Bloc de receptes i cuina

QKING by bubbles

SHARE
, / 4969 9

IMG_1019Fa uns dies em van convidar a la presentació d’uns tallers de cuina i degustació ben especials. Ja d’entrada el nom dels tallers em va semblar molt ben trobat QKING (emulant Cooking, cuinar en anglès). Aquests tallers tenen lloc al restaurant Bubbles Gastrobar de Girona i els imparteix el xef Àngel Garcia.

Bubbles Gastrobar & Restaurant, és un projecte que reneix i reinventa la cuina de l’antic Restaurant Albereda, referent indiscutible dels fogons Gironins. Una idea original, diferent, atractiva i sobretot jove i moderna, que al mateix temps respecta la tradició d’aquests últims 20 anys que ha dibuixat la trajectòria familiar. Té una oferta gastronòmica molt àmplia de tapes i mitges racions, tant clàssiques com d’autor, fins a racions elaborades, sempre cuidant el producte per a que cada degustació sigui única i sorprenent.

Què és QKING?

Pack_qkingSón uns tallers temàtics, didàctics, dinàmics i participatius. A cada taller s’expliquen les bases, les receptes i tècniques culinàries més importants de l’estil de gastronomia escollit. Cuina en directe (de l’estil showcooking) i degustació al final del taller dels plats elaborats.

Podem trobar tallers ben diversos: Tapes de vanguàrdia, la cuina de l’originalitat, cuina tradicional, la cuina de les espècies, cuina sota pressió, fusió orient-occident, la cuina de l’amor, l’essència del detall, la cuina del mar, bacallanades, taller d’arrossos, Health kitchen, cuina low-cost, cuina de Nadal, … podeu trobar la relació de cursos clicant l’enllaç.

També pot ser una bona opció, diferent i divertida, per fer un sopar amb amics per exemple!

Comença l’espectacle!

A la presentació hi érem convidats amics, coneguts, clients i algun bloc gastronòmic i de seguida es va viure l’ambient distès i amable d’un sopar entre amics. L’Àngel i el seu pare, en Fulgenci, ens cuinarien els plats en directe. L’Àngel des de la cuina mòbil ubicada al menjador donant-nos les indicacions per l’elaboració i el Fulgenci des de la cuina del restaurant que és oberta també al menjador (m’encanten aquestes cuines que des de la taula veus com elaboren els plats a la cuina. Em donen confiança! No tenen res a amagar). Paral·lelament teníem una taula de degustació de formatges per a que nosaltres mateixos ens servíssim coca torrada i anéssim fent el tast del més suau al més fort.

formatges

La selecció de formatges que vem poder tastar van ser:

 • Veciana cabra – Pirineus
 • Stilton – Gran Bretanya
 • Taleggio – Itàlia
 • Époisses – França
 • Saint Felicien – França
 • Casa Mateu – Pallars Sobirà
 • Testún Al Barolo – Itàlia

Som especialment formatgers i es fa difícil dir quin ens va agradar més, però tenim certa predilecció pels formatges de pasta tova. Per tant si n’hem de triar algun ens quedem amb casa Mateu sens dubte (en som molt amants!) que és un formatge elaborat amb llet pasteuritzada d’ovella, ferments làctics, quall de corder i sal, de maduració entre 15 dies i 2 mesos, és cremós, delicat i gens àcid. La seva superfície es deixa florir afegint el fong característic Penicillium Candidum. I el francès Époisses realment bo! Que no us tiri enrera el seu potent aroma, és un formatge elaborat amb llet de vaca, cremós de cullera, suau i deliciós!

Cuiners

A part del tast de formatge que vem anar fent lliurement aquests són els plats que ens van preparar:

A destacar:

 • Ravioli de llagostins amb verduretes i vinagreta de mostassa antiga i soja, fet amb pasta wonton, té tota l’essència de la cuina asiàtica amb el toc sorprenent de la mostassa antiga.
 • Verat confitat 3h i mitja amb canyella, farigola, ginebró i anís estrellat amb praliné de cacauets i formatge feta. Combinació molt encertada. El verat confitat sobre coca torrada amb tomàquet també ha d’estar boníssim!!!
 • Nachos XXI (trufes de parmesà, cremós de guacamole i tomàquet confitat) Boníssim i amb una presentació molt maca! Els nachos els fan ells mateixos. És una de les primeres receptes que provaré de fer a casa ben aviat!
 • Sashimi tebi de vieires ESPECTACULAR!
 • Tàrtar d’ànec amb torrija d’espècies (us ho he dit q m’encanta l’ànec??? ;))
 • Tataki de tonyina amb chutney de carbassa i papaia. Una tonyina de qualitat i cuita al punt just! La combinació carbassa i papaia sorprenent!

IMG_1747

Tot acompanyat amb bon vi, cava i per què no? Una canya d’estrella ben tirada i en bona companyia! 😉

estrella

Si sou de Girona (o d’aprop) i us agrada cuinar no us deixeu perdre el QKING!! Podreu aprendre de primera mà receptes noves i innovadores, cuines del món, cuina creativa, cuina tradicional… el que més us agradi o tot! Jo, tot i estar a 125 quilòmetres de Girona, tornaré a fer-ne més! 😉


Posts relacionats

9 Comments

 • gemma ha dit:

  Llàstima que Girona cau una mica lluny… perquè la veritat és que tots els cursos em semblen molt interessants. Tot i que he trobat a faltar un curs només de postres, je je je… 😉
  Imagino que va ser una vetllada ben entretinguda, quina sort que et convidessin!

  • nuni ha dit:

   Hola Gemma!
   Segur que algun curs de postres també el faran! 😉 Però amb el nivellàs que tens vès que no hagis de donar tu les classes!!!! Jajajajaja!!!
   Va ser un vespre maco en bona companyia! Petons!!!

 • marina ha dit:

  caram! Aquests tallers prometen! No sóc de Girona però hi vaig de vegades. A veure si faig coincidir una cosa amb l’altra. Al restaurant Albareda sí que hi havia anat.

  • nuni ha dit:

   Hola Marina! Doncs segur que t’encantaran si pots anar-hi! És un bon pla! Passejada per Girona (és una ciutat que m’encanta cada dia més!) i un bon sopar/taller a Bubbles!!! 😉 Molts petons!!

 • Jordi Àvila ha dit:

  Fantàstica blocada, la veritat és que no falta res del que va succeir aquella nit. L’ultima fotografia del noi que “tira la canya”… Sense comentaris! Hahaha…
  Salut i felicitats per el bloc!

  • nuni ha dit:

   Hola Jordi!!!! 🙂
   El noi que em va tirar la canya de cervesa està fet tot un professional en aquest art! Jajajajajaja! Moltes gràcies per brindar-me la oportunitat de ser-hi! Repetim quan vulguis! 😉 Molts petons!!

 • Beumix ha dit:

  Cuina mòbil al menjador i cuina oberta diuen molt de l’estil del restaurant…i si a més hi pots cuinar ha de ser la bomba!!!! Com m’agradaria anar-hi… Ho posaré a la llista.
  Com vas xal·lar bandarrilla…. 😉

  • nuni ha dit:

   M’ho vaig passar molt bé Beumix! I a part Girona és una ciutat que m’enamora…! T’ho haguessis passat molt bé! Coneixent-te ja et veig amb l’Àngel fent el showcooking! 😉 Petons!!!!

 • […] Restaurant Bubbles, ja us n’he parlat en alguna ocasió. I és que ara ja fa una bona colla d’anys que ens coneixem amb l’Àngel (xef del […]

PASSWORD RESET

LOG IN