Bloc de receptes i cuina

Les galetes de Kandinsky

SHARE
, / 9035 4

L’escola bressol de l’Èric (el Bambi) té un sistema educatiu que m’encanta! M’encanta perquè segueixen un sistema d’aprenentatge vivencial en el que els nens aprenen a través del joc i l’experimentació. No a través de fitxes, llibres i manuals! L’altra dia rebem un mail de l’escola que comença…

Benvolgudes famílies,

Durant les pròximes dues setmanes treballarem a partir d’un centre d’interès, és a dir, totes les activitats dutes a terme durant aquest període estaran elaborades a partir del quadre de Kandinsky: “Quadrats amb cercles concèntrics” 

kandinsky1

I el mail acabava…

Us agrairíem molt la vostra col·laboració des de casa, doncs seria interessant que les famílies parléssiu de Kandinsky i del quadre als vostres fills/es, d’aquesta manera hi hauria un fil conductor entre casa i escola.

Dir-vos també que estem obertes a qualsevol suggeriment.

Estem molt il·lusionades i engrescades a començar aquest projecte i us convidem a formar part d’aquesta aventura. 

Ostres… Kandinsky!! Primer de tot, nota mental: *Quan arribi a casa buscar al Google qui era Kandinsky (sóc de ciències jo… ehem…). I què podem fer que sigui amè i divertit per treballar l’obra de Kandinsky? No se m’acudia. Fins que a l’anar a l’escola a buscar l’Èric, al passadís, mentre esperava, tenia davant l’obra que estaven treballant. Una pintura ben vistosa i alegre amb un entramat de quadrats amb cercles de diferents diàmetres i colors dins seu. I aquí se’m va encendre la bombeta! I si fem galetes??

Doncs apa! A proposar-ho a la mestra que ho va trobar molt bona idea i al cap d’unes setmanes cap a l’escola a fer galetes amb els peques! Els nens van estar súper receptius i em vaig quedar ben sorpresa que aguantessin tant bé una activitat guiada que va durar almenys una hora! Són uns campions i a sobre s’ho van passar molt bé! Per agilitzar el procés vaig portar la massa ja preparada de casa i estirada amb el curró, per tal que els nens i nenes poguessin tallar directament les seves galetes de diferents mides i colors.

galetes1

INGREDIENTS (per a 1 quilo de massa):

 • 250 g de mantega pomada
 • 200 g de sucre
 • 1 ou mida L
 • 500-550 g de farina normal (fluixa)
 • Aromes: vainilla, llimona, taronja, xocolata, … la que més ens agradi (jo hi vaig posar sucre vainillat).
 • Colorants alimentaris (els meus de la casa Wilton aquests)
 • Lacasitos

foto

ELABORACIÓ:

Abans de començar… Anirà de perles si disposeu d’un robot de cuina que amassi tipus Kitchen Aid. Haurem de pastar amb l’accessori del tirabuixó o pala, mai les varetes de muntar. Si no disposeu de robot, no patiu! Ho podeu fer perfectament igual a mà, però us caldrà més paciència i fareu braços (us estalviareu el gimnàs! ;)).

La recepta base per fer les galetes, que després he versionat, me la va passar l’Eva del Cullerot Festuc, mare experimentada cuinant amb canalla i gran cuinera. Tot un èxit Eva gràcies! 😉

 1. Batem la mantega (textura pomada) amb el sucre i l’aroma fins que ens quedi una mescla cremosa.
 2. Afegim l’ou i mesclem fins que quedi ben integrat.
 3. Afegim la farina mica en mica fins que ens quedi una massa uniforme.
 4. A continuació dividim la massa en tantes porcions com colors volem tenir.
 5. Amb l’ajuda del robot de cuina (o a mà) pastem per separat les masses amb cada color. Afegim poc colorant penseu que tenyeix molt! I n’anem afegint fins aconseguir el color desitjat.
 6. A mesura que tinguem les masses tenyides les emboliquem amb film i les deixem reposar a la nevera un parell d’hores.
 7. Passades les dues hores estirem la massa amb ajuda d’un curró i ja podrem començar a tallar les galetes amb els diferents talladors. Nosaltres per seguir l’obra de Kandinsky ho vem fer amb un tallador quadrat i 3 talladors rodons de diferents diàmetres.
 8. Damunt les galetes rodones de diàmetre més petit vem posar un lacasito que ens va fer la funció d’un cercle més. Pressionem perquè s’enganxi bé amb la massa.
 9. Si mentre tallem galetes veiem que la textura s’estova massa i costa de formar-les posarem durant mitja horeta la massa ja estirada a la nevera perquè torni a guanyar consistència.
 10. Un cop tenim totes les galetes tallades les posem en una safata damunt un silpad o paper sulfuritzat i les enfornem (amb el forn prèviament preescalfat) a 180ºC amb l’escalfor de dalt i baix amb ventilador, durant un temps de uns 10 a 15 minuts. Cal vigilar-les! Com sempre us dic cada forn és un món! I ens interessa que no es torrin ja que els colors de la massa perdrien gràcia.
 11. Un cop cuites les deixem refredar damunt una reixeta.
 12. Un cop fredes ja les tenim llestes per fer-ne el muntatge! Quadrat a la base i damunt els cercles de diàmetre més gran a més petit.

Hauríeu d’haver vist la cara de satisfacció dels nens!! La veritat és que queden unes galetes ben vistoses i són ben bones! Gràcies a totes les mares que aquests dies m’han anat dient que els hi havien agradat molt les galetes! Va ser un autèntic plaer!! Tenim uns petits mindundis que són uns grans cuiners!! 😉

* No he posat fotografies dels altres nens i nenes de la classe per tal de respectar la normativa de protecció de dades i drets d’imatge del infants que regeix l’escola.


Posts relacionats

4 Comments

 • Eva ha dit:

  Oleeeeee!!!! Que guai que t’anés bé la recepta! 🙂 Com ja et vaig dir us van quedar BRUTALS! Mestres i mares deurien flipar amb l’activitat… Un 10 Silvia!!! Ara a veure qui s’atraveix a fer una activitat després d’haver deixat el llistó tan alt! Jijiji! Felicitats a tots els petits grans xefs!
  Petunets
  Eva.

 • Olga Casanova ha dit:

  Me les apunto, Sílvia!!!Són espectaculars!!!!
  A l’escola estem treballant els grans pintors i un d’ells és Kandinsky!!!
  No descarto fer-les amb els meus alumnes…….
  Petons,
  Olga

 • gemma ha dit:

  uau, quins colors i quines formes, un graaan homenatge!!!
  Jo sé qio és Kandinsky gràcies al Pol, si no hauria hagut de fer com tu, je je je…
  Segur que l’Eric i tota la seva classe van gaudir moltíssim fent aquestes galetes 🙂

 • Esther Fuentes ha dit:

  Hola Silvia,

  m’encanta aquesta iniciativa de la escola d’en Eric. Sempre he pensat que estimular als nens des de ben petits en disciplines com la música o l’art, els hi aporta un bagatge cultural molt important per la seva formació i els crea curiositat pel mon que els envolta. La Marta ja te 22 anys, peró la escola a la que anava, estava en aquesta línia.
  A FNAC, trobaràs molts llibres destinats als menuts de la casa, sobre pintors (clàssics, surrealistes, impresionistes…) i músics. M’has fet recordar la época de petita de la meva filla 🙂
  Les galetes que has fet, no son solament un homenatge preciós a en Kandinsky, sino que son una petita obra d’art per si mateixas!
  Una abraçada,

  Esther

PASSWORD RESET

LOG IN