Bloc de receptes i cuina

El Sant Jordi dels Petits Mindundis! #Gastromenuts

SHARE
, / 5693 0

Hola! Com han provat les vacances de setmana Santa! Sempre van bé les vacances oi? Nosaltres just ahir publicàvem la nostra col·laboració mensual amb Menuts Girona i on cada mes us proposem activitats a fer amb els nens a la cuina; la secció Gastromenuts! És d’aquelles col·laboracions que fan molta il·lusió! Uneixen dos de les meves passions la quitxalla i la gastronomia. En aquesta edició us proposem llibres de cuina per a nens per Sant Jordi i us la publiquem també al blog! 😉

GastroMenutsAbril_edit

Esteu de ressaca post mona? Quin dia mes bonic el dilluns de pasqua! Fillols i filloles van a recollir la mona que amb tant de carinyo els hi han regalat els padrins. N’hi ha de tota mena! De xocolata, de gema, de mantega tipus Sara, figures de xocolata amb grans personatges infantils o futbolistes, ous de pasqua, gallines, pollets, conills, … per tots els gustos! A casa és tradició acompanyar la mona amb un petit present i aquest any que ens cau tant a prop Sant Jordi què millor que acompanyar la mona d’algun llibre?

Avui us porto 4 propostes diferents per a nens i nenes Cuinetes! Llibres gastronòmics per a menuts (i no tan menuts!).

Cuinetes – Galetes (Lupita Books i Grup Editorial 62) – 12,95€

Un llibre per llepar-se’n els dits! Podeu imaginar que aquest llibre ja només pel nom el vaig haver de comprar! Us haig de dir que no hi tinc res a veure, Cuinetes és un nom molt popular! I em va sorprendre molt gratament. Aquest maletí inclou un petit llibre amb vuit receptes per a fer galetes, un corró i un motlle per preparar les vostres pròpies galetes! Les galetes mussols, fantasmes o ovellates són algunes de les propostes que podreu preparar per fer un berenar com cal amb els més petits de la casa!

A cuinar petits xefs! (Estrella Polar) – 15,95€

Aquest llibre està pensat perquè els més petits s’iniciïn en l’art de la cuina. Acabaran convertits en uns xefs de primera! Totes les receptes són molt fàcils i la mar de divertides. Centpeus de mozzarella i tomàquets cherry, sanvitxos de colors, tacos mexicans amb iogurt, ous ferrats dolços, … receptes majoritàriament sense foc perquè els més petits puguin ser autònoms elaborant les seves pròpies receptes.

Jo també cuino (Combel Editorial) – 14,90€

Un llibre de cuina fantàstic amb tota mena de consells culinaris i propostes organitzades per temes: Llesques i canapes salats, Amanides fàcils, Plats de debò, Berenars i Postres i Per saber-ne més. Dels entrants a les postres, idees ben gustoses, senzilles i delicioses per deixar bocabadats als familiars i amics! Un munt de consells pràctics i dietètics perquè els nens i nenes (noies i nois) es llencin a l’aventura apassionant de la cuina!

Hort fàcil amb nens (Larousse) – 12,90€

Aquest llibre no és directament de cuina però hi té molt a veure! Cada cop més trobem petits horts urbans als balcons de les cases i implicar a la canalla en la seva cura és molt enriquidor! En aquest llibre ens expliquen com es pot organitzar un hort al balcó. Quan s’han de sembrar les llavors de cada fruita o verdura. Quina diferència hi ha entre llavors i planters. Activitats bàsiques d’horticultura. Tot explicat en aquest llibre il·lustrat amb grans dosis d’humor. I en acabat els hi quedarà la satisfacció de consumir les hortalisses del seu propi hort!

Ara ve la part difícil… escollir quin llibre us agrada més! Jo no me’n vaig sortir i els vaig acabar comprant tots quatre! No tinc remei! 😉 Ah! I a part d’aquests també ens han encantat aquests dos llibres infantils sobre  Sant Jordi! Em perden les il·lustracions infantils i aquestes són magnífiques! La llegenda de Sant Jordi de XuxuLanstrum i La llegenda de Sant Jordi i el drac de Núria Aparicio i Laura Vaqué.

Image-1

Llegir és cultura, és un plaer, és un regal, és un hàbit que hem de transmetre als nostres menuts per tal de que aprenguin a gaudir-ne. En definitiva és un aprenentatge. I què millor que regalar saviesa d’una manera tant entretinguda i amena! Bona Pasqua i feliç Sant Jordi GastroMenuts i Petits Mindundis! 🙂


Posts relacionats

PASSWORD RESET

LOG IN