Bloc de receptes i cuina

Cuinem amb la Su!

SHARE
, / 6610 16

Si una cosa ens agrada als blocaires gastronòmics, a part de menjar…, és cuinar! Per això quan la Su em va proposar de muntar un taller per a blocaires a la seva escola em va encantar la idea!!! Un esmorzar i un parell de dies van ser suficients per tenir data i grup blocaire molón amb ganes de cuinar! La resta de feinada per la Su i el Txep que ens van preparar un taller fantàstic!!! Ens vem aplegar una desena de blocs de Terrassa, del Vallès, del Baix Llobregat i de Barcelona ciutat, amb moltes ganes d’aprendre i conèixer com són els tallers de la Su al Espai de cuina Su23.11.

Grup_esquena

Quan vaig fer el monogràfic de Nadal ja us vaig explicar el funcionament del taller, però resumint molt es tracta de: en primer lloc la Su ens fa l’explicació teòrica de com fer les receptes que elaborarem per després passar a la pràctica. Tots amb el davantal posat, repartició dels plats a fer i mans a l’obra capitenejats per la Su i amb el suport de la Montse que ens guiava entre els calaixos i lleixes! I en acabat a parar taula i saborejar plegats els plats fets, acompanyats sempre per un bon vi escollit pel Txep. No trobeu que és un pla fantàstic??? 🙂

Aquest taller a més a més va tenir el valor afegit de que les persones que el fèiem no érem desconeguts i en acabat es va convertir en una festa entre amics que comparteixen una mateixa passió, la cuina!

Què ens tenia preparat la Su? Doncs en primer lloc uns Sablés de parmesà per anar fent boca. Un parell d’entrants, el Dauet de bacallà confitat amb sobrassada i mel i el Mouse d’escalivada amb formatge de cabra gratinada. Aquesta última amb lliçó de com fumar l’albergínia a casa si no l’hem pogut fer a la brasa (en aquest post del Òscar ho podeu veure!). El plat fort de l’àpat un risotto de carnaroli, ceps, verduretes i tallarines de calamar. I per postres una Pannacotta amb compota de fruits vermells i crumble. En properes entrades us explicaré més coses sobre les receptes i aniré penjant les que vagi fent (tinc a punt a punt la dels Sablés de parmesà!! 😉 ).

Vem aprendre un munt de coses! El Txep ens va fer un màster sobre la tòfona ja que la seva família s’hi havia dedicat professionalment a collir-ne i vendre-la (ens explicava que a casa tenien una sala on hi havia una càmera frigorífica amb quilos i quilos de tòfona! Jo me l’imaginava com una gran caixa forta!! Mentre l’escoltava em va passar com al tio Gilito però en lloc de $ als ulls se’m dibuixaven tòfones! xD). Quin gran tresor les tòfones… i que cares que són!!! El últim dia al Mercat en tenien a 1200 € el quilo!! No en vaig comprar… 🙁 però això són figues d’un altre paner!! 😉 Tornem al tema! La tècnica per fumar aliments a casa cremant farigola i romaní dins d’un wok tancat amb el aliment a fumar sobre una reixeta també va ser una gran descoberta! Ja hem quedat que un dia quedarem amb blocaires per fumar… per fumar tonyina!!!! xD I després un muuuuunt de dades que ens va anar donant la Su que algunes ja les sabíem i d’altres no. Per exemple que no podem refredar cap aliment amb gelatina al congelador perquè cristalitza (sempre a la nevera!), que quan escorrem la ceba sofregida MAI hem d’aixafar-la (això hi ha alguna blocaire que sembla ser que no ho sabia… xD) perquè perdríem els sucs, com confitar el bacallà (ho van fer de conya!), com escalivar bé una albergínia, què significa brunoise (dauets) o ciselé (trinxat petit)…

mosaic_Su

Una gran nit on a part d’aprendre ens ho vem passar molt i molt bé!!! Per les cares de satisfacció i felicitat se’ns nota que vem xalar moltíssim, oi? 🙂

Qui són aquests blocaires tant guapos i guapes que surten a la foto?

Doncs vem ser-hi (per ordre alfabètic):

Podeu llegir també les cròniques d’aquest dia a (ho aniré actualitzant):

Per acabar agraïr a la Su i el Txep la invitació per tal de que coneguem l’Espai de cuina Su 23.11 i a la Montse per la paciència de tenir una colla de blocaires remenant cassoles! I gràcies als blocaires que veu venir per ser còmplices dels saraus blocaires que anem organitzant! Repetim quan vulgueu!! 😉


Posts relacionats

16 Comments

 • gemma ha dit:

  Quina ràbia em va fer no poder venir… només espero que la Su vulgui repetir algun altre taller amb blocaires 😉
  M’hauria tocat l’equip de postres? Je je je…
  Imagino que ho vau passar molt bé, i vau aprendre moltíssim, que les receptes són molt xules.

  • nuni ha dit:

   Hola Gemma!!
   A la propera no hi pots faltar! 😉 La Su ja compta amb tu per un proper taller!! Segur que t’hagués tocat l’equip de postres! Jajajajaja!
   Molts petons!!!

 • Eva ha dit:

  silvia, va ser un taller fantàstic!!! Sobretot per poder posar conèixer a altres blocaires que seguia i que encara no havia tingut l’oportunitat de veure…i d repetir tertulia amb els de sempre! 🙂 i sobretot per passar una vetllada al taller de la Su..genial com sempre!!! A veure si hi ha un proper cor 😉
  Petunts i gràcies a la Su, al Txep i a tu per la iniciativa!
  Eva.

  • nuni ha dit:

   Hola Eva!
   Vem estar molt a gust oi?? 🙂
   Segur que hi haurà una propera vegada! 😉 Gràcies a tu per venir!!!
   Petons!!!!

 • Bet ha dit:

  Hola Nuni!!! va ser una passada aquest taller, a la primera recepta que faci (crec que serà el potre…) li dedico entrada! 😉
  No he assistit a gaires tallers de cuina per poder comparar, però el que sí que puc dir és que la dinàmica d’aquest em va agradar moltíssim, fa que de seguida t’hi sentis com a casa i si a sobre cuinar t’apassiona, les hores passen volant!
  Petonets!!!

  • nuni ha dit:

   Va ser genial Bet! I em va agradar molt que hi fossis!!! 🙂
   Que bé ens ho passem quan ens deixen posar-nos en marxa i cuinar! És una passada! I compartir després l’àpat entaulats és de les millors coses que hi han!
   Molts petons guapíssima i gràcies per venir-hi!

 • surfzone ha dit:

  M’agraden molt els tallers interactius, on et deixen (o possiblement et fan) tallar, remenar i cuinar 🙂
  M’apunto això de fumar ALIMENTS a casa, sempre m’havia preguntat com fer-ho!

  • nuni ha dit:

   Ruben ja ho has dit bé ja! Et FAN remenar i cuinar! I ens encaaaaantaaaaaa!!!! 😉
   Això de fumar aliments és tot un descobriment!! Ho haig de provar JA amb la tonyina! 😉 Petons!!!!

 • Nosaltres tenim pensada l’entrada, però abans volem fer una recepta… jajajaja i ja tenim el wok comprat! (a la grande! xD)
  Quina tia més petarda aquesta de la ceba, mira que no saber-ho! jajajaja No se m’oblidarà mai! 😛
  Va ser un vespres GENIAL! Gràcies als amfitrions i a la companyia blocaire!
  Petons
  Sandra

  • nuni ha dit:

   Ja tinc ganes de saber què fumareu al wok! xD
   No és petarda la de la ceba!!!! ¬¬ És una de les blocaires que més m’estimo o sigui que no et fiquis amb ella o em sortirà la vena d’hostafrancs que tots portem a dins! Jajajaja! 😉 Petons guapíssima!

 • […] ← Anteriors […]

 • Beumix ha dit:

  Una de freda “…la ceba sofregida MAI hem d’aixafar-la…” i una de calenta “…confitar el bacallà (ho van fer de conya!)…” hahahahahah. Ets una dona molt equilibrada!!!
  M’ho vaig passar molt requetebé!!! Mil gràcies guapaaaaa

  • nuni ha dit:

   Jajajaja! Sóc una dona molt equilibrada?? Jajajaja! Aix… quins compliments! Em dius coses que mai ningú m’havia dit! Equilibrada, Bandarra, … xD Me n’alegro de que t’ho passessis bé! 🙂
   Petons guapix!

 • […] perquè la barbacoa la tenim a Cantoni, vaig voler fer una altra de les receptes estrella del taller de la Su. Recepta estrella perquè està molt bona però també per la tècnica que ens va ensenyar per […]

PASSWORD RESET

LOG IN