Bloc de receptes i cuina

Burrito de bolets

SHARE
, / 5886 17

boletsJa us vaig explicar lo ídil·lica que va ser la sortida que ens va organitzar Bolets Petràs, no em repetiré (tot i que hi ha un abans i un després d’aquesta sortida! 🙂 ). L’àpat d’aquell dia el va fer el amic, cuiner i blocaire Xesco Bueno del Restaurant Ca l’Esteve i un dels plats que ens va preparar com a entrant va ser un burrito de bolets. Em va agradar tant que vaig gosar (amb la jeta que et dóna la confiança… 😉 ) demanar-li la recepta o si més no saber de què constava el farcit del burrito que ens va encantar. El Xesco sense cap problema em va passar la recepta i és aquesta que avui us presento adaptada una mica als ingredients dels quals disposava. Val a dir que en el meu cas la massa del burrito ja la tenia feta! Tenia a casa uns packs de 6 wraps de la casa ZANUY esperant ser cuinats! I aquesta en va ser la oportunitat! Els que vaig utilitzar jo van ser els naturals però també hi ha la varietat d’espinacs, de tomàquets i de llavors. Van quedar boníssims! Als nens els hi encanten farcits per exemple de salsa bolonyesa i ou, de tonyina i tomàquet, de pollastre a l’ast, …! És una bona opció per preparar un àpat divertit amb restes d’altres menjades també! Visca la cuina d’aprofitament! El límit…? la vostra imaginació!

Però ara anem al burrito de bolets!

burrito_bolets

INGREDIENTS

 • Samfaina (tomàquet, pebrot vermell, pebrot verd, albergínia, carbassó i ceba)
 • Barreja de bolets (camagrocs, xiitake, llenega, fredolic, rovellons, …)
 • 1 ou per persona
 • 1 massa de burrito per persona
 • Formatge ratllat
 • Oli, sal, pebre i pebre de cayena.

ELABORACIÓ

 1. Si tenim samfaina feta, fantàstic!! Menys feina tindrem! ah… que no? doncs som-hi! Mans a l’obra! Primer preparem les verdures. Pelem i trinxem la ceba. Rentem els pebrots i els trossegem a dauets. Aleshores, rentem l’albergínia i el carbassó, els tallem a dauets i els salem per tal de matar-ne l’amargor (intentem eliminar les llavors del carbassó que de vegades amarguegen en accés). Finalment escaldem, pelem i triturem els tomàquets.
 2. Posem a sofregir la ceba a foc mig en una cassola amb el fons cobert d’oli. Una vegada estigui tova, hi afegim els pebrots, el carbassó, l’albergínia (aquests dos darrers prèviament esbaldits i escorreguts per treure’n la sal). Salpebrem. Sofregim el conjunt a foc lent, i finalment hi afegim el tomàquet (i una cullereta de sucre). Ho deixem coure tot plegat uns 15 minuts. Rectifiquem de sal si cal.
 3. Netegem i assequem bé la barreja de bolets i en una paella a part els saltegem amb un xic d’oli. Salpebrem, posem pebre de cayena i reservem.
 4. Preparem-ho tot per muntar els burritos! Primer capa de samfaina. Segon capa de bolets i per acabar a mesura que anem fent ous ferrats, en posem un a cada burrito. Per tancar el burrito ens ajudarem de formatge ratllat.
 5. Un cop enrotllats els passem per la planxa (amb compte no se’ns cremin!) l’escalfor farà que el formatge es fongui i ens tanqui el burrito.

muntem_burrito_edit

A tenir en compte!

 • No sigueu extremadament generosos amb el farcit o el burrito costarà molt de tancar (és el que em va passar a mi i la resta els vaig fer més petitons).
 • Posats a fer samfaina feu-ne força quantitat i guardeu-la en pots de conserva o congelada. Ens anirà molt bé tenir-ne per preparar molts altres plats (un bacallà amb samfaina, uns macarrons, per acompanyar un arròs blanc…)! 😉
 • Si no teniu barreja de bolets, però teniu per exemple un pot de rovellons en conserva, els podem posar a coure amb la samfaina (abans d’afegir-hi el tomàquet) i ens estalviarem un pas!

És d’aquells sopars ideals quan hi ha futbol o tot veient una peli! Un plat en què no calen coberts! Un plat complert i equilibrat! I en definitiva uns burritos boníssims!!! 😉 Gràcies Xesco per la recepta! Espero que us agradi colla! 🙂

17 Comments

 • marina ha dit:

  Deliciós, Nuni!!! I les fotos són precioses! M’agrada el fons del plat, especialment, són unes floretes, oi? Que bons, els bolets!! Petons

  • nuni ha dit:

   Hola Marina!
   Els plats els vem comprar ja fa una anyets! Quan els vem veure ens van agradar molt! 😉 El bolets ens encanten!! <3
   Petons!!

 • miquel ha dit:

  brutal burrito ,facil i molt bo
  peto

 • cinta ha dit:

  Au, quina pinta!!! m’ho apunto per un sopar de futbol o algo així! Petons

 • Àngels ha dit:

  Quina bona pinta! els burritos és compren fets o és poden fer a casa.

  • nuni ha dit:

   Hola Àngels! En el meu cas els vaig comprar fets (en venen a la majoria de súpers) però també pots animar-te a fer-los a casa! 😉 Petons!

 • Jordi ha dit:

  Visca els burritos de bolets, el Xesco, els de bolets Petràs i la cuina d’aprofitament!!! jo segur que també els hagués farcit massa…heheheh som generosos a la cuina, ja veus! 😉
  Petons

  • nuni ha dit:

   Som un cas! Jo vinga a farcir-los i després “sobreeixia” per tot arreu el burrito! Jajajaja! Sí que som generosos de mena… 😉 Visca tot el que has dit i visca nosaltres, els generosos!! Jajajaja! Petonarros Beumixxxx!!!

 • Ja ho pots ben dir, un anams i un després de Petràs… quan els hi hem d’agraïr, eh? jejeje I també al Xesco pel super dinar, aquest burrito el tinc pendent, era boníssim!
  Petonets reina
  Sandra

  • nuni ha dit:

   Aiiix Petràs… :’) que bé ens ho van fer passar els bandarres! Jajajaja! El burrito està de vici!!!! Però necessito que el Xesco em faci un curs accelerat de com tancar-los tant bé com ell!!!
   Molts petons guapix!

 • Això de posar un ou ferrat al burrito és genial!! sí, sí, un sopar perfecte quan no vols entaular-te massa.

  • nuni ha dit:

   Hola Montse! Lo de l’ou ferrat li dóna tota la gràcia! Te’l trobes i esclata és una passada! Molt bona combinació d’ingredients, el Xesco és un crack! 😉
   Molts petons guapíssima!!!

 • Bet ha dit:

  Nena quins burritos!!! mira que encara estic tipa del dinar però me’n menjaria un ara mateix… No perdo mai la gana jo! 😉 Tot el que porten m’encanta! i el truquet del formatge per tancar el burrito és sensacional!
  Una vegada vaig comprar masses de burrito amb llavors i també eren molt bones.
  Molts petons i bon cap de setmana guapa!

  • nuni ha dit:

   Hola Bet! Ara que ho dius… jo ara també me’n menjaria un!!! Jajajaja!! Mira, ara tinc gana que ja fa molta estona que hem sopat en horari infantil! 😉 Els burritos de llavors també em van agradar molt!!! Són un bon invent! Molts petons!!! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN