Bloc de receptes i cuina

Panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat

SHARE
, / 7424 11

Ja tenim el segon lliurament del Rebost Gourmet!! 😀 Si recordeu tracta d’una secció a tres bandes on us donarem a conèixer productes gourmets, novedosos o simplement que ens encanten, i us farem 3 receptes (una a cada blog) amb aquest ingredient com a protagonista!

IMG_4040_edit1

El protagonista d’aquest mes és l’speculoos o propiament dit la barreja d’espècies que s’utilitza per fer aquest tipus de galetes belgues. Segur que alguna vegada les heu provat! Són molt populars les de la casa Lotus i no és complicat trobar-les a qualsevol supermercat. Per acompanyar el cafè són boníssimes!! Tenen el gust especiat tant característic de la barreja de canyella, nou moscada, clau, gingebre, cardamom i pebre blanc, i un acabat caramel·litzat que les fan irresistibles! Inspirades en aquestes galetes he decidit fer la recepta que us presento avui.

Tant a la Sandra i el Xavi, com a la Bet i a mi mateixa aquesta barreja de espècies ens agrada molt però no és fàcil trobar-les preparades. Nosaltres vem comprar la mescla ja feta en una botiga de productes belgues on-line. És més fàcil trobar la pasta de speculoos en fires específiques d’alimentació amb productes internacionals (per exemple les que fan cada any el Corte Inglés), o les galetes ja acabades de la casa Lotus.

IMG_4048_edit2

La recepta que he preparat és una panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat. La recepta es fa en tres passos però ja veureu que no té cap complicació. Som-hi!

Ingredients:

Per la panna cotta:

  • 500 ml de nata per muntar (35% MG)
  • Mitja beina de vainilla
  • 3 fulles de gelatina
  • 70 g de sucre blanc
  • 10 g de barreja d’espècies speculoos (o dues cullerades soperes de pasta de speculoos).

Per la salsa toffee:

  • 100 g de sucre blanc
  • 200 ml de nata líquida per muntar (35% MG)
  • Mitja beina de vainilla
  • Un polsim de sal

Pel Crumble especiat (o de speculoos):

  • 50 g de mantega pomada
  • 50 g de farina
  • 50 g d’ametlla mòlta
  • 50 g de sucre morè
  • 10 g de speculoos

Elaboració:

  1. Per la panna cotta posem la nata i la beina de vainilla raspada en un cassó, afegim el sucre, les espècies speculoos i anem remenant. Si no tenim espècies desfarem un parell de cullerades de pasta de speculoos.
  2. Hidratem les fulles de gelatina i les afegim a la nata un cop sigui calenta. De seguida es desfaran i podrem apagar el foc.
  3. Repartim en vasets i deixem quallar a la nevera.
  4. Per a fer la salsa toffee posarem el sucre amb unes gotetes d’aigua en un cassó a foc mitjà, sense tocar-lo. En quan comenci a fondre mourem fent cercles el cassó però és millor no remara-ho.
  5. Paral·lelament escalfarem la nata líquida amb la mitja beina de vainilla raspada.
  6. Un cop tinguem el caramel líquid i amb un color torradet afegirem amb molt de compte la nata líquida calenta (perquè el contrast de temperatura no sigui tant gran) i ara sí remenem per integrar bé la nata i el caramel. Ho courem a foc mitjà un parell de minuts més perquè quedi ben amalgamat i afegirem un polsim de sal. Reservem en fred.
  7. Per al crumble de speculoos barregem tots els ingredients menys la mantega.
  8. Afegim la mantega i aixafant amb una espàtula (en vertical) donem textura de sorra.
  9. Escampem aquesta sorra damunt d’una safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem durant 6-7 min a 180ºC. Un cop a fora, esmicolem i deixem refredar.
  10. Muntem les postres! Sobre la panna cotta ja quallada afegim una mica de salsa de toffee i damunt un grapadet de crumble. I a gaudir!

El contrast de textures és molt agradable i té el gust fantàstic de l’speculoos  que tant  ens agrada! Recomanem fer racions petites ja que en accés pot embafar una miqueta. Millor quedar-te amb ganes de menjar-ne un segon gotet que no pas que no puguis acabar-te’n un! 😉

No us perdeu les altres dues propostes que ens tenen preparades Els Fogons de la Bordeta i Tasta Rutes!!! I us esperem de nou al proper repte del Rebost Gourmet… flipareu amb el proper protagonista!!! 😉 Abraçada!!!


Posts relacionats

11 Comments

  • Bet ha dit:

    Que bona aquesta panna-cotta Nuni!!
    És un postre que m’agrada molt, tot i que la d’speculoos no l’he tastat mai, però ja em puc imaginar el bon gustet que té, sobretot acompanyada de la salsa toffee i la textura crocant del crumble!
    També m’agrada perquè tal com dius, no és gaire complicat!
    Ja tinc ganes que sigui el proper Rebost Gourmet :p
    Petons guapissima!!

  • M’encanten les espècies, la teva proposta i la presentació elegant i acurada q en fas. La vull tastar ja!!!!!!
    Petonets

  • marina ha dit:

    Bona proposta! Feia dies que no us veia pel blog. L’speculoos està molt de moda, últimament1 Bon cap de setmana!

  • Anna ha dit:

    tremenda combinació!

  • Marta ha dit:

    Unes postres de luxe! La presentació t’ha quedat fantàstica! I molt original…
    Bon cap de setmana!

  • Hola reina! T’he dit que vull un gotet d’aquest i molta salsa de toffee? T’ha quedat clar? Perquè si vols t’ho repeteixo! jajajaja M’encanta!!! Visca els nostres reptes!
    Petonets carinyo
    Sandra

  • Quina bona pensada que heu tingut amb la iniciativa del Repost Gourmet per a fer-nos descobrir ingredients nous com el speculoos!

  • mon ha dit:

    M’encantan aquestes especies… tot i que sempre recorden una mica al Nadal, pero la teva proposta em sembla molt interesant…la panacotta que es mes aviat neutra li lliga molt al specoloos…. i amb el toffe…
    Bones ideas al grup gourmet!!!

  • La panna cotta és la meva perdició i si a la clàssica li comencem a afegir propostes originals com aquesta teva… em tornaré boja!!! M’encanta i segur que la combinació ha de ser excel·lent! 🙂
    Salutacions

  • Eva ha dit:

    Saps queno he provat mai aquestesgaletes? I encara menys la barreja d’espècies però només veure aquest gotet m’ha entrat una saliveraaaaa 🙂
    Petunets
    Eva

  • Eva ha dit:

    Me la llevo… vale???
    Petonets.

PASSWORD RESET

LOG IN