molt!
  Gràcies pel sorteig! sort a tothom!

 • Cristina Sanaüja i Reverter ha dit:

  m’agrada molt fer una pic-nic amb mongetes verdes cuites al dente fredes, acompanyades de bons tomàquets d’amanir tallats, olives negres, flocs de pernil ibèric i flocs de formatge parmesà. I de segon plat una bona truita de patates i ceba, no podia faltar. I de postres ens emportem un meló fresquet.

 • Sara Maria ha dit:

  Una tabulé, una quiche, la típica napolitana frittatina i entrepans

 • Alba ha dit:

  Amanida de patata, ceba tendra, tomata, olives negres i tonyina o bacallà. Deliciosa!!!

 • Irene ha dit:

  A nosaltres ens encanta anar de Picnic!!

  Sovint anem de picnic a les estacions de tren antigues on no para ja el tren!! Si està de favula!! I lo millor de tot és l’aparitiu truita de patates, olives negres i normals, tauleta de formatges,fuet que no falti!! patates chips…una bona beguda…. Deliciós!!!

  M’apunto l’amanida vostra per realitzar-la , kina bona pinta! 🙂

 • Irene ha dit:

  A nosaltres ens encanta anar de Picnic!!

  Sovint anem de picnic a les estacions de tren antigues on no para ja el tren!! Si està de favula!! I lo millor de tot és l’aparitiu: truita de patates, olives,tauleta de formatge, fuet, patates chips…una bona beguda…. Deliciós!!!

  M’apunto l’amanida vostra per realitzar-la , kina bona pinta! 🙂

 • Ester ha dit:

  A casa disfrutem amb un parell d’amanides: de pasta o arròs ben acompanyada d’ingredients saborosos i una amanida de tomàquets d’aquells de l’hort. Mmmmmm. I el més pràctic per picnic: els nuggets que proposes en versió tires. Arrebossadetes amb segó de civada o amb sèsam. Volen!
  I una bona fruita d’estiu de postres: síndria o meló que no faltin!

 • Sònia Valle ha dit:

  Primavera! Solet i pícnic a la muntanya o el mar…. alguna idea millor?
  Amanideta d’arròs i amb tall arrebossat un clàssic que no falla mai….:-)
  Molt important el vermut, sense patatetes i olives un pícnic no és el mateix.

 • Miriam ha dit:

  Una amanida freda, amb enciam, tomàquet, tonyina, olives, formatge fresc, una mica de pasta i pipes.
  Tot això amb una mica d’oli i sal 👌

 • Marianna ha dit:

  A mi me agrada molt pasta o arros freda amb qualsevol cosa que tingui per la nevera. Amb aquestes fiambreres tambe shi pot portar pures.
  Queden molt bonas les empanadillas tambe.
  per postres fruita fresca i coc rapid

 • Palmira ha dit:

  TEmps de picnic… fa 2 setmanas vam fer el primer de la temporada, ja que tenim el bosc a les portes de casa… I no podia faltar truita de patates feta a casa, una quiche clàssica de bacon, una bossa de patates, tomàquets cherry i maduixes… Segons la meva filla això és la recepta del picnic perfecte :o)
  I aquesta carmanyola li vindria genial per les seves excursions!!!
  Molta sort!
  Palmira

 • Sílvia ha dit:

  Hola!!! Nosaltres anem molt sovint de pícnic amb els nens, és el millor per gaudir de la natura !
  No fallen mai les amanides de pasta, les empanadilles (fredes, ens encanten!) i la truita de patates!
  Gràcies,
  Sílvia.

 • Enric ha dit:

  Perquè no hem de renunciar a la qualitat, proposo unes broquetes de gambes embolicades amb bacon. Per un dia especial, per un moment especial.

 • Ana López ha dit:

  Amanida de pasta,truita de patates i ceba,pollastre arrebossat i pica pica.

 • Teresa ha dit:

  amanida de pasta o arròs freda i pollastre arrebossat i croquetes

 • M’encanten les receptes que proposeu! El clàssic de casa (a part dels entrepans) és l’amanida de pasta o arròs i la carn arrebossada, que mai no és tan bona com aquest dia, menjada tèbia o freda i amb les mans.

 • Mari Lorente ha dit:

  Els picnics ens encanten!!!! I ara cada dia els hi agradaria anar-hi a les nenes.
  Els nosatres sempre van carregats amb sanvitxos de pernil dolç, formatge per untar…. Amanida de pasta, carn arrebossada, pastanagues crues per agafar l’hummus….mmmmm quines ganes de tornar a preparar i gaudir d’un picnic!!!!!

 • Justament avui a la carmanyola, per dinar, hi portava una amanida de cigrons. Aquest tipus d’amanides trobo que són ideals pels picnics.
  Què et sembla la meva carmanyola? https://instagram.com/p/1vRFRMNL6K/ 😋

  Ep, i en un picnic tampoc hi pot faltar una bona truita de patates o el pollastre arrebossat. Fred i tot és ben bo!👌

 • Laura ha dit:

  Oh, quin sorteig tan fantàstic! A mi m’agrada molt preparar guacamole per picar i endur-me entrepanets freds, normalment fets amb pa d’espelta: de salmó fumat, cogombrets en vinagre i mostassa de Dijon; d’hummus amb pastanaga ratllada i cibulet trossejat, i de tonyina barrejada amb salsa pesto, carbassó i un parell de fulletes d’enciam.

 • LIDIA ha dit:

  M’apunto al sorteig. Els meus picnics són a base de truita de patata i llom arrebossat. M’encanta 🙂

 • Ramon Costa ha dit:

  Bones!
  m’apunto al sorteig. Tot i caure en un tòpic, els meus picnics també són a base de truita de patates i llom arrebossat. 🙂
  Em sembla que són el millor del món i tots ho tenim arrelat a la nostra infància jejeje
  Gràcies!!

 • monica ha dit:

  Per la nostra familia el pinic va lligat a una quiche de bacon xampinyons i formatge i de postres no falten les broquetes de fruita de temporada.

 • Meri ha dit:

  A mi el que més m’agrada dels picnics és ficar-hi les sobres reconvertides. Per exemple, que t’ha sobrat un llucet arrebossat, doncs en fem entrepans, que t’ha sobrat verdura bullida i no t’arriba pels 4 doncs hi afegeixes tomaquets cherrys, tonyina i olives i ja tens una amanida freda. Aapaaaaliiiii

 • montserrat ha dit:

  El meu picnic últimament, està ple de “potitos”, “galetes”, “bibes”, tovalloletes, pitets… en fi poc poc poc glamour. A veure si em toca !!!!!!!!!!!11

 • nuni ha dit:

  Quines propostes més xules ens heu fet!! Moltíssimes gràcies per participar!!

  Anem al sorteig: Hi ha un total de 35 participants (usuaris únics sense comptar algun comentari repetit). Participeu amb aquests números (per ordre de comentari).

  1- Jordi Àvila
  2- Sílvia
  3- Sonia Bosch
  4- Diana
  5- Bet
  6- Marta
  7- Anna
  8- Els Fogons de la Bordeta
  9- Maria
  10- Eva
  11- Laura Solanilla
  12- Gemma
  13- Maria Arbat
  14- Cristina Sanaüja
  15- Sara Maria
  16- Alba
  17- Irene
  18- Ester
  19- Sònia Valle
  20- Miriam
  21- Marianna
  22- Palmira
  23- Sílvia
  24- Enric
  25- Ana López
  26- Teresa
  27- Pebre i xocolata
  28- Mari Lorente
  29- Isaura
  30- Laura
  31- Lidia
  32- Ramon Costa
  33- Mònica
  34- Meri
  35- Montserrat

  Fem els sorteig a través de la web RANDOM que escollirà un nombre entre l’1 i el 35. Aleshores sabrem quin és el guanyador/a. Actualitzarem el post amb el resultat. Sort!

 • Eva ha dit:

  BRAVOOOOO!!! quina iluuuuu Silvia!!! Ole oleeeee!!! Moltíssimes gràcies!!! El farem servir molt, just ahir vam anar de picnic! El Jan i la Carlota estaran molt contents amb aquest regal!!! :))
  Molts petunets i gràcies per aquests sorteigs tan molons que fas!

  Eva

PASSWORD RESET

LOG IN