Bloc de receptes i cuina

Mini-broquetes de pollastre teriyaki

SHARE
, / 12550 2

La cuina oriental fa anys que la tenim arrelada a casa nostra però moltes vegades la coneixem a través dels restaurants; no ens acabem de llençar a cuinar-la a casa. I quan parlem dels nens encara és més difícil, ja que moltes vegades ens tira enrera el fet de que tastin gustos nous i exòtics, per por al rebuig. Per sort això pot canviar. Avui en dia tenim a l’abast molts productes orientals amb els que podem cuinar unes receptes molt saboroses i saludables. Un dels llocs de referència a Barcelona és el Grupo Lee’s Food Ibérica, principal importador de producte oriental de primeres marques, procedent de més de 14 països asiàtics. Ells ens van convidar a assistir a un taller de cuina oriental ben especial a la Patente on els nens serien els que cuinarien.

Teriyakigran

Moltes vegades us he comentat la meva filosofia sobre l’aprenentatge dels nens a través de la cuina. Quina millor manera d’aprendre que vivint l’experiència de manipular, cuinar i tastar receptes noves elaborades amb les seves propies mans i, en part, amb ingredients orientals. La posada en escena com podeu veure ja els va captivar! Amb la seva diadema amb el nom escrit en xinès i el davantal ja van estar a punt per escoltar les indicacions de l’Àngels Puntas, que ens faria el taller de cuina oriental.

En primer lloc vem aprendre els diferents tipus de fideus japonesos, n’hi ha un munt! Depenent de la seva forma i composició està destinat a uns plats o uns altres (freds, calents, amb caldo, secs…). Així ens hem anat familiaritzant amb els Udon allargats i grossos, fets amb farina de blat i aigua. I els Soba fets amb una barreja de blat i blat sarraí (soba en japonès, d’aquí li ve el nom) que es distingeixen pel color grisenc o marró; són potser els més coneguts per nosaltres. Però n’hi ha d’altres com el Ramen, Shirataki, Tokoroten, Harusame, Kishimen, Hiyamugi o els Sômen. Per fer-ne un trívial!

Vem cuinar: Udon amb shitakes i verdures, Crema de mungo (soja verda), Mini brotxetes de pollastre teriyaki i Gua Bao (un panet que es cou al vapor amb el que es poden fer elaboracions dolces o salades).

Ara només ens cal fer un intensiu per saber fer anar els bastonets com cal! Som força desastres en aquest sentit… tot i que el Guillem se’n va ensortir prou bé.

Teriyakigran-2

La recepta que us presento avui és una de les que vem elaborar al taller, les mini-broquetes de pollastre teriyaki. És un plat sa, que es fa a la planxa i que només cal tenir en compte posar a marinar el pollastre amb la salsa un parell d’horetes abans. La salsa teriyaki la podeu fer vosaltres mateixos amb els ingredients que us indico en la recepta o, si ho preferiu, podeu comprar la salsa teriyaki ja feta. Aquesta salsa és ideal per carns, verdures i saltejats de pasta al wok.

Teriyakigran-6

Mini-broquetes de pollastre teriyaki

Ingredients (per a 4 persones):

 • 200 gr. de pit de pollastre a daus
 • 10 tomàquets cherry
 • Salsa Teriyaki (1 cullerada de sucre, 10 g de ceba picada, ½ all picat, 2 cullerades de Tamari, 2 cullerades d’Oli d’oliva Verge Extra, 2 cullerades de Mirin, 1 cullerada d’oli de sèsam, Gingebre en pols).
 • Sèsam torrat

Elaboració:

 1. Barrejar els ingredients de la salsa i incorporar dins els daus de pollastre per marinar-los aproximadament 2 hores. Reservar en fred.
 2. Passat el temps de marinat introduir en pals de broquetes el pollastre i els tomàquets aleatòriament.
 3. Els cuinem a la planxa.
 4. Damunt els les broquetes empolsinem amb sèsam torrat.

Teriyakigran-4

Suggeriment de presentació: Nosaltres els hem acompanyat amb una base de fideus d’arròs fregits. En un cassó alt amb oli ben calent incorporem un grapat de fideus d’arròs. Primer es summergeixen però veurem que al cap de molt poc es comencen a inflar (com si fóssin còrnes) i pugen a la superfície. En aquest moment els treiem de l’oli amb una escumadera i els reservem en un plat amb paper absorbent. Salem. Hem de ser àgils perquè es cremen amb facilitat. La veritat és que els fideus d’arròs fregits els fem servir d’acompanyament amb altres plats que fem a casa: xai al forn, pollastre rostit… ens xifla! La textura és cruixent com de snack de patata.

Una altra opció d’acompanyament és amb arròs aromàtic basmati o thai bullit (haurem de calcular uns 60 g d’arròs cru per persona).

Aquest plat és una altra manera de menjar productes ben habituals a casa (pollastre i tomàquet) però que al marinar-lo amb la salsa Teriyaki el convertim en un plat exòtic i ben original. I que, per cert, als nens els hi encanta! 胃口好 [bon profit!]

Posts relacionats

2 Comments

 • Palmira ha dit:

  Aquests tallers pels nens són moments meravellosos, perqué aprenguin moltes coses no tant sols de cuina però també s’atreveixin amb sabors com no ho farien sempre a casa.
  I m’emporto aquestes broquetes perque crec que a la mini xef de casa li agradarà molt fer-les amb mi!
  Petons,
  Palmira

 • Gemma ha dit:

  jijijij quina cara que fa l’Èric de trapella!!! 🙂 I ja es veu que el Guillem té art amb això dels bastonets 😉
  Ja ho deies al comentari al meu blog, aquests tallers de cuina per nens són molt interessants. Ells s’ho passen bé i aprenen molt sense adonar-se’n!

PASSWORD RESET

LOG IN