Bloc de receptes i cuina

Sablés de parmesà

SHARE
, / 6986 11

IMG_1223Una de les receptes que vam aprendre a fer al taller de la Su van ser aquests sablés de parmesà tant fàcils de fer com de menjar! Són un vici!!

El Sablé és un tipus de galeta terrosa i trencadissa d’orígen francès, deliciosa! Precisament al ser trencadissa ens anirà bé de fer-la rodona i  de la mida d’una moneda de 50 cèntims de diàmetre. D’aquesta manera ens la podem menjar d’un sol mos. Es conserven molt bé en un pot hermètic tot i que l’experiència em diu que mai se us arribaran a fer malbé… no duren tant! 😉 Anem a la recepta! Què necessitarem?

INGREDIENTS:

  • 125 g de farina
  • 1 rovell d’ou
  • 75 g de formatge Parmesà (o Grana Padano). Millor una peça sencera i la ratlleu al moment amb un ratllador (si teniu microplane va de perles!)
  • 95 g de mantega pomada (mantega a temperatura ambient)
  • 1 pessic de sal i pebre negre
  • Pebre rosa (per empolsinar els sablés)

IMG_1762

ELABORACIÓ:

  1. En un bol barregem la mantega, el rovell, la farina, el parmesà, un pessic de sal i pebre negre. Barregem amb una pala (mai amb la mà).
  2. Un cop tenim la massa a punt en formem tubs, els emboliquem amb film i cap al congelador fins que se’ns endureixin una mica.
  3. Posem a preescalfar el forn a 180 ºC i tallem el cilindre a rodanxes de mig centrímetre que anirem col·locant damunt d’un full de paper sulfuritzat en una safata de forn. Mirem de no enganxar-les massa perquè durant la cocció s’expandiran una miqueta. Abans d’enfornar empolsinem les galetes amb pebre rosa mòlt o trencat.
  4. Les enfornem a 180 ºC durant uns 8-10 min. Convé vigilar-les! 😉

I ja tenim a punt unes galetes salades d’aperitiu o d’entre hores de vici!!! 🙂 Ja vèieu que són ben fàcils de fer i el resultat és fantàstic! Proveu-les un dia! No us en penedireu!!! 😉

11 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN