Bloc de receptes i cuina

Pollastrons amb umeboshi i pinyons

SHARE
, / 8657 5

logo_rebostgourmetNova recepta del “Rebost Gourmet”!!! Ja tocava eh?? Els canvis de rutina ens han fet anar tard! Ho sentim!! 🙁 Per compensar us portem un nou ingredient sorprenent, desconegut (per molts) i amb un munt de propietats! La Umeboshi!

La Umeboshi és una varietat de pruna fermentada que es fa servir molt a l’Orient per les seves propietats medicinals, en especial al Japó. Els japonesos en consumeixen molta i la posen a dins dels makis, per exemple. A casa, a banda de fer-la servir per elaborar alguna beguda medicinal, també es fa servir per elaborar salses molt saboroses. Al tanto perquè és probable que consumida directament no us agradi! És àcida i molt salada! Qualitats que haureu de tenir en compte a l’hora d’aplicar-la a la cuina.

umeboshi_puree

Les propietats que se li coneixen són: combat el cansament i la fatiga crònica, és desintoxicant, depuratiu, elimina l’excés de àcids estomacals, és un antisèptic intestinal, antioxidant, antiemètic i en general té un efecte alcalinitzant del ph de la sang. Ah! I si mai teniu ressaca mitja pruna umeboshi us ajudarà a passar-la amb dignitat! 😉

Si voleu saber més sobre l’Umeboshi trobareu més informació a Ets el que menges.

Vem conèixer l’Umeboshi arran de la visita que la Sandra, la Bet i jo vem fer a OBBIO, un espai gastronòmic dedicat a la venta de productes ecològics que disposa d’obrador per a l’elaboració de plats vegetarians i cafeteria. És un bon lloc per a trobar productes per a totes aquelles persones preocupades per una alimentació saludable, vegetarians, vegans, kosher, … però també per aquells que tenen alguna intolerància alimentària com els celíacs. Un gran espai diàfan amb un munt de productes d’arreu del món que faran les delícies de les persones apassionades per la gastronomia saludable.

Vem sortir ben carregades… la Visa treia fum! I entre els productes que vem comprar vem escollir l’Umeboshi com a proper ingredient del rebost gourmet.

Anem a la recepta!! Trobar una recepta per l’umeboshi no ha estat fàcil… les particularitats del seu gust (recordeu molt àcida i salada) fan que hagis de pensar una recepta que equilibri aquests sabors perquè no predominin. Després de donar-hi voltes se’m va acudir demanar consell al meu cuiner de referència en cuina de fusió japonesa l’Àngel del Bubbles gastrobar de Girona. Amb ell vem plantejar que una bona opció era fer una versió del tradicional pollastre amb prunes i pinyons. De fet l’umeboshi no deixa de ser una pruna o sigui que podia funcionar!

Així que mans a l’obra i a reformular la recepta amb puré de umeboshi!

IMG_5949

INGREDIENTS:

 • 2 pollastrons d’uns 400 g cadascun
 • 30 cl d’oli d’oliva verge extra
 • 1 cullerada de puré d’umeboshi
 • 60 g de pinyons
 • 25 cl de Pedro Ximenez (o vi ranci)
 • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

 1. Salpebrem lleugerament els pollastrons per dins i per fora. Els lliguem les potes perquè mantinguin la forma.
 2. En un vas batem amb el túrmix l’oli amb la meitat dels pinyons i la cullerada d’umeboshi. Amb aquesta mescla pintem amb un pinzell de silicona els pollastrons per tots els costats. Si ens queda oli l’afegirem a l’interior dels pollastrons.
 3. Els col·loquem en una safata del forn i els enfornem a 190ºC (prèviament escalfat) durant 15 minuts. Afegim la resta de pinyons sencers.
 4. Retirem la safata del forn, ruixem els pollastrons amb Pedro Ximenez (o vi ranci) i els girem per continuar la cocció amb els pits en contacte amb la safata. Continuem la cocció al forn a 160ºC durant 25 minuts més.
 5. Servirem mig pollastró per comensal salsejat amb el suc de la cocció i els pinyons.

IMG_5958

El resultat deliciós! Una salsa ben gustosa! La dolçor del Pedro Ximenez aconsegueix equilibrar el gust àcid i salat de l’umeboshi. Realment un encert! 🙂 Prepareu pa!! 😉

No us perdeu les altres dues propostes amb umeboshi que han preparat la Sandra i el Xavi de Els Fogons de la Bordeta i la Bet de Tastarutes!!


Posts relacionats

5 Comments

 • És tan original adaptar aquesta pruna a un plat tan nostrat, i a la vegada tan obvi… que mai hauria arribat a aquesta conclusió! ho trobo senzillament genial! Foten una pintorra espectacular!

  Em queda mig pot d’umeboshi, ja tinc una recepta genial per fer-lo servir!

  Petonets i visca el Rebost Gourmet!
  Sandra

 • Olga Casanova ha dit:

  Noies, m’haureu de fer alguna classe de cuina japonesa….és una gran desconeguda per mi!!! Què bo ha de ser aquest plat!!!
  Petons,
  Olga

 • Gemma ha dit:

  uix, no puc amb l’umeboshi… clar que tampoc em podria menjar un all cru sencer i en canvi és un condiment deliciós… Així que m’apunto la teva idea, que segur que ha de quedar motl bona, fent una salsa gustosa i ben contrastada. I que combina molt bé amb el pollastre i els pinyons!

 • Montse de Sants ha dit:

  Alça noia! Això és la globalització al plat! Un pollastre rostit amb prunes i pinyons, sense que hi siguin les prunes…Perquè hi són fermentades i exòtiques en puré concentrat. Crec que la barreja d’aquest ingredient fantàstic -que em costa recordar el nom (!!)- amb la dolçor del PX ha de quedar de conya! Unes excel·lents propostes! M’encanta el rebost gourmet!! Petonets

 • Bet ha dit:

  Nuni va ser tot un encert pensar en versionar el clàssic pollastre amb prunes i pinyons, canviant les prunes per l’Ume!!
  I m’encanten els contrastos dolç-salat com el que deuria tenir aquesta salseta tan bona. Segur que van quedar uns plats ben nets! ^^

  Petonets guapissima!!

PASSWORD RESET

LOG IN