Bloc de receptes i cuina

Trinxat de carn d’olla amb ou de guatlla

SHARE
, / 5808 7

BON ANY NOU COLLA!!! 😀

Com proven les festes? Nosaltres no ens podem queixar tot i que hem estat malalts dia sí, dia també! Això de tenir un “petit porta virus” a casa fa que anem enxampant una darrera l’altra totes les “passes” que ronden. Ara conjuntivitis, ara gastrointeritis, ara traqueitis, … i així un llarg etcètera de paraulotes acabades amb -itis! Però malgrat això són unes festes que ens encanten i les hem viscut amb la mateixa il·lusió que els altres anys tots cinc (i tres tones de klennex que ens han volgut acompanyar també).

Pastora_Nadal_edit

Anem al tema que avui és un post-express amb una recepta ràpida i d’aprofitament! Qui ha fet escudella? A qui li han sobrat 3 quilos de carn d’olla? Ohhh!! A nosaltres també ens ha passat!! Quina casualitat!! Però no patiu que tenim la solució! A veure, per la carn pròpiament dita (pollastre, gallina, porc, vedella, …) teniu dues opcions: fer canelons o croquetes (o les dues coses). I per la pastanaga, col, patata, nap, … i les butis negre i blanca, el que us hagi sobrat, ho reserveu per la recepta que us explico avui: Trinxat de carn d’olla amb ou de guatlla.

trinxatnadal

Ingredients:

  • Verdures sobrants de l’escudella: patata, pastanaga, col, nap, …
  • Botifarres: blanca i negre del bullit de l’escudella (cansalada i peu de porc si n’hi poseu).
  • 1 o 2 grans d’all
  • Oli verge extra, sal i pebre
  • Ous de guatlla (un per cap)

Elaboració:

  1. Piquem els grans d’all i els posem en una paella amb un raig d’oli verge extra en fred. Engeguem el foc i coem l’all. Volem que ens aromatitzi l’oli i per tant és molt important que no se’ns cremi ja que amargaria el plat.
  2. Traiem la pell de les butis i les tallem a dauets petits. Les incorporem a la paella amb l’all dauradet.
  3. Tallem també a dauets petits la pastanaga, patata, nap, … i la col a juliana. Els incorporem a la paella amb les butis.
  4. Ho deixem coure a foc mitjà remenant de tant en tant. Salpebrem.
  5. Quan les verdures i la botifarra tinguin un to dauradet ho retirem del foc. Si veieu que hi ha accés de greix poseu-ho en un colador de malla o sobre paper absorbent per retirar-ne l’accés.
  6. Podeu servir-ho en cassoletes, culleres d’aperitiu o directament sobre una llesca de pa torrat.
  7. En una paella o cassó posem abundant oli i fem els ous de guatlla ferrats. En col·loquem un damunt de cada cassoleta i llest per menjar! 😉

Aquesta recepta la vaig aprendre en un taller de Cuina catalana renovada que va fer en Manel Guirado a la Patente i la veritat és que des d’aleshores reservem part del bullit del caldo per preparar aquestes cassoletes!! 😉 I també és una bona manera de fer menjar verdura als Petits Mindundis! A casa encanten a petits i grans! 🙂

7 Comments

  • Bon tarda i bon any!!! Aquesta recepta m’encanta! A mi tot això del reaprofitament i el donar la volta als plats em torna boja, de fet vaig fer un platillo molt semblant per Sant Esteve 🙂
    Molts petonarros i a cuidar-se 😉
    Sandra

  • Alfons ha dit:

    bones festes i un magnific 2014 …… ple de Sentits i de magnifiques propostes com la darrera que hi penjada al meu bloc … segur que la recordes!!

  • Maida ha dit:

    Bones Festes i bon any sobretot! Molt bona idea d’aprofitament! Jo avui també penjaré el sopar d’ahir que va ser una mica de neteja de nevera 🙂
    Una abraçada

  • Bet ha dit:

    Quin gran plat d’aprofitamet Nuni!!! M’encanta agafar la patata, col, pastanagues, butis i morro o cansalada del bullit del caldo, trinxa-ho, afegir-hi un raig d’oli i salpebrar!
    A la propera ho passo per la paella i hi afegeixo un ou ferrat (no sé si serà de guatlla, però de periquita quedarà mono també oi? ;))
    Un petonàs i molt bon any, de moment amb els plans que tenim comença bé!!! ^^

  • dolça ha dit:

    Jo l’acostumo a fer, però sense posar-hi les botifarres. Com diuen al país veí… cada maestrillo tiene su librillo 😉
    PTNTS
    Dolça

  • Marta ha dit:

    Sembla una bona idea per a no haver de llençar (aux!) les verdures del caldo (quan puc les fico amb la carn per a fer croquetes, però no sempre en faig…). Bona recepta!

  • […] unes croquetes… Nosaltres aprofitem i l’endemà ens preparem el que en diem un trinxat de carn d’olla, que fem tallant a dauets les verdures per un cantó i les carns per una altra, per posteriorment […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN