I continuem amb l’àpat de cap d’any! Després del gotet de bacallà, vaig optar per fer un dels plats que vem aprendre al Monogràfic de cuina de Nadal de l’espai de cuina Su2311, els raviolis de foie, ceba i poma amb crema suau de patata. Cal dir que és un plat entretingut de fer però el resultat és espectacular!
A l’espai de cuina de la Su s’hi fan classes de cuina diferents. Són amenes, divertides i el més interessant pràctiques! No són les típiques classes on som espectadors passius, aquí qui cuina són els alumnes sota la supervisió i ajuda de la Su i el seu equip. Quina millor manera per aprendre?! I en acabat a parar taula i sopar l’àpat que hem fet entre tots maridat amb un bon vi! Si us agrada la cuina i sou de Terrassa o rodalies regaleu-vos unes classes amb la Su! Val la pena! Us adjunto la galeria de fotografies que vaig fer el dia del monogràfic de cuina de Nadal perquè us feu una idea dels plats que vem elaborar, abans de continuar amb la recepta.

Som-hi! Un cop explicades les receptes del monogràfic de Nadal ens posem mans a l’obra!

Capuccino de llagostins

Raviolis de foie, ceba i poma amb crema suau de patata

Parmigiana de turbot

Cruixent de cereals

Brownie, crema de torró i Mousse de xocolata i caramel
Anem al tema… per fer aquesta recepta cal una mica d’organització i quatre consells que si els seguiu us en sortireu amb èxit! 😉
Ingredients (per a 6 persones):
- 1 paquet de pasta wonton (per bullir)
- 1 poma golden gran a brunoise (dauets)
- 300 g de fetge d’ànec fresc
- 2 cebes emincé (a làmines fines)
- 50 g de mantega
- 1 cullerada de sucre
- Sal i pebre
Per a la crema de patata:
- 3 patates Rosebald o 5 ratte bullides (si no en trobem, patates del bufet)
- 300 ml de brou de pollastre
- 250 ml de nata líquida 35% MG
- Oli de tòfona
- Sal, pebre i oli d’oliva verge
- Una miqueta de l’oli d’haver saltejat el foie
Elaboració:
- Bullir la pasta wonton en tongades durant 30 segons, refrescar en aigua freda i reservar damunt de film. Anirem fent capes de pasta i film, pasta i film, pasta i film (anar fent esses) ja que la pasta wonton s’enganxa, s’asseca i es trenca amb molta facilitat.
- Posar la ceba ja tallada a làmines fines amb 25 g de mantega i un bon raig d’oli a confitar en un cassó lentament. Un cop confitada escórrer.
- Coure els dauets de poma amb la mantega i el sucre, procurant que quedi sencera. Deixar que agafi color. Reservar.
- Saltejar el fetge tallat a dauets salpebrat en una paella sense gens d’oli, fer-ho per tandes (treiem l’oli cada vegada i el reservem!). Per tallar el foie sense que se’ns enganxi al ganivet un bon truc és escalfar la fulla del ganivet sota un raig d’aigua calenta. L’assequem i comencem a tallar. Veureu que fa un tall net com si talléssiu mantega.
- Folrem el marbre on muntarem els raviolis amb film. Muntem els raviolis, posant 3 o 4 dauets de foie, una mica de ceba i 2 o 3 dauets de poma. Tanquem com un paquetet i els posem damunt d’un plat també folrat amb film! Posem poca quantitat a cada plat sobretot sense apilar-los (recordeu que s’enganxen molt!). Un cop ple el plat el folrem de nou i el reservem mentre muntem més raviolis en un nou plat. Per escalfar-los abans de servir els posarem al microones 30 segons ben tapats.
Per la crema de patata:
- En una olla amb aigua mineral freda posem les patates escapçades, perquè deixin anar tot el midó, a bullir.
- Posar en un got alt de túrmix la patata ja bullida, sal, pebre, una mica de l’oli de saltejar el foie i el brou de pollastre ben calent! Triturem ben finet mentre afegim la nata (també calenta) i finalment unes gotes l’oli de tòfona (no us passeu! és un oli moooolt aromàtic i es tracta d’aromatizar el plat no d’amanir-lo 😉 ).
Muntatge:
- Posem 3 o 4 raviolis a cada plat i la crema suau de patata que quasi els cobreixi.
- Per decorar jo he utilitzat porradell però també hi quedaria molt bé uns germinats o (tirant la casa per la finestra) unes làmines de tòfona negra fresca!
El resultat és sorprenent! La combinació de foie, poma dolceta i ceba confitada més la textura de la pasta wonton queda perfecte! I l’acompanyament de la crema suau de patata ajuda a que els autèntics protagonistes siguin els raviolis sense enmasquerar-ne el gust!
Alguns consells sobre el foie: És important utilitzar un bon producte! Dels tipus de fetge fresc hem d’utilitzar com a mínim els de la gamma extra per tal de poder-lo saltejar i no se’ns fongui del tot (com passa amb d’altres). El nostre va sortir espectacularment bo i el vem comprar a la casa Coll verd on fa poques setmanes vem poder visitar les seves instal·lacions. El seu producte ens mereix tota la confiança de saber que estem utilitzant un producte ben fet, en les millors condicions possibles. Pel que fa a la conservació cal dir que envasat al buit té una conservació de 14 dies refrigerat entre 0 a 4 ºC. Si no l’heu d’utilitzar tot talleu-lo a supremes filmeu-les i congeleu-les.
Si un dia us hi voleu lluir, feu aquest plat! 😉 A nosaltres ens va encantar!
foie, poma, ceba i patata, això ha de ser bo segur!
Tinc poc costum de fer servir la pasta wonton, i en aquest cas, que s’ha de mullar amb la crema, ho trobo millor opció que una fil·lo o brick. Ho provaré!
Hola Gemma!
Jo crec que t’agradarà! És una pasta molt més delicada i finíssima!
El farcit està molt ben pensat i compensat! I la crema de patata està tremenda! 😉
Molts petons!!!
M’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada, m’agrada… Bufff!
Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! Me n’alegro molt! FANTÀÀÀÀÀÀSTIIIIIC!!!! 😉 Petons!!!
Nuni directa a pendents,brutal¡¡
peto
Que bé Miquel! Me n’alegro que t’hagi agradat tant! 🙂
Molts petons!!!
Els teus convidats deurien quedar entusiasmats amb el menú, aquesta combinació ha de ser un espectacle! Saps que mai he utilitzat la wonton? Li tinc unes ganes tremendes!!
Per cert, aquest taller pinta de conya! 😛
Petonets guapa
Sandra
Sandrix la pasta wonton et permet mil i una preparacions! Tant bullida com fregida i avui en dia que és tant fàcil trobar-ne val la pena de tenir-ne al “rebost”! 😉
El taller amb la Su és genial! Un dia hi has de venir! 🙂
Molts petons guapíssima!!!
nenaaaaaaaaaaaa…quan em convides a sopar a casa teva???? vaia menú!!! de 3 estrelles michelin!! deurien alucinaaaaar!!!
Petunets,
Eva.
Hola Eva!! Dona que era cap d’any!! M’hi havia de lluir una miqueta! 😉
Van estar contents amb el àpat! Va agradar molt a tothom! Demà publicaré la última recepta del menú! Per cert ja m’explicaràs què tal els gotets de bacallà! 😉 Molts petons!!!
Brunoise, …emincé ?!?!?!?
No tens pas alguns apunts de teoria culinària per aquí amagats, no???
hahahaha
Ets una artista a la cuina….i fora la bomba!!!
Beumix per aquesta recepta no m’han fet falta els apunts però ara que ho dius fa uns dies un guaperes que tinc com a amic me’n va passar uns d’espectaculars! Si vols parlo amb ell perquè també te’ls passi! 😛
Petonarooss!!!!
Si, aquest raviolis són realment bonisssims, tot i que he de dir que el farcit està molt ben combinat la crema de patata per mi és l’estrella del plat, super suau i deliciosament fina, un espectacle per al paladar !!
Vam disfrutar de la teva companyia i de la resta dels alumnes, un bon monogràfic, si senyor !!
Felicitats per les fotos, són molt boniques.
Su
Hola Su! 😀
Totes les receptes del monogràfic eren boníssimes! Va ser difícil escollir quina posava al menú de cap d’any! Però aprofitant l’avinentesa de que podia disposar d’un foie de gran qualitat m’hi vaig llençar de cap! Quina feinada però quin plat més espectacular! 😉
Moltes gràcies per la experiència Su! Repetiré segur! 🙂 Petons!!!!
Ohhh i jo xq m’havia saltat l’entrada?? ai ai ai! nena quin menú més bo!!! Tampoc he fet servir mai la pasta wonton, serà qüestió de provar-ho, però ja d’entrada la combinació d’ingredients em sembla una delícia.
Petons!!
Hola Bet! 😀
Doncs la pasta wonton és un univers a descobrir!!! La pots preparar tant bullida com fregida i farcir-la del que vulguis! Mil i una combinacions! Apa, se’ns ha girat feina! xD
Molts petons guapíssima!!! 🙂
Ostres, sí que se m’ha girat feina sí!! ara l’hauré de trobar, on la compres tu??
Gràcies petonets!!
La compro en un súper xinès que tenim a Terrassa. Però a botigues especialitzades segur que en trobes (estil Delishop). A BCN segur que tens un munt d’opcions d’on trobar-la. La de aquí Terrassa la venen congelada (és pasta fresca) sinó et diria que te n’agafo demà, però t’arribaria a BCN completament descongelada… 🙁
Fins demà!!! 🙂
Actualment no cuino massa i em limito a les meves receptes habituals… Però és bo anar “de visita” per aprendre idees. M’ha agradat el veure com feies els raviolis amb pasta wonton, que coneixia, però que utilitzada així, sembla una opció interessant.
Una abraçada,
Ricard
Hola Ricard!! 😀
Gràcies per la visita i el comentari! Quina il·lusió!
Estem acostumats a veure la pasta wonton als restaurants xinesos, normalment fregida. Però aquesta pasta és tant versàtil que ens permet un munt d’altres preparacions. Serà qüestió d’explorar-les! 😉
Una abraçada i fins aviat!
[…] vaig fer el monogràfic de Nadal ja us vaig explicar el funcionament del taller, però resumint molt es tracta de: en primer lloc la […]
[…] Noticies Del Bloc: Cuinetes ( bloc sobre gastronomia) […]