Bloc de receptes i cuina

Presentació Fira Orígens 2013

SHARE
, / 5175 3

angleDimecres vem assistir a la presentació de la Fira Orígens al Restaurant l’Angle de Jordi Cruz a Barcelona. Jordi Cruz, xef del restaurant l’Angle i Fina Puigdevall del restaurant Les Cols, en representació dels cuiners d’Olot i la Garrotxa, ens donaven la benvinguda i a continuació Pep Palau (de l’empresa organitzadora) ens desvetllava les novetats de l’edició d’enguany.

El 9 i 10 de novembre tindrà lloc la segona edició de la Fira Orígens a Olot. Després de l’èxit de l’edició passada la fira torna amb força, amb un creixement valent però responsable d’un 25% en espai, on els productors catalans ens donaran a conèixer i tastar els seus productes, i reconeguts cuiners ens oferiran les seves sessions de cuina en directe.

origens2013

La Fira Orígens és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes agroalimentaris de qualitat són els principals protagonistes. En aquesta segona edició es comptarà amb més de 90 productors.

L’activitat de la Fira Orígens es manté en tres grans espais: L’aula de cuina, que oferirà demostracions de cuina en directe; l’aula de tast, on els expositors oferiran tastos i maridatges dels productes presents a la fira; i l’aula dels nens, on podran fer tallers entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides (cost del taller 2€). I com a novetat d’aquest any també hi trobarem l’espai del vi.

Màrius i Joan Jordà (Emporium), el Col·lectiu de Cuina Volcànica, Joan Quadrat (El Claustre de Palera), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Nandu Jubany (Can Jubany), Quim Casellas (Casamar), Miquel Aldana (Tres Macarrons), Artur Martínez (Capritx), Xavier Sagristà (Mas Pau), Jordi Juncà (Ca L’Enric) i Fabián Martín (Pizzeria Fabián Martín), són els reconeguts cuiners que ens deleitaran amb les seves demostracions de cuina en directe a l’aula de cuina!

1374828_10202248112903274_757828165_n

Després de la presentació l’alcalde d’Olot, el Sr. Josep M. Coromina, va tancar els parlaments tot convidant-nos a visitar la Fira, la ciutat i acudir també a la 29a Mostra Gastronòmica de La Garrotxa que presenta l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, i que tindrà lloc en les mateixes dates.

menuangle_edit

A continuació ens han ofert un tast de productes de la Garrotxa elaborats per Jordi Cruz. Coca de llonganissa amb aigua de tomàquets i oli d’arbequina, petits lloms de bacallà amb escarola i olives negres, fesols de Santa pau, gnochis de perol i cloïssa, parmentier de la Vall d’en Bas amb ou de guatlla curat, cansalada i ibèrics o una mini burguer thai amb botifarra a la brasa i espuma de carrat amb gelat de mel, entre d’altres.

I els vins que ens han ofert han estat el Gran Claustre Cuvée Especial de Castell Peralada, Quinze Roures de Celler Espelt, Finca Malaveina de Castell Peralada i Cerveza Keks de Fajol. Bons maridatges! Una meravella d’àpat amb alguns dels productes més representatius de la Garrotxa elabotats amb la destresa del gran Jordi Cruz. Un plaer haver-hi estat present i haver-lo pogut conèixer en persona!

JordiCruz

Només em queda animar-vos a assistir a la Fira Orígens on aprendreu dels millors cuiners, tastareu els millors productes de proximitat i podreu comprar-los directament als productors. 😉 Ens hi veurem?! Segur que sí! 🙂


Posts relacionats

3 Comments

 • Bet ha dit:

  M’agradaria molt anar-hi, a veure si puc 🙂 Petons Nuni i moltes gràcies!

 • Gemma ha dit:

  A veure si m’hi puc escapar encara que només sigui una estoneta, que ha de ser una gran fira.
  Quina sort parlar amb en Jordi Cruz! 😉

 • Ai, que aquell cap de setmana no sé pas si hi podré pujar! I mira que una amiga m’ha ofert casa i tot! jejeje Suposo que t’emmarcaràs la foto amb el Jordi i a la tauleta de nit, no? xD (el Miquel em mata! jajaja)
  Petonets
  Sandra

PASSWORD RESET

LOG IN