Bloc de receptes i cuina

Nou Evernote Food, si ets un gourmet l’has de tenir!

SHARE
, / 4921 12

Sóc Pere Montpeó, habitual col·laborador al Bloc d’Apple en català. A part d’agradar-me la tecnologia, els aparells fets per Apple i tot el relacionat amb el social media, m’encanta menjar bé i si trobo un moment també cuinar tota mena de plats: m’encanta la pasta (molt fan de l’Antonella), fer postres, i coses senzilles per picar. Espero poder aportar molt a Cuinetes quan pugui. Si em voleu conèixer més, em podeu seguir a Twitter o a Pinterest, on hi tinc un tauler sobre menjar.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=scvmJkAp4rQ&w=560&h=315]

Avui no us ensenyaré cap recepta. Us vull ensenyar una aplicació per iPad, iPhone i Android feta per a gourmets. Evernote és un servei que permet emmagatzemar qualsevol cosa. Una de les aplicacions que desenvolupa Evernote és Evernote Food.

Fins fa poc Evernote Food estava reservat a preservar les teves experiències gastronòmiques: podies crear “menjades” per dir-ho d’alguna manera i guardar notes, etiquetar, fer fotografies. Com a bon gourmet que sóc m’encantava i em permetia recordar aquells àpats boníssims que havia fet, perfecte per quan viatges. Ara arriba la versió 2.0 amb moltes novetats.

D’entrada l’aplicació ha estat renovada de dalt a baix, i ara inclou una versió per iPad! L’aplicació s’organitza en diferents apartats: My Cookbook, Restaurants, My Meals, i Explore Recipes.

En aquesta nova versió Evernote s’ha volgut centrar no només en el fet de menjar i recordar-ho sinó en l’inspiració i la preparació. Com heu pogut endevinar My Cookbook, o Mi libro de cocina, és on es guarden les nostres receptes. L’aplicació busca en el nostre compte d’Evernote qualsevol nota que pugui ser una recepta i la posa aquí. El problema és que sembla que no està optimitzat del tot i algunes se les salta, i les que estan en català no les reconeix, a part de no mostar la fotografia en minuatura depèn de com.

Explore Recipes, o Explorar receptes, com el seu propi nom indica serveix per descobrir noves receptes. Amb un sol clip podem retallar i crear una nota nova. Totes les receptes surten de l’agregador punchfork.com. Algunes són molt interessants, tot i ser en anglès. Com deia, per inspirar-se i agafar idees.

My Meal, o Mis comidas, és l’Evernote Food que ja coneixíem, en aquest aspecte no ha canviat. Finalment l’apartat Restaurants, gràcies a les dades de Foursquare, ens permet descobrir nous restaurants o bars i guardar les dades d’aquest en forma de nota.

El mes passat, just abans de començar les festes la vaig recomenar als lectors del Bloc d’Apple en català. Durant aquest Nadal l’he fet servir al anar a sopar fora, al anar a sopar a casa d’algú i prendre nota del menú i els ingredients, receptes de companys, capturar recceptes del web…

Ara us animo a que la proveu i expliqueu als comentaris què us sembla i com la feu servir!

[app 481893372]

També disponible per Android

PD: no està traduïda al català encara, si teniu el vostre iAparatu en català us sortirà en anglès, en canvi sí està traduïda al castellà. Si voleu col·laborar amb la traducció podeu fer-ho aquí.

12 Comments

 • nuni ha dit:

  Bon dia Pere! Benvingut!!!!
  El Miquel ja em va instal·lar l’evernote food al iPad mini i espero estrenar-lo ben aviat!! Gràcies per explicar tant bé la seva funcionalitat m’anirà de perles!!
  Ja saps que això és casa teva, escriu-hi quan vulguis!
  Una abraçada i gràcies de nou! 😉

 • Jordi ha dit:

  Pere, no saps pas on t’has ficat!!! hahahaha és broma nano….
  Estarem encantats que ens expliquis coses de cuina que últimanent, la Nunix només va d’excursió porai i de cuinar poquet…. hehehehe 😉
  Benvingut nano!

 • Hola Pere! Jo defensaré a la Nuni després de que el Jordi la deixa pel terra! jajaja Estarem encantats de que ens expliquis coses, la gastronomia és la nostra passió i sempre ens agrada descobrir totes les novetats!
  Benvingut!
  Sandra

 • Hola Pere! Gràcies per l’apunt, tinc l’app descarregada a l’iPad però poc temps per posar-m’hi. A veure si després d’aquest post començo a endreçar apunts, restaurants i demés!
  Ep nuni tu ni cas, que les cròniques porai tambè ens agraden molt ;-)))

  • Pere Montpeó ha dit:

   Està molt bé. Jo la vaig començar a fer servir abans d’aquesta gran actualització, quan només servia per capturar moments. I això segueix sent el que més m’atrau. Ara el tema de receptes és secundari, ja que algunes receptes no les detecta encara…

 • nan ha dit:

  una bona recomanació!!!! ho veig molt, molt interessant per amants de la gastronomia!!! el posaré en marxa ben aviat!
  gràcies per la recomanació i la presentació
  😉
  nan

 • gemma ha dit:

  Me l’acabo d’instal·lar ara mateix, la trobo molt interessant! Una bona manera d’ordenar la llista enorme de restaurants pendents per descobrir 🙂
  I ja he guardat un parell de bones receptes al My Cookbook. Com tu dius, llàstima que no reconegui les que estan en català 🙁
  Gràcies per la recomanació! 🙂

 • Bet ha dit:

  Apa quina enveja sana aquesta aplicació!! llàstima que jo no tingui cap “trastet” d’apple… Però t’aniré llegint igualment per saber-ne més!
  Nuni a mi també m’agraden les cròniques de les excursions 😉

PASSWORD RESET

LOG IN