Bloc de receptes i cuina

Tàrtar de mango i alvocat amb salmó fumat

SHARE
, / 20816 5

Fa uns mesos l’empresa FRUIT Sa2Pe em va demanar que pensés una recepta d’aperitiu que fos saludable. De fet, va ser pels volts de Nadal, quan un grup de quatre blocaires gastronòmics vem fer uns tallers d’aperitius Nadalencs a les seves botigues. En aquest enllaç podeu trobar les diferents receptes que vem proposar i fer durant el taller. Jo vaig proposar el tàrtar de mango i alvocat amb salmó fumat. És lleuger, llaminer i amb el punt d’acidesa que ajuda a obrir la gana abans d’un àpat. Un aperitiu que no embafa i, tal i com em demanaven, ben saludable.

IMG_3300

Un tàrtar és una preparació de carn o peix cru greixós (com el salmó o la tonyina) picat finet i amanit amb espècies o salses (rep el nom per la salsa tàrtara). El que us porto avui realment no ho seria, ja que és de fuita i salmó fumat (no cru). Tot i així el format i la manera d’amanir-ho ho recorda plenament i per aquest motiu l’he anomenat tàrtar. 😉

És una recepta senzilla i ràpida de preparar. No us prendrà més de 10 minuts i el resultat és molt satisfactori. Habitualment els tàrtars s’acompanyen de torradetes però també podeu presentar-lo damunt un bouquet d’amanida, o en culleretes com a aperitiu… llibertat absoluta!

IMG_3295

De vegades l’acabo simplement amb cibulet picat i unes gotes de glaça de Mòdena; però en aquesta ocasió l’he coronat amb uns ous de truita i caviaroli, que li dóna un toc original i molt gustós. Anem a la recepta.

INGREDIENTS

 • 1 mango madur
 • 1 alvocat madur
 • 50 g de salmó fumat
 • Ous de truita
 • Caviaroli
 • Oli d’oliva verge
 • Mostassa de Dijon
 • Mel
 • Pebre negre

ELABORACIÓ

 1. Netegem, pelem i tallem a dauets petits el mango i l’alvocat.
 2. Tallem a dauets de la mateixa mida que els anteriors el salmó fumat.
 3. Ho aboquem en un bol i hi agegim una culleradeta de mostassa de Dijon, una de mel i pebre negre.
 4. Remenem bé sense aixafar.
 5. En un plat muntem el tàrtar en un cercle d’emmotllar.
 6. Damunt del tàrtar hi posem una culleradeta generosa de ous de truita (o el caviar que preferiu)
 7. En aquesta ocasió nosaltres hem decorat les vores del plat amb grapadets d’ous de truita i caviaroli intercalats.

Una proposta fresqueta ara que comencem a tenir ganes de primavera. Bon profit colla!


Posts relacionats

5 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN