Bloc de receptes i cuina

Sopeta freda de tomàquet i síndria

SHARE
, / 9706 4

A veure… de calor calor, no ens podem queixar aquest estiu! Crec que és dels més fresquets que recordo! Tot i així el temps convida a prendre plats frescos i refrescants! La proposta que us porto avui ho és! 😉

L’èxit d’aquest plat rau en la qualitat dels productes frescos! Les estrelles: els tomàquets i la síndria que ara mateix estan en el seu moment! Per tant no escatimeu en trobar els tomàquets més gustosos i la síndria més dolça per fer d’aquesta sopeta una delícia pels sentits!

oli_edit

Tan important és la matèria primera en aquest cas com l’oli amb què elaborarem aquesta recepta. Per fer-la vaig utilitzar l’Olirium Oli d’Oliva Verge Extra un coupatge d’arbequina i argudell afruitat, lleugerament amargant i amb un punt picant que un petit grup de olivicultors, enamorats de la seva terra i els seus productes, elaboren a a Fontanilles (Empordà). Si teniu ocasió tasteu-lo us encantarà!!

IMG_5837

INGREDIENTS:

 • 300 g de tomàquet madur
 • 300 g de síndria (pes net)
 • 100 ml d’aigua mineral (si ens fa falta)
 • 75 g de cogombre
 • 75 g de ceba tendra
 • 50 ml d’oli
 • Alfàbrega fresca
 • Sal i pebre blanc (al gust)

ELABORACIÓ:

 1. Netegem els tomàquets traient el peduncle i els tallem a trossos. L’afegim al vas del túrmix (o a la batidora americana o thermomix si en teniu).
 2. Netegem la síndria de llavors i l’incorporem també al vas.
 3. Netegem, pelem i tallem a daus el cogombre i la ceba. Els incorporem al vas. Reservem un tros de cogombre que tallarem a dauets i que ens serviran d’entrebancs quan servim la sopa.
 4. Afegim l’oli, salpebrem i ho triturem tot fins que ens quedi una mescla ben homogènia. Si ens quedés molt espès podem afegir l’aigua mineral fins a aconseguir la textura desitjada. Rectifiqueu de sal o pebre si cal. Reservem en fred.
 5. En un recipient a part farem l’oli d’alfàbrega triturant les fulles i l’oli. Un cop ben triturat el posem dins un biberó que ens facilitarà utilitzar-lo en la presentació del plat.
 6. Muntem el plat. En aquest cas jo vaig servir la sopa en una gerreta a part. En el centre d’un bol o got col·loquem els dauets de cogombre que havíem reservat amb unes fulles petites d’alfàbrega fresca.
 7. Servim la sopeta i amb l’ajuda del biberó afegim unes gotes d’oli d’alfàbrega damunt.

sopeta2

Aquesta sopeta està inspirada en la que fa l’Ignasi al Restaurant Ca l’Ignasi i Ca la Laia. És tan fresca i fàcil de fer que val la pena fer-la! I més ara aprofitant que són productes de temporada! 😉 Recordeu que és important utilitzar un bon oli!! A nosaltres el Olirium ens ha encantat! Que en fan de coses bones al Empordà!!!


Posts relacionats

4 Comments

 • Bet ha dit:

  Ohhh avui sí que ja ve de gust aquesta sopeta freda! Ja era hora oi? Ha d’estar boníssima, i amb un bon oli com aquest…
  A casa no acostumem a menjar síndria, però en comprarem per provar-la així, que fa temps que ho tinc pendent!

  Petonets!

 • dolça/Glòria ha dit:

  Fresqueta i bona Nuni!!!

  De calor, tu i jo que em estat per les muntanyes no ens podem queixar, però xiqueta, fa dos dies que sóc a Reus i t’he de dir que fa una cosa… una xafogor… costa respirar …, per tant aprofita per Cantoni fins el darrer segon!

  PTNTS
  Dolça

 • Olga Casanova ha dit:

  La setmana passada faig una sopeta semblant, seguint recepta d’ Els Fogons de la Bordeta. La propera que faci……la teva recepta!!!!
  Petons,
  Olga

PASSWORD RESET

LOG IN