Bloc de receptes i cuina

Sopeta freda de tomàquet i síndria

SHARE
, / 9165 4

A veure… de calor calor, no ens podem queixar aquest estiu! Crec que és dels més fresquets que recordo! Tot i així el temps convida a prendre plats frescos i refrescants! La proposta que us porto avui ho és! 😉

L’èxit d’aquest plat rau en la qualitat dels productes frescos! Les estrelles: els tomàquets i la síndria que ara mateix estan en el seu moment! Per tant no escatimeu en trobar els tomàquets més gustosos i la síndria més dolça per fer d’aquesta sopeta una delícia pels sentits!

oli_edit

Tan important és la matèria primera en aquest cas com l’oli amb què elaborarem aquesta recepta. Per fer-la vaig utilitzar l’Olirium Oli d’Oliva Verge Extra un coupatge d’arbequina i argudell afruitat, lleugerament amargant i amb un punt picant que un petit grup de olivicultors, enamorats de la seva terra i els seus productes, elaboren a a Fontanilles (Empordà). Si teniu ocasió tasteu-lo us encantarà!!

IMG_5837

INGREDIENTS:

 • 300 g de tomàquet madur
 • 300 g de síndria (pes net)
 • 100 ml d’aigua mineral (si ens fa falta)
 • 75 g de cogombre
 • 75 g de ceba tendra
 • 50 ml d’oli
 • Alfàbrega fresca
 • Sal i pebre blanc (al gust)

ELABORACIÓ:

 1. Netegem els tomàquets traient el peduncle i els tallem a trossos. L’afegim al vas del túrmix (o a la batidora americana o thermomix si en teniu).
 2. Netegem la síndria de llavors i l’incorporem també al vas.
 3. Netegem, pelem i tallem a daus el cogombre i la ceba. Els incorporem al vas. Reservem un tros de cogombre que tallarem a dauets i que ens serviran d’entrebancs quan servim la sopa.
 4. Afegim l’oli, salpebrem i ho triturem tot fins que ens quedi una mescla ben homogènia. Si ens quedés molt espès podem afegir l’aigua mineral fins a aconseguir la textura desitjada. Rectifiqueu de sal o pebre si cal. Reservem en fred.
 5. En un recipient a part farem l’oli d’alfàbrega triturant les fulles i l’oli. Un cop ben triturat el posem dins un biberó que ens facilitarà utilitzar-lo en la presentació del plat.
 6. Muntem el plat. En aquest cas jo vaig servir la sopa en una gerreta a part. En el centre d’un bol o got col·loquem els dauets de cogombre que havíem reservat amb unes fulles petites d’alfàbrega fresca.
 7. Servim la sopeta i amb l’ajuda del biberó afegim unes gotes d’oli d’alfàbrega damunt.

sopeta2

Aquesta sopeta està inspirada en la que fa l’Ignasi al Restaurant Ca l’Ignasi i Ca la Laia. És tan fresca i fàcil de fer que val la pena fer-la! I més ara aprofitant que són productes de temporada! 😉 Recordeu que és important utilitzar un bon oli!! A nosaltres el Olirium ens ha encantat! Que en fan de coses bones al Empordà!!!

4 Comments

 • Bet ha dit:

  Ohhh avui sí que ja ve de gust aquesta sopeta freda! Ja era hora oi? Ha d’estar boníssima, i amb un bon oli com aquest…
  A casa no acostumem a menjar síndria, però en comprarem per provar-la així, que fa temps que ho tinc pendent!

  Petonets!

 • dolça/Glòria ha dit:

  Fresqueta i bona Nuni!!!

  De calor, tu i jo que em estat per les muntanyes no ens podem queixar, però xiqueta, fa dos dies que sóc a Reus i t’he de dir que fa una cosa… una xafogor… costa respirar …, per tant aprofita per Cantoni fins el darrer segon!

  PTNTS
  Dolça

 • Olga Casanova ha dit:

  La setmana passada faig una sopeta semblant, seguint recepta d’ Els Fogons de la Bordeta. La propera que faci……la teva recepta!!!!
  Petons,
  Olga

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN