Bloc de receptes i cuina

La importància d’un bon esmorzar

SHARE
, / 7722 4

1383389_10202105583740134_359909121_nCada cop s’està fent més pedagogia sobre la importància d’un bon esmorzar, el que ja es considera l’àpat més important del dia. El que ens ha d’aportar l’energia suficient per afrontar els reptes diaris. Malgrat tot moltes vegades les presses ens fan marxar a corre cuita havent près amb prou feines, en el meu cas, un cafè amb llet (ho confeso!). És el primer àpat del dia, el que trencarà el dejú de gairebé 10 hores. Per tant és important que li dediquem l’atenció que es mereix! 😉

És vital que especialment els nens marxin a l’escola ben esmorzats. Diversos estudis avalen que un bon esmorzar, acompanyat d’un bon descans previ, millora el rendiment escolar dels infants.

cereals_2

Nestlé va organitzar un taller/xerrada, sota el lema revolució nutricional, a la Patente on ens explicava la importància d’aquest àpat i com ha de ser perquè sigui equilibrat i no ens manqui cap element essencial. Al marge de la teòrica és important fer-lo atractiu per a la canalla que també va poder participar del taller eleborant ells mateixos el seu propi esmorzar.

cereals_1

Una molt bona base són la seva gamma de cereals elaborat en major o menor proporció de cereals integrals i amb una aportació baixa de sucre. Conscients de la problemàtica creixent de l’increment de la obesitat infantil han renovat la recepta dels seus cereals per tal de que continguin menys sucres i més fibra. No és una tasca fàcil ni es pot fer de cop, ens explicaven. S’ha de fer paulatinament per tal d’acostumar els pal·ladars infantils perquè no sigui un canvi tant brusc.

Bodegon_Infantils

Un dels cereals infantils que tant han agradat a casa em satisfà saber que s’elaboren d’una manera tant natural. Sense afegits artificials. Es tracta del Chocapic! Us incorporo el vídeo on expliquen de manera molt planera i amena com s’elaboren.

Un esmozar equilibrat hauria de contenir: Cereals + Fruita + Producte làctic + aigua.

EsmorzarEquilibratDe fet l’esmorzar és recomanable fer-lo en dues vegades. Un bol de cereals a primera hora i a mig matí complementar-ho amb un petit entrepà i/o una peça de fruita, per exemple. D’aquesta manera disposarem de l’energia necessària per tirar endavant la jornada escolar o laboral! 😉

Com podeu veure en aquest taller de la Nestlé els nens van passar-ho molt bé, els hi tenien diferents sorpreses preparades i en acabat, amb el què havíem après, van poder fer-se ells solets un esmorzar equilibrat.


Posts relacionats

4 Comments

 • Bet ha dit:

  Ostres els Chocapic també eren els meus preferits i ara he descobert que ja n’hi ha unes quantes varietats més… Es nota que fa temps que no en comprem a casa!
  Un taller i post molt interessants Nuni! El dia que tinc temps m’encanta esmorzar bé, els altres dies s’intenta… 😉
  Petons!!

 • Judith ha dit:

  ostres Nuni! Quina entrada que has fet! Va ser un plaer trobar-te a la xerrada!!! M’encanta la foto del Boletet 🙂 Petonets

 • Ja ho diuen ja que s’ha d’esmorzar com un rei, tot i que jo també surto de casa a corre cuita i amb només un café amb llet a la panxa (després quan arribo a l’oficina faig l’entrepà mentres llegeixo els mails..)

 • Gemma ha dit:

  l’Esmorzar és el meu àpat preferit, de llarg! Jo sóc de les que para taula per esmorzar!!!! 🙂
  Un post magnífic, a veure si mica en mica anem fent les coses millors 😉

PASSWORD RESET

LOG IN