Bloc de receptes i cuina

Mini magdalenes de Sant Jordi farcides de gelea de pètals de rosa

SHARE
, / 8491 7

Bona diada de Sant Jordi! Sabeu? Avui és un dels dies que més m’agraden de l’any! Dels meus preferits! M’encanta passejar enmig de parades de llibres i roses! Veure com des del més petit al més gran participa d’aquesta tradició tan nostrada. I sobretot sobretot la cara de felicitat de les persones que passegen cofoies amb les seves roses o llibres!

Com que per nosaltres Sant Jordi és un dia especial vem pensar que seria bonic dedicar-li un Rebost Gourmet i per aquesta data el producte gourmet que us presentaríem no podia ser més indicat! La Gelea de pètals de rosa de Can Bech.

IMG_4559_edit

La gelea de pètals de rosa de Can Bech està elaborada amb pètals de rosa naturals i té un sabor fresc i aromàtic. De textura gelatinosa manté suspesos dins la gelea els pètals de rosa. Combina molt bé amb amb formatge fresc o de Parma, amb gelat de nata o iogurt fresc. També pot acompanyar deliciosament un canapè… o en el meu cas unes mini magdalenes farcides de gelea de pètals de rosa! La recepta és la millor recepta de magdalenes que de moment conec, la del Xavier Barriga.

RB4

INGREDIENTS:

 • 125 g d’ou (aproximadament 2 ous mida L)
 • 175 g de sucre
 • 60 ml de llet
 • 190 ml d’oli d’oliva suau
 • 210 g de farina fluixa
 • 7 g d’impulsor o llevat químic
 • canyella en pols
 • ratlladura de llimona
 • un pessic de sal

ELABORACIÓ:

 1. Amb l’accessori batedor del robot pastador, bateu a marxa mitjana els ous i el sucre fins a obtenir una mescla esponjada. Recordeu que tot ha de ser ben net i sec, i que els ous han d’estar a temperatura ambient.
 2. Incorporem la llet a la barreja d’ous i sucre batent en marxa lenta per evitar que la batuda baixi massa.
 3. A continuació afegim l’oli batent també a poc a poc.
 4. A part barregem la farina amb l’impulsor i la passem pel sedàs. Posem la sal, la canyella i la ratlladura de llimona i barregem.
 5. Incorporem aquesta barreja d’ingredients sòlids a la batuda dels ous, sempre en marxa lenta, i remenem el temps just perquè la pasta quedi homogènia.
 6. Tapem el bol amb la massa amb un drap de cuina i la deixem reposar a la nevera un mínim d’una hora.
 7. Després del repòs i un moment abans d’enfornar les peces, remenem enèrgicament la pasta amb una batedora de manual.
 8. Escalfem el forn a 250 ºC.
 9. Posem la pasta en una mànega pastissera amb broquet llis i l’anem repartint per les càpsules de magdalenes. També ho podem fer amb una cullera.
 10. Omplim les càpsules només fins a tres quarts de la seva capacitat.
 11. Coem les magladenes a 210 ºC entre 14 i 16 minuts aproximadament.
 12. Un cop fredes les podem farcir. Per fer-ho jo vaig utilitzar el decopen de Lékué que fotoem va anar de perles! Vaig remenar primer la gelea i la vaig posar dins el decopen amb el broc gros. Aleshores, amb compte, clavant el broc al centre de la magdalenes les vaig anar farcint i coronant amb la gelea de pètals de rosa de Can Bech.

El resultat és sorprenent! Els nens van al·lucinar! I al ser mini madalenes permet menjar-les d’un mos notant així tot l’aroma de la gelea de rosa. No em direu que no és un ingredient adient per un dia com avui eh?? 😉 I fins aquí el quart rebost gourmet! No us perdeu les receptes que han preparat la Bet i la Sandra i el Xavi també amb la gelea! Se us farà la boca aigua! Visca Sant Jordi!

7 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN