Una de les receptes que vam aprendre a fer al taller de la Su van ser aquests sablés de parmesà tant fàcils de fer com de menjar! Són un vici!!
El Sablé és un tipus de galeta terrosa i trencadissa d’orígen francès, deliciosa! Precisament al ser trencadissa ens anirà bé de fer-la rodona i de la mida d’una moneda de 50 cèntims de diàmetre. D’aquesta manera ens la podem menjar d’un sol mos. Es conserven molt bé en un pot hermètic tot i que l’experiència em diu que mai se us arribaran a fer malbé… no duren tant! 😉 Anem a la recepta! Què necessitarem?
INGREDIENTS:
- 125 g de farina
- 1 rovell d’ou
- 75 g de formatge Parmesà (o Grana Padano). Millor una peça sencera i la ratlleu al moment amb un ratllador (si teniu microplane va de perles!)
- 95 g de mantega pomada (mantega a temperatura ambient)
- 1 pessic de sal i pebre negre
- Pebre rosa (per empolsinar els sablés)
ELABORACIÓ:
- En un bol barregem la mantega, el rovell, la farina, el parmesà, un pessic de sal i pebre negre. Barregem amb una pala (mai amb la mà).
- Un cop tenim la massa a punt en formem tubs, els emboliquem amb film i cap al congelador fins que se’ns endureixin una mica.
- Posem a preescalfar el forn a 180 ºC i tallem el cilindre a rodanxes de mig centrímetre que anirem col·locant damunt d’un full de paper sulfuritzat en una safata de forn. Mirem de no enganxar-les massa perquè durant la cocció s’expandiran una miqueta. Abans d’enfornar empolsinem les galetes amb pebre rosa mòlt o trencat.
- Les enfornem a 180 ºC durant uns 8-10 min. Convé vigilar-les! 😉
I ja tenim a punt unes galetes salades d’aperitiu o d’entre hores de vici!!! 🙂 Ja vèieu que són ben fàcils de fer i el resultat és fantàstic! Proveu-les un dia! No us en penedireu!!! 😉
[…] ← Anteriors Següents → […]
Avui justament les he fet x dinar i no n’ha sobrat ni una!!! Son un vici totaaal!!!
Petunets,
Eva
Com enganxen oi Eva?? Estan de vici!!!! jajajaja! Ja tinc ganes de llegir el post del teu dinar d’aniversari!!! Molts petons guapíssima!
Cada cop tinc més clar que em vaig perdre un gran taller! 🙂
Jo en faig unes de molt semblants i a més hi poso nous i dàtils a trossets… de vici total!
Amb el toc del pebre rosa han de quedar molt bones, m’ho apunto 😉
Gemma no et preocupis que ja ho arreglarem!!! El proper taller capitanejaràs la partida de postres!!! 😉
Que bons amb dàtils i nous!!! M’ho apuuntoooo!!!!! Gràcies!!! 😉 petons!
Aquestes galetones van ser una autèntica triomfada, boníssimes, amb una textura genial i de mida ideal! Les hem de fer ja!
Petonets reina
Sandra
Sandrix un vici total! Saps que fins i tot li van agradar al Èric???? o.O Aquest nen està fet un sibarita!!! Jajajaja!
Feu-les que a part amb la traça que té el Xavi “fent xurros” xD segur que us quedaran perfectes!!! Petonarros!!
Jo també les he de fer ja!! que vaig anar ràpid a comprar el pebre però no he acabat els deures encara 😉
Van ser un gran descobriment aquestes galetes!!
I a part són fàcils de fer Bet! Ho tenen tot!!!
El toc del pebre rosa hi queda súper bé!!! Molts petons guapíssima!!! 😀
Sí que estaven de vici, sí!!!! i fets amb tant de carinyo i amb tantes manys dona un valor afegit a la galeteta… 😉
Estaven bons eh?? I fets amb tot el carinyo del món!!!! 🙂 Petonarros!!!!