Bloc de receptes i cuina

Tot fent pa de quinoa a l’Obrador… va i et toca la loteria!

SHARE
, / 11151 9

foto 5_6Una tarda de dissabte he comprovat que dóna per molt. No m’ho pensava pas fa unes setmanes quan la Margot em va proposar d’assistir de nou a una de les seves mítiques “meriendas” amb blogaires, que aquell dissabte donaria per tant! I passarien tantes coses sorprenents!

Pels que no coneixeu a la Margot us explicaré que és una blogaire experimentada, amb molt rodatge i molt de glamour que farà cosa d’un any es va llençar a l’aventura creant una empresa de organització d’esdeveniments gastronòmics: “Margot Gastronomy“. Assistir a un dels seus actes sempre és sorprenent, mai deixa indiferent. I com a bona amfitriona li agrada mantenir part de misteri (li encanta el factor sorpresa!) i generosa de mena que és sempre aconsegueix que sortim amb les mans plenes! Un detall o altre sempre cau de la mà d’sponsors!

DSC_0304

Doncs fa un parell de dissabtes ens va convocar al forn artesà l’Obrador, on no ens limitaríem a berenar i petar la xerrada (que ens encanta). Després de les presentacions de rigor amb els blogaires assistents i la benvinguda dels responsables de l’Obrador ens vem posar al davantal i mans a l’obra a fer pa! En Manolo un dels artesans del pa que treballen a l’Obrador ens va ensenyar el procés de fer el pa de quinoa, un pa molt nutritiu. L’elaboren amb farina de quinoa, farina de blat, massa mare (no utilitzen pràcticament llevats), aigua, sal, llavors i flocs de quinoa. És un pa agraït de fàcil digestió. El presenten en una caixa de fusta tant típica a les boulangeries franceses. M’encanten aquestes presentacions i me n’alegro que la cultura del pa tant arrelada de la france comenci arribar a aquí en fleques com l’Obrador.

foto 4_6

A l’Obrador fan el pa com abans. Amb massa mare, farines locals i donant-li el temps que necessita de llevat. Sense presses. I això es nota directament en el gust del pa. A part fan pans ben sorprenents com el Panot el pa de Barcelona inspirat en les rajoles modernistes de Puig i Cadafalch, elaborat de forma artesanal i amb productes naturals. Hi destaquen la farina de blat cultivada a Barcelona, massa mare, sègol i aigua del Mediterrani. L’aigua del mar té beneficis per a la salut i augmenta el valor nutricional del pa. Sorprenent no? Doncs aquest és només un exemple de les propostes sorprenents que podreu trobar a l’Obrador.

Després de la lliçó sobre com amassar pa i l’intent de fer-ho vam tornar a taula on ens esperava un gran berenar amb algunes especialitats de la casa: Coca de recapte (una d’escalivada i una altra de tomàquet), bunyols de vent (que elaboren tot l’any, no només per Quaresma), coca de forner de xocolata i una tatin de pera deliciosa. Per beure i quasi per unanimitat, llimonada natural, una de les especialitats de la casa. Feia anys que no en prenia i va ser fantàstic recordar aquell contrast àcid i dolç a la vegada, absolutament refrescant i em va animar a tornar-ne a fer a casa! De vegades les coses més simples són les més meravelloses!

foto 4_7

I per acabar la traca final, les sorpreses de les que us parlava! Com li agrada a la Margot deixar-nos amb la boca oberta! Els regals! Per cadascú Lékué ens va obsequiar amb una panera que et permet pesar, amassar, llevar i fornejar tot en un mateix recipient dissenyat per fer-ho possible! Així podrem posar en pràctica tots els consells que ens ha explicat en Manolo de l’Obrador! 😉

foto 4_9

I entre tots els assistents va sortejar un dels exemplars del llibre “La Mesa del Pecado” de Larousse del qual la Margot n’és coautora. Que li va tocar al Manolo!! I se’n va anar més content que un gínjol!

I un súper premi gentilesa de Castey un gran lot de productes magnífics d’aquells que tant feliços ens fan als blogaires gastronòmics! 🙂 El lot contenia: un cassó i una paella amb el mànec de colors, un pot alt d’acer inoxidable, una taula de tallar de vidre temperat amb dos ganivets ceràmics i una coberteria de postres model Senso, amb un disseny i acabat preciós!! No em direu que no és un luxe de premi!!! Havíem d’endevinar un número de l’1 al 13, endevineu a qui li va tocar?? A mi!!!!!! 😀 No sabeu lo contenta que em vaig arribar a posar!! Una loteria no toca cada dia, de vegades no toca mai! I aquell dissabte la sort (i una veueta que quan em tocava a mi anava dient el 13!! El treeeeetzeeeee!) va estar de part meva. 🙂

foto 5_8

Moltes gràcies en primer lloc a la Margot, per l’invitació i complicitat. A l’Obrador pel taller, l’acollida, el berenar i el pa de quinoa que ens vem endur! I evidentment moltes gràcies a Castey i Lékué que han cedit aquests premis per tal de que poguem fer això que tant ens apassiona! Cuinar i gaudir de la gastronomia!


Posts relacionats

9 Comments

 • margot ha dit:

  Que bien lo has contado Nuni, lo bueno de cada post es que cada uno ve cosas diferentes a otros. Me encantó la” rajola” tan chula. con la que hacen este tipo de pan, pero se me olvidó por completo, gracias por recordarlo.
  Gracias por venir a Las Meriendas.
  Besos

 • Una tarda genial! I jo sóc la veueta!! Visca! xD jajajajaja
  Petonets
  Sandra

 • miquel ha dit:

  No tengo ni la mas minima duda de que un evento de Margot es siempre unico y sublime.Una tarde magnifica y ademas con buenos blogges amigos,buen profesional con la masa y finalmente regalos.Mejor imposible¡
  Una abraçada

 • Marta Martita ha dit:

  Quin post més xulo Nuni!!! I dono fe de la veueta, que la vaig tenir tota la tarda al costat! hahahaha!! Enhorabona pel premi, estic segura que li donaràs un bon ús!! Ptonet!!

  Per cert, fantàstica la foto del panot.

 • Molt ben explicat la tarda que vam passar entre farines crues i cuites 😉

 • Gemma ha dit:

  ostres, quina tarda de dissabte més ben aprofitada!
  Entre el taller de pa (no sabia que es podia fer pa amb farina de quinoa!), el berenar i els dos premis, la Margot us va mimar molt, je je je…

 • Olga Casanova ha dit:

  Quins “eventos” que organitzeu per la capi!!! Quin nivellasso!!!
  Moltes felicitats per la loteria!!!
  Petons,
  Olga

 • www.trumk.com ha dit:

  Simply wish to say your article is as astounding. The
  clarity on your post is simply spectacular and
  that i can assume you are an expert in this subject.
  Fine along with your permission let me to snatch your feed
  to stay up to date with approaching post. Thank you one million and please continue
  the enjoyable work.

 • Kris ha dit:

  Una tarda fantàstica!!!! Vam parlar molt poquet però espero tornar a coincidir alguna altra vegada perquè m’ho vaig passar molt i molt rebé!!! Com diu la Margot… és increíble com cadascuna l’expliquem de manera que ens fa recordar coses que havíem oblidat, oi?? Un petonàs!!!!!

PASSWORD RESET

LOG IN