Bloc de receptes i cuina

Classe magistral amb Raül Balam (cuinem amb estrella)

SHARE
, / 7306 21

Fa unes setmanes vaig tenir el privilegi d’assistir a una sessió de cuina magistral a càrrec de Raül Balam Ruscalleda xef del Restaurant Moments. Sóc una fanàtica dels Beatles des de ben petita… “val i ara perquè ens explica això”, oi? Doncs perquè us feu una idea del que significava per mi fer aquest taller, us diré que equival a que un fill del Paul McCartney vingui i m’ensenyi a tocar quatre acords de Hey Jude!

Cuina_Raul_Balam

Els que em coneixeu sabeu que Carme Ruscalleda (la Rusqui 😉 ) per mi és una ídol! Un exemple de la feina ben feta i una de les grans responsables de que la gastronomia del nostre país estigui visquen un moment històric pel seu alt nivell. Raül Balam ha après de la seva mare la constància, minuciositat i precisió en el treball. De ben petit ja ajudava a la botiga familiar de queviures de Sant Pol de Mar i després al restaurant Sant Pau. Actualment és un xef d’èxit que porta les regnes, amb el seu equip, del Restaurant Moments del Hotel Mandarin Oriental de Barcelona guardonat amb dues estrelles Michelin.

IMG_0708

En Raül es va mostrar molt proper i coneixent que s’adreçava a un púlbic amateur va adaptar el llenguatge explicant-nos de manera senzilla  les tècniques culinàries utilitzades en l’elaboració del menú que ens tenia preparat. Els plats, malgrat n’hi ha alguns de sorprenents, també els va pensar per tal de que els poguéssim fer a casa. Però sempre amb la precisió que caracteritza la seva cuina, remarcant la importància d’una bona mise en place (la importància d’una bona preparació prèvia dels productes abans de l’eleboració del plat) i la necessitat d’utilitzar els estris necessaris per a fer una mesura exacte (com cronometrar els 3 minuts exactes de coure els pèsols o el termòmetre per saber en quin moment la llet fresca arribava als 89ºC per l’elaboració del mató).

Aquests són els plats que ens va ensenyar a elaborar!

  • De la Copa d’amanida de xató en destacaria la delicadesa en la presentació, amb tots els ingredients tallats a tiretes fines i fins tot les olives arbequines tallades a trossets per tal de treure’n el pinyol i no trobar noses a l’amanida.
  • Dels Pèsols 2013 amb botifarra del perol la importància primordial de utilitzar el producte fresc, de qualitat, de temporada, i donar-li la cocció justa! Queden com carmelets, una delícia! I la botifarra del perol feta per ells en format terrina és una meravella! En podeu trobar la recepta al bloc del Miquel i a Cuinetes mateix! 😉
  • La Truita amb suc i escamarlans és una recepta boníssima! Clar que amb els escamarlans que va portar era un èxit assegurat! Consisteix en embolcallar un lingot de pa amb tomàquet amb una truita fina mig crueta que acabarem al forn mentre preparem els llegums i els escamarlans que acabaran de arrodonir el plat.
  • Un dels plats més sorprenents! Mel i mató quallat amb aigua de mar!!! Sembla complicat d’elaborar i ans al contrari! Si ho mesurem tot correctament i vigilem la temperatura ens sortirà un mató envejable! No descarto preparar-ne un dia amb els nens perquè és espectacular de veure! Jo us ho posaré a la secció del bloc Els petits Mindundis! 😉 Mentrestant podeu trobar la recepta al bloc de l’Anna.
  • I per acabar els Rabanets Tecno! Vistosos i sorprenents! Res és el que sembla! En realitat es tracta de nous de macadàmia recobertes de xocolata blanca amb gerds i  canonges. Al bloc de la Gemma en podreu trobar la recepta!

Va ser una molt bona experiència!! I poder compartir després amb el Raül una estoneta parlant sobre gastronomia, blocs i xarxes socials, com instagram del quan en som molt aficionats tots dos i ens seguim mútuament, ha estat un GRAN plaer! És un gran professional i una persona molt propera!

IMG_0772

Moltes gràcies al Espai Consum del Bonpreu i a la revista Cuina per brindar-nos la oportunitat d’assistir a tallers tant extraordinaris com els de Cuinem amb estrella. I moltes gràcies Raül per la sessió que ens tenies preparada, per sorprendre’ns,  per la paciència, i per resoldre tots els dubtes que com a amateurs et vem plantejar. Una gran sessió! 😉


Posts relacionats

21 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN