Bloc de receptes i cuina

Gaspatxo suau de tomàquet i maduixots amb llagostins

SHARE
, / 7060 6

IMG_2445_editQuan apreta la calor, com ho està fent ara…, venen de gust plats lleugers i frescos, oi? Però de vegades costa no caure en les receptes típiques d’estiu, el gaspatxo, el meló amb pernil, les amanides (de pasta, d’arròs, …), les cremes fredes, … però si reinventem les mateixes receptes amb d’altres ingredients en podem sortir gratament sorpresos!

És el cas de la recepta que us presento avui, el gaspatxo de tomàquet i maduixots amb llagostins, una recepta adaptada d’en Pep Nogué que ens ha entusiasmat i ja hem fet vàries vegades a casa! I d’ençà unes setmanes que ens van caure del cel unes caixes de llagostins per sorpresa, encara més! Hi ha amics cuiners que valen un imperi!! 🙂

IMG_2449_edit

Ingredients (per a 10 persones)

 • 1 quilo de tomàquets
 • 300 g de maduixots
 • 1/4 de litre d’aigua mineral
 • 2 dl d’oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina
 • 50 ml de vinagre de vi blanc
 • sal
 • 10 llagostins
 • sal, una fulla de llorer petita i una branca de farigola per coure els llagostins (obvieu-ho si els compreu ja cuits)

Elaboració:

 1. Escaldem els tomàquets (que prèviament els hi haurem fet un tall en creu a la base) amb aigua bullent, els refredem en aigua freda i glaçons, els pelem, els trossegem en trossos grans i els posem en un recipient alt  i estret. Reservem un dels tomàquets pelats que farem a dauets petits per després muntar el plat.
 2. Netegem els maduixots i els hi traiem el peduncle. Els trossegem per la meitat i els afegim al recipient amb els tomàquets. Reservem un parell de maduixots per decorar que laminarem i un parell més per fer a dauets.
 3. Afegim al recipient l’aigua, l’oli, el vinagre de vi blanc i un pols de sal i ho triturem amb el túrmix fins aconseguir una sopa ben emulsionada. Ho passem pel colador xinès, rectifiquem de sal i ho refredem unes hores a la nevera.
 4. Per coure els llagostins (obviar-ho si ja els heu comprat cuits): Posar una olla amb aigua a bullir amb un pols de sal, una fulla petita de llorer i una branca de farigola. Quan arrenqui el bull hi posem els llagostins i els deixem coure 2 minuts. Els refredem en aigua freda, els pelem i en fem unes rodelles d’un centímetre de gruix.
 5. A l’hora de servir, posem uns dauets de tomàquet, maduixots i els llagostins al fons de cada gotet a mode d’entrebancs. Agafem les làmines de maduixa (que tindran forma de cor) i les enfilem amb compte pel cantell del got. Podem servir la sopa en gerretes individuals, o una de gran, i que cadascú se serveixi al moment i al seu gust.
 6. A gaudir del gaspatxo!

IMG_2448_edit

Un plat súper refrescant, poc calòric, carregat de vitamines i minerals que ens ajudarà a passar una mica millor aquest (a estones) calorós estiu. 😉

6 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN