Bloc de receptes i cuina

Panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat

SHARE
, / 6911 11

Ja tenim el segon lliurament del Rebost Gourmet!! 😀 Si recordeu tracta d’una secció a tres bandes on us donarem a conèixer productes gourmets, novedosos o simplement que ens encanten, i us farem 3 receptes (una a cada blog) amb aquest ingredient com a protagonista!

IMG_4040_edit1

El protagonista d’aquest mes és l’speculoos o propiament dit la barreja d’espècies que s’utilitza per fer aquest tipus de galetes belgues. Segur que alguna vegada les heu provat! Són molt populars les de la casa Lotus i no és complicat trobar-les a qualsevol supermercat. Per acompanyar el cafè són boníssimes!! Tenen el gust especiat tant característic de la barreja de canyella, nou moscada, clau, gingebre, cardamom i pebre blanc, i un acabat caramel·litzat que les fan irresistibles! Inspirades en aquestes galetes he decidit fer la recepta que us presento avui.

Tant a la Sandra i el Xavi, com a la Bet i a mi mateixa aquesta barreja de espècies ens agrada molt però no és fàcil trobar-les preparades. Nosaltres vem comprar la mescla ja feta en una botiga de productes belgues on-line. És més fàcil trobar la pasta de speculoos en fires específiques d’alimentació amb productes internacionals (per exemple les que fan cada any el Corte Inglés), o les galetes ja acabades de la casa Lotus.

IMG_4048_edit2

La recepta que he preparat és una panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat. La recepta es fa en tres passos però ja veureu que no té cap complicació. Som-hi!

Ingredients:

Per la panna cotta:

  • 500 ml de nata per muntar (35% MG)
  • Mitja beina de vainilla
  • 3 fulles de gelatina
  • 70 g de sucre blanc
  • 10 g de barreja d’espècies speculoos (o dues cullerades soperes de pasta de speculoos).

Per la salsa toffee:

  • 100 g de sucre blanc
  • 200 ml de nata líquida per muntar (35% MG)
  • Mitja beina de vainilla
  • Un polsim de sal

Pel Crumble especiat (o de speculoos):

  • 50 g de mantega pomada
  • 50 g de farina
  • 50 g d’ametlla mòlta
  • 50 g de sucre morè
  • 10 g de speculoos

Elaboració:

  1. Per la panna cotta posem la nata i la beina de vainilla raspada en un cassó, afegim el sucre, les espècies speculoos i anem remenant. Si no tenim espècies desfarem un parell de cullerades de pasta de speculoos.
  2. Hidratem les fulles de gelatina i les afegim a la nata un cop sigui calenta. De seguida es desfaran i podrem apagar el foc.
  3. Repartim en vasets i deixem quallar a la nevera.
  4. Per a fer la salsa toffee posarem el sucre amb unes gotetes d’aigua en un cassó a foc mitjà, sense tocar-lo. En quan comenci a fondre mourem fent cercles el cassó però és millor no remara-ho.
  5. Paral·lelament escalfarem la nata líquida amb la mitja beina de vainilla raspada.
  6. Un cop tinguem el caramel líquid i amb un color torradet afegirem amb molt de compte la nata líquida calenta (perquè el contrast de temperatura no sigui tant gran) i ara sí remenem per integrar bé la nata i el caramel. Ho courem a foc mitjà un parell de minuts més perquè quedi ben amalgamat i afegirem un polsim de sal. Reservem en fred.
  7. Per al crumble de speculoos barregem tots els ingredients menys la mantega.
  8. Afegim la mantega i aixafant amb una espàtula (en vertical) donem textura de sorra.
  9. Escampem aquesta sorra damunt d’una safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem durant 6-7 min a 180ºC. Un cop a fora, esmicolem i deixem refredar.
  10. Muntem les postres! Sobre la panna cotta ja quallada afegim una mica de salsa de toffee i damunt un grapadet de crumble. I a gaudir!

El contrast de textures és molt agradable i té el gust fantàstic de l’speculoos  que tant  ens agrada! Recomanem fer racions petites ja que en accés pot embafar una miqueta. Millor quedar-te amb ganes de menjar-ne un segon gotet que no pas que no puguis acabar-te’n un! 😉

No us perdeu les altres dues propostes que ens tenen preparades Els Fogons de la Bordeta i Tasta Rutes!!! I us esperem de nou al proper repte del Rebost Gourmet… flipareu amb el proper protagonista!!! 😉 Abraçada!!!

11 Comments

  • Bet ha dit:

    Que bona aquesta panna-cotta Nuni!!
    És un postre que m’agrada molt, tot i que la d’speculoos no l’he tastat mai, però ja em puc imaginar el bon gustet que té, sobretot acompanyada de la salsa toffee i la textura crocant del crumble!
    També m’agrada perquè tal com dius, no és gaire complicat!
    Ja tinc ganes que sigui el proper Rebost Gourmet :p
    Petons guapissima!!

  • M’encanten les espècies, la teva proposta i la presentació elegant i acurada q en fas. La vull tastar ja!!!!!!
    Petonets

  • marina ha dit:

    Bona proposta! Feia dies que no us veia pel blog. L’speculoos està molt de moda, últimament1 Bon cap de setmana!

  • Anna ha dit:

    tremenda combinació!

  • Marta ha dit:

    Unes postres de luxe! La presentació t’ha quedat fantàstica! I molt original…
    Bon cap de setmana!

  • Hola reina! T’he dit que vull un gotet d’aquest i molta salsa de toffee? T’ha quedat clar? Perquè si vols t’ho repeteixo! jajajaja M’encanta!!! Visca els nostres reptes!
    Petonets carinyo
    Sandra

  • Quina bona pensada que heu tingut amb la iniciativa del Repost Gourmet per a fer-nos descobrir ingredients nous com el speculoos!

  • mon ha dit:

    M’encantan aquestes especies… tot i que sempre recorden una mica al Nadal, pero la teva proposta em sembla molt interesant…la panacotta que es mes aviat neutra li lliga molt al specoloos…. i amb el toffe…
    Bones ideas al grup gourmet!!!

  • La panna cotta és la meva perdició i si a la clàssica li comencem a afegir propostes originals com aquesta teva… em tornaré boja!!! M’encanta i segur que la combinació ha de ser excel·lent! 🙂
    Salutacions

  • Eva ha dit:

    Saps queno he provat mai aquestesgaletes? I encara menys la barreja d’espècies però només veure aquest gotet m’ha entrat una saliveraaaaa 🙂
    Petunets
    Eva

  • Eva ha dit:

    Me la llevo… vale???
    Petonets.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN