Bloc de receptes i cuina

Gaspatxo suau de tomàquet i maduixots amb llagostins

SHARE
, / 7603 6

IMG_2445_editQuan apreta la calor, com ho està fent ara…, venen de gust plats lleugers i frescos, oi? Però de vegades costa no caure en les receptes típiques d’estiu, el gaspatxo, el meló amb pernil, les amanides (de pasta, d’arròs, …), les cremes fredes, … però si reinventem les mateixes receptes amb d’altres ingredients en podem sortir gratament sorpresos!

És el cas de la recepta que us presento avui, el gaspatxo de tomàquet i maduixots amb llagostins, una recepta adaptada d’en Pep Nogué que ens ha entusiasmat i ja hem fet vàries vegades a casa! I d’ençà unes setmanes que ens van caure del cel unes caixes de llagostins per sorpresa, encara més! Hi ha amics cuiners que valen un imperi!! 🙂

IMG_2449_edit

Ingredients (per a 10 persones)

 • 1 quilo de tomàquets
 • 300 g de maduixots
 • 1/4 de litre d’aigua mineral
 • 2 dl d’oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina
 • 50 ml de vinagre de vi blanc
 • sal
 • 10 llagostins
 • sal, una fulla de llorer petita i una branca de farigola per coure els llagostins (obvieu-ho si els compreu ja cuits)

Elaboració:

 1. Escaldem els tomàquets (que prèviament els hi haurem fet un tall en creu a la base) amb aigua bullent, els refredem en aigua freda i glaçons, els pelem, els trossegem en trossos grans i els posem en un recipient alt  i estret. Reservem un dels tomàquets pelats que farem a dauets petits per després muntar el plat.
 2. Netegem els maduixots i els hi traiem el peduncle. Els trossegem per la meitat i els afegim al recipient amb els tomàquets. Reservem un parell de maduixots per decorar que laminarem i un parell més per fer a dauets.
 3. Afegim al recipient l’aigua, l’oli, el vinagre de vi blanc i un pols de sal i ho triturem amb el túrmix fins aconseguir una sopa ben emulsionada. Ho passem pel colador xinès, rectifiquem de sal i ho refredem unes hores a la nevera.
 4. Per coure els llagostins (obviar-ho si ja els heu comprat cuits): Posar una olla amb aigua a bullir amb un pols de sal, una fulla petita de llorer i una branca de farigola. Quan arrenqui el bull hi posem els llagostins i els deixem coure 2 minuts. Els refredem en aigua freda, els pelem i en fem unes rodelles d’un centímetre de gruix.
 5. A l’hora de servir, posem uns dauets de tomàquet, maduixots i els llagostins al fons de cada gotet a mode d’entrebancs. Agafem les làmines de maduixa (que tindran forma de cor) i les enfilem amb compte pel cantell del got. Podem servir la sopa en gerretes individuals, o una de gran, i que cadascú se serveixi al moment i al seu gust.
 6. A gaudir del gaspatxo!

IMG_2448_edit

Un plat súper refrescant, poc calòric, carregat de vitamines i minerals que ens ajudarà a passar una mica millor aquest (a estones) calorós estiu. 😉


Posts relacionats

6 Comments

 • Bet ha dit:

  Mmmm boníssim Nuni!!! ^^ És veritat, aquest estiu és només calorós a estones, podem estar ben contents!!
  M’ha encantat la recepta, aquest en Pep és un crack!
  Petoneeets!

 • Maida ha dit:

  Molt bona recepta! I sí, el gaspatxo és un plat recurrent a l’estiu i d’aquesta manera li donem un altre aire.

 • Aquest any encara no m’he estrenat amb el gaspatxo!! potser que comenci amb aquesta recepta tan original i refrescant. Quina sort d’amics 😉

 • Mòn ha dit:

  Ha de ser més que refrescant!!! I el toc del llagostí m’encanta!

 • gemma ha dit:

  El gaspatxo amb maduixots el fem sovint a casa i ens agrada molt. Ara bé, amb els llagostins es converteix en un plat de luxe, ideal per un dia de celebracions. Que bo que és en Pep, oi? 🙂

 • miquel ha dit:

  Brutal¡¡ es un crack el Pep¡¡

PASSWORD RESET

LOG IN