Bloc de receptes i cuina

Segon Sopar CUBAT al restaurant Follia

SHARE
, / 8539 6

Diumenge passat vem fer el millor sopar de fi de curs que ens podíem imaginar. El Jordi ens va convidar a la Sandra i a mi a sopar al restaurant Follia de Sant Joan Despí on el col·lectiu CUBAT celebrava el 2n sopar CUBAT, en el que els 9 restaurants que el conformen havien planificat un sopar informal a peu dret en diferents espais del fantàstic restaurant Follia.

IMG_2929_e

Qui són CUBAT?

CUBAT són 9 cuiners del Baix Llobregat que s’uneixen amb l’objectiu de donar a conèixer els productes propis del territori i la seva gastronomia, promocionant així la comarca, no tan sols com a destí turístic, sinó també gastronòmic.

Els restaurants que en formen part són: Follia (Sant Joan Despí), Cal Mingo (Viladecans),  l’Àpat (Molins de Rei), El Racó (Sant Climent de Llobregat), El Mirador de Sant Just (Sant Just Desvern), La Lluna en un Cove (el Prat de Llobregat), Can Rafel (Cervelló), Major Trenta-Sis (Gavà) i Casa Nostra (Corbera de Llobregat).

Una de les accions que porten a terme és el passaport gastronòmic on durant uns mesos podem fer ruta pels diferents restaurants que conformen CUBAT. Si aconseguies completar la ruta i tenir el passaport tot segellat podies accedir al 2n sopar CUBAT de manera gratuïta! Val la pena tenir-ho en compte pel proper curs!

imatgeSoparCubat

Per tant aquests sopars CUBAT venen a ser el final de festa on tots els cuiners es reuneixen en el restaurant escollit per a l’ocasió per cuinar plegats el menú que han triat. El més fantàstic d’aquest col·lectiu va ser veure’ls en acció, col·laborant els uns amb els altres, sense rivalitats. Feinejant pels diferents espais del restaurant, portant safates amunt i avall per tal de servir a les més de 140 persones que vam assistir al sopar. Grans professionals. Permeteu-me l’expressió però aquesta colla de cuiners transmeten molt bon rotllo!

EL SOPAR

Repartit pels diferents espais del restaurant Follia (repeteixo fantàstic, preciós, d’una arquitectura maquíssima!) ens esparaven diferents tastets i diferents degustacions de vi, cervesa i cava, tot acompanyat per diferents estils de música en directe.

Només arribar ens van rebre amb un polo de Blody Mary i una copa de cava rosat, així que amb les mans ben plenes vem fer una primera aturada a la terrassa del restaurant. I aquí és on comença el nostre viatge gastronòmic… passeu passeu! 😉

Tastets refrescants molt ben maridats tant pel cava rosat Roger Goulart com pel sorprenent vi blanc de vins del Massís, molt aromàtic i delicat. Estavem tant a gust que durant una estona ens vem quedar a la terrassa mentre un o altre anava portant els tastets del voltant.

IMG_2918_e

Però tot i estar tant a gust la curiositat ens rosegava per dins… així que vem anar a descobrir més racons i sorpreses… “anem cap a l’hort?” 😉 .

L’hort

El meu espai preferit! Una terrassa en una tarima alçada al voltant de l’hort. Així doncs envoltats, per vinyes, tomaqueres i enciams vem arribar a un espai preciós amb una gran taula central de fusta, amb una bona barbacoa on cuinaven a la brasa. Un brasiler tocava la guitarra acústica en directe, el caliu de la brasa, el capvespre d’estiu, aquella taula preciosa replena de bones viandes, … què voleu que us digui, no em faria res instal·lar-m’hi una temporadeta! 😉

IMG_2934_e

En aquesta secció la cirera era una clara protagonista! El pa de cireres ja vaig tenir-ne la ocasió de tastar-lo en el presstrip de les cireres del Baix Llobregat, deliciós! I innovadora la botifarra de cireres! Espectacular la cassola de cigronets amb morro a la brasa! I molt bona la brotxeta de verdures a la brasa tot i que difícil de menjar sense entaular-se. En aquesta ocasió tot maridat amb un vi negre de Abadia de Poblet.

La Cuina

A la cuina vem retrobar-nos amb el Mingo Morilla (del restaurant Cal Mingo) amb qui ja he coincidit en un parell d’ocasions, durant la Fira de Sant Isidre de Viladecans i durant el Presstrip de cireres del Baix Llobregat. Sempre és un plaer tornar-lo a veure, intercanviar impressions amb ell i sobretot… tastar els seus plats!! 😉

A la cuina hi havia una de les elaboracions més originals del vespre per la seva presentació, els Ous del Prat amb patates i ceba.

IMG_2959_e

L’ou era molt bo! Utilitzant la closca de l’ou com a recipient a dins hi trobàvem el rovell d’ou del Prat tebi, amb ceba confitada i patates palla! Un joc de textures i sabors molt interessant! El cruixent de peu de porc deliciós, ben marcat a la planxa i acompanyat de mongetes del ganxet. La brotxeta de rap amb cansalada no vaig tenir la ocasió de tastar-la però pel que em van comentar era molt bona amb el rap cuit al punt. Aquests plats eren maridats amb vins de Finca Parera.

Ja ben tips i satisfets havíem de fer lloc pels arrossos que ens esperaven al celler! Abans però vem passar a buscar una cerveseta de cerveses Dèria que també marida molt bé amb l’arròs. En aquesta ocasió era una cervesa torrada, molt bona i em vaig quedar amb les ganes de tastar la seva cervesa negre, a la propera!

El Celler

A l’espai del Celler ens vem trobar amb el Joan Fernàndez del Restaurant l’Àpat de Molins de Rei. De fet és gràcies a ell i la seva germana Ester que vem  anar convidats al sopar a través del Jordi o sigui que moltíssimes gràcies perquè ha estat un gran descobriment tot plegat! Vem estar parlant amb el Joan sobre el col·lectiu CUBAT, les iniciatives que estan portant a terme, com s’havia organitzat aquest sopar en que tots hi participen de manera cooperativa a l’hora d’elaborar els plats, la bona acollida que ha tingut l’esdeveniment…

IMG_2978

Ens va presentar també els plats que podíem degustar al celler, maridats amb caves Juvé & Camps, dos arrossos i unes croquetes sorprenents! No us ho creureu… croquetes a la planxa!!! I encara més sorprenent… estaven de vici!!! Sabem el secret… tatataxaaaan!!!! Es tracta de fer la massa de les croquetes de la manera habitual, trinxant la carn de pollastre cuita (al tanto que aquest era de pota blava del Prat! Un senyor pollastre!) i en comptes de fer-hi una beixamel hi incorporem maionesa (o all i oli amb ou pels més agoserats!)! Donem forma a les croquetes i NO les arrebossem amb res. Tan sols les marquem en una planxa ben calenta que farà que la part de fora ens quedi ben cruixent i l’interior ben melós! Un 10 per les bones idees! I encara més si són senzilles! Proveu-ho… us encantarà!

IMG_2984

Per acabar l’àpat ens esperaven unes postres boníssimes! Llàstima que estavem molt tips i no les vem poder tastar totes!

El Menjador

IMG_2990

Totes elles molt bones però em va agradar especialment la Xocolata, pa amb oli i sal! Potser per aquells records d’infantesa que evoca! I el farcellet d’albercoc amb formatge de cabra estaven molt bons també. La dolçor de l’albercoc amb el regust del formatge de cabra que hi contrasta, hi queda molt bé!

Per rematar el sopar vem prendre un Gintònic al hort! Un bon comiat abans de l’estiu! Tot i que m’hi jugo un pèsol que ens tornarem a trobar amb aquest parell ben aviat!

IMG_2993

Un sopar molt bo i complert, ben pensat i ben executat. Una mostra fantàstica de què podem trobar quan visitem els restaurants que conformen CUBAT. Ara ens toca fer la ruta pels 9 restaurants! Qui s’hi apunta?! 😉


Posts relacionats

6 Comments

 • marina ha dit:

  òndia, quin sopar de fi de curs, tu!! Això és un festival! Molt ben aprofitat, veig, i amb bona companyia. Ens ho has il·lustrat amb unes fotos molt guapes, com sempre. Bon estiu!

 • Aaaaaiiii, ¡qué noche la de aquel día! Com ens ho vam passar, com vam menjar, com vam beure, com vam gaudir de la fantàstica companyia… com en Beumala ens va portar a l’hort!! I quin hort! <3 jajajaja

  Hem de tornar al nostre raconet, aquella taula algun dia serà nostra! muuuajajajaja!

  La crònica fantàstica, com sempre! 🙂

  Petonets reina meva
  Sandra

  • nuni ha dit:

   Hola guapíssima!!!
   Quins soparot! I quin hort i quina taula!! Tu ho has dit!!!
   Anem pensant com fer-ho per quedar-nos-la i que no es noti… sortiran unes fotos precioses amb aquesta taula!!! xD
   El sopar va ser un èxit però el millor de tot sou vosaltres! :’)
   Molts petons preciosa!!! :******

 • gemma ha dit:

  No coneixia aquest grup Cubat, quina sort que vau tenir!
  Amics que et convidin a saraus com aquest, s’han de cuinar molt, eh? 😉

  • nuni ha dit:

   I tant que molen aquests amics Gemma!
   EL col·lectiu CUBAT és un bon descobriment! He coincidit 3 vegades ja amb diferents membres del col·lectiu i sempre n’he sortit encantada!
   Molts petons!! A veure si aquest estiu coincidim per l’Esquirol o Cantoni!! 😉

PASSWORD RESET

LOG IN