Bloc de receptes i cuina

Mini magdalenes de Sant Jordi farcides de gelea de pètals de rosa

SHARE
, / 6813 7

Bona diada de Sant Jordi! Sabeu? Avui és un dels dies que més m’agraden de l’any! Dels meus preferits! M’encanta passejar enmig de parades de llibres i roses! Veure com des del més petit al més gran participa d’aquesta tradició tan nostrada. I sobretot sobretot la cara de felicitat de les persones que passegen cofoies amb les seves roses o llibres!

Com que per nosaltres Sant Jordi és un dia especial vem pensar que seria bonic dedicar-li un Rebost Gourmet i per aquesta data el producte gourmet que us presentaríem no podia ser més indicat! La Gelea de pètals de rosa de Can Bech.

IMG_4559_edit

La gelea de pètals de rosa de Can Bech està elaborada amb pètals de rosa naturals i té un sabor fresc i aromàtic. De textura gelatinosa manté suspesos dins la gelea els pètals de rosa. Combina molt bé amb amb formatge fresc o de Parma, amb gelat de nata o iogurt fresc. També pot acompanyar deliciosament un canapè… o en el meu cas unes mini magdalenes farcides de gelea de pètals de rosa! La recepta és la millor recepta de magdalenes que de moment conec, la del Xavier Barriga.

RB4

INGREDIENTS:

 • 125 g d’ou (aproximadament 2 ous mida L)
 • 175 g de sucre
 • 60 ml de llet
 • 190 ml d’oli d’oliva suau
 • 210 g de farina fluixa
 • 7 g d’impulsor o llevat químic
 • canyella en pols
 • ratlladura de llimona
 • un pessic de sal

ELABORACIÓ:

 1. Amb l’accessori batedor del robot pastador, bateu a marxa mitjana els ous i el sucre fins a obtenir una mescla esponjada. Recordeu que tot ha de ser ben net i sec, i que els ous han d’estar a temperatura ambient.
 2. Incorporem la llet a la barreja d’ous i sucre batent en marxa lenta per evitar que la batuda baixi massa.
 3. A continuació afegim l’oli batent també a poc a poc.
 4. A part barregem la farina amb l’impulsor i la passem pel sedàs. Posem la sal, la canyella i la ratlladura de llimona i barregem.
 5. Incorporem aquesta barreja d’ingredients sòlids a la batuda dels ous, sempre en marxa lenta, i remenem el temps just perquè la pasta quedi homogènia.
 6. Tapem el bol amb la massa amb un drap de cuina i la deixem reposar a la nevera un mínim d’una hora.
 7. Després del repòs i un moment abans d’enfornar les peces, remenem enèrgicament la pasta amb una batedora de manual.
 8. Escalfem el forn a 250 ºC.
 9. Posem la pasta en una mànega pastissera amb broquet llis i l’anem repartint per les càpsules de magdalenes. També ho podem fer amb una cullera.
 10. Omplim les càpsules només fins a tres quarts de la seva capacitat.
 11. Coem les magladenes a 210 ºC entre 14 i 16 minuts aproximadament.
 12. Un cop fredes les podem farcir. Per fer-ho jo vaig utilitzar el decopen de Lékué que fotoem va anar de perles! Vaig remenar primer la gelea i la vaig posar dins el decopen amb el broc gros. Aleshores, amb compte, clavant el broc al centre de la magdalenes les vaig anar farcint i coronant amb la gelea de pètals de rosa de Can Bech.

El resultat és sorprenent! Els nens van al·lucinar! I al ser mini madalenes permet menjar-les d’un mos notant així tot l’aroma de la gelea de rosa. No em direu que no és un ingredient adient per un dia com avui eh?? 😉 I fins aquí el quart rebost gourmet! No us perdeu les receptes que han preparat la Bet i la Sandra i el Xavi també amb la gelea! Se us farà la boca aigua! Visca Sant Jordi!

7 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN