Bloc de receptes i cuina

Restaurant Ca l’Esteve (@canolivero)

SHARE
, / 6748 6

Ja fa una colla d’anys que amb els nostres millors amics cada any ens regalem un àpat en un bon restaurant. En definitiva ens regalem una experiència plegats, un dia per recordar. Aquest any, especialment dur per ells, vem pensar que encara ens hi havíem d’esmerçar més! Havíem d’anar a algun lloc que ens permetés gaudir, parlar, compartit una estona plegats mentre els nens jugaven, i allargar la sobretaula el que calgués, sense presses! No ens va fer falta pensar massa… teníem el lloc perfecte! El restaurant Ca l’Esteve (@canolivero)! Un gran lloc on gaudir del menjar, el producte i l’entorn!

rest_can_esteve_edit

La confiança que confereix conèixer el xef de la casa, en Xesco Bueno i la seva família, em va permetre deixar a les seves mans el menú. I entre en Xesco i l’Esteve ens van preparar un menú amb maridatge de 3 vins de cinc estrelles!

Abans de tot però tornem al principi… Ca l’Esteve és un restaurant familiar amb una llarga història. Fa més de cent anys ja servien menjars però aquells àpats han evolucionat convertint ca l’Esteve en un establiment modern, de cuina tradicional però creativa, amb uns bons vins elaborats per ells mateixos i una carta molt atractiva amb productes frescos  de gran qualitat (ja siguin del propi hort, de la boqueria o els millors productes de proximitat). Ca l’Esteve és avui el que és, fruit de l’herència, el treball i la constància d’aquesta família, és a dir: un gran restaurant.

Tot pensat fins a l’últim detall per fer inoblidable l’estada a Ca l’Esteve

Els que tenim canalla valorem molt que el restaurant tingui un espai de joc i esbarjo pels nens. De fet fins i tot els que no teniu canalla valorareu que el restaurant tingui una zona de joc infantil. M’explico. Normalment, almenys a nosaltres ens passa, la manera de gaudir de sortir a dinar en un restaurant la vivim de manera diferent pares i fills. Nosaltres, els grans, valorem el ritual de menjar en calma i de fer la sobretaula. En canvi els nens i nenes quan estan dinant a un restaurant normalment només pensen en acabar-se ràpid el plat per anar a jugar. I quan més colla de nens hi ha, més esverats estan. Disposar d’aquests espais permet als pares acabar de menjar tranquil·lament (i a la resta de comensals del restaurant també) mentre els nens i nenes juguen. Imagineu la cara que se’ls hi va posar als nens quan van veure aquest inflable! 😉

Inflable

Al marge dels grans espais exteriors dels que disposen, els menjadors són amplis, lluminosos i confortables i el servei és atent i àgil. Com us deia bona part del producte fresc  de temporada prové del seu propi hort i els vins de les seves vinyes. Al marge dels vins de la casa (em declaro fanàtica del blanc 8+1) també disposen d’una àmplia carta de vins que a part és molt original! I si dubteu deixeu-vos assessorar per l’Esteve Esteve, el sommelier de la família, que us recomanarà el millor vi per cada plat (i butxaca… 😉 ).

carta_vins

Què dir del cuiner… amb el Xesco hem coincidit en alguns saraus, molts a casa seva, i demostra passió per la gastronomia i per la feina que fa. Innova, experimenta i comparteix a la cuina! Bon comunicador i bon mestre. Un xef generós de mena que no se n’està de donar-te idees sobre preparacions culinàries (les croquetes de llagostí fetes amb farina de fideus d’arròs me les va inspirar el Xesco!). No és un cuiner que es fa pregar a l’hora de compartir receptes, al contrari! Si li demanes te l’explica amb tota mena de detalls per preparar-la a casa.

I què dir del seu menjar? Doncs que l’heu de tastar perquè està boníssim!!! En els seus plats no només notareu la qualitat del producte que utilitza sinó que gaudireu de la destresa del que l’ha cuinat. A mi m’apassionen particularment els seus arrossos!

Aquests són els plats que ens va preparar el Xesco per dinar! 🙂

I el plat estrella… aquest arròs de verat fantàstic! Sens dubte és el rei dels arrossos els Xesco!!!! L’arròs al punt, gustosíssim! Amb un toc fumat boníssim! El que també m’agrada molt és l’arròs caldós amb ceps i calamars que fa! És escandalós! El podeu veure en aquest post!

arros_verat

Eps! Però no es va acabar aquí! Els nens a part de picar una mica el que van voler també teníen el seu propi menú per assegurar la jugada: Macarrons gratinats i croquetes. Però el Xesco, patidor de mena, li va semblar que potser es quedarien amb gana i els hi va preparar unes escalopes amb patates!!! I se les van acabar!!! Marededeusenyó quin saque que té aquesta canalla!!! xD

I per si nosaltres ens quedàvem amb gana… va i ens porten tres postres (si vols caldo tres tasses! Ja sabeu! 😉 )!!! Jajajajaja! Les postres que fan són boníssimes! Ens va agradar especialment el gelat de mel amb mató i les lioneses de xocolata que eren per treure’s el barret!

Lioneses

Com podeu veure venir a dinar a Ca l’Esteve és venir a gaudir!

IMG_3143_edit

Vem passar un dia molt agradable, vem menjar molt i molt bé i els nens ja pregunten quan  hi tornarem! 😉

Si voleu fer una ullada al “què és cuina” a Ca l’Esteve (o sobre el Xesco Bueno) podeu llegir aquests altres post que també en parlen a Cuinetes:


Posts relacionats

6 Comments

 • marina ha dit:

  Mare meva, quin festival! I amb segell Xesco Bueno segur que era boníssim! L’arròs amb verat que fem a casa amb la família ens agrada molt. Però no sé si aconsegueix aquest aspecte!! M’alegro que gaudissiu tant, i que fins i tot els petits hi anessin engrescats i amb tanta gana!! Bona crònica, Nuni. Fa salivera… petons!

 • miquel ha dit:

  Muy buena cronica Nuri y que bien que conoces al Xesco,es bueno en todo lo que toca.Completamente de acuerdo en el post
  peto

 • gemma ha dit:

  Ja sé que és imperdonable, però no he estat mai a Ca l’Esteve… 🙁
  Gairebé em fa vergonya dir-ho 🙁
  Realmenten Xesco és un gran cuiner, i el seu restaurant el lloc perfecte per celebrar el millor dinar amb els amics!

 • Bet ha dit:

  Et pots creure que jo encara no hi he anat tampoc?? això s’ha d’arreglar!! 😉 De totes maneres, com que ja n’havia sentit a parlar per part de tots vosaltres, fins i tot el vaig recomanar a uns amics que buscaven un restaurant així!
  Que xulo l’inflable, deurien estar super contents, aquest tipus de jocs causen “furor”!! a la festa major de Rubió també en posem un i ens hauríes de veure a tots els grans, un cop marxen els nens… hi pugem nosaltres!! 😉
  Petonets i molt bon cap de setmana!!!

 • Estic amb la Bet, jo tampoc hi he anat… i això s’ha d’arreglar com sigui! Li tinc moltes ganes, i encara més després de veure el festival que us van muntar! La zona de jocs pels nens és fantàstica 🙂
  Petonets reina meva
  Sandra

 • Eva ha dit:

  uiiiiiiiiiii…jo tampoc hi h anat mai…i quina pinta faaaaaaaaaa!!!
  M’encanta aquesta idea de regalar-vos amb els amics una trobada com aqusta… quina sort teniu!!!
  Petunets,
  Eva

PASSWORD RESET

LOG IN