Bloc de receptes i cuina

Tast de vins, olis i formatges de ciutats Patrimoni de la Humanitat

SHARE
, / 2725 0

Fa unes setmanes vem ser convidats a un tast de productes de ciutats Patrimoni de la Humanitat en un escenari privilegiat, el Palau Moxó de Barcelona.

Tast01

Coincidint amb el 40è aniversari de la Convenció del Patrimoni Mundial de la UNESCO, el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat ens va presentar la gastronomia local de les tretze ciutats que en formen part a través d’un tast dels seus productes més representatius: Formatges, olis i vins.

tast_02

El xef gallec Francisco Piñeiro (Restaurante Benboa, Corrubedo) ens va conduir el tast dels diferents productes i ens va oferir sis tastets de receptes elaborades amb els mateixos productes del tast amb els corresponents maridatges.

formatges

Els productes i ciutats representants van ser els formatges d’Àvila (formatge de cabra “Monte Enebro”), Càceres (Torta del Casar) i Santiago de Compostel·la (Formatge Tetilla “Tres Pazos”); Em va encantar el formatge de cabra i la torta del Casar!

 olis

Olis de Còrdova, Mèrida, Tarragona i Toledo; Potser em tira la terra però em quedo amb l’oli de Tarragona d’olives arbequines i D.O.P. Siurana.

vins

I els vins d’Alcalá de Henares “Qubél Revelación”, Cuenca “Esencia de Fontana”, Eivissa (Can Rich Lausos), Salamanca (Arribes Crianza) i Segòvia “Erre de Herrero Verdejo”. Em van agradar molt els vins d’Alcalà de Henares i el d’Eivissa. Però potser hagués estat millor fer el tast començant pel vi més suau al més potent en comptes d’haver-ho fet per ordre alfabètic de la població. Ja que després de fer el tast d’un vi potent, si darrera en ve un de blanc, costa poder notar totes les notes organolèptiques.

p1

Les receptes que ens van servir van ser snack de bolets amb formatge del Tiétar “Monte Enebro” i dolç de cireres; Boníssim! El gust de la galeta predomina sobre del formatge però la veritat és que estava molt, però que molt bo!

p2Xupa xup farcit de pa amb tomàquet “Vil·la de Centcelles”, Original però on hi hagi un bon pa amb tomàquet…

p3Tonyina “Romano” (macerada en vi i mel) amb crema d’oli “Canchalosa”, Dels millors tastets de la nit!!! Boníssima!!

p4Vedella brasejada amb formatge “tetilla” “Tres Pazos”. Juntament amb la tonyina dels millors tastets! El “truc” del gel sec per fer l’efecte de Botafumeiro molt original!

postresDos bombons líquids d’oli (“Priego de Córdoba” i “Adolfo Colección” acompanyats de Torta del Casar. Un dolç ben original per arrodonir l’àpat! Em van agradar especialment els de xocolata blanca, ja que el dolç de la xocolata blanca contrarestava l’amargor de l’oli que portava.

xefs_unescoDesprés dels tastets “oficials” ve la part lúdico-festiva que tant m’agrada d’aquests actes amb col·legues i amics blocaires, parlar els uns amb els altres comentant la jugada, quin plat us ha agradat més? El meu oli preferit ha estat aquest, etc. tot tornant a tastar els plats servits i reafirmant amb els que més havíem gaudit. I ja és un luxe si pots compartir l’experiència amb el xefs que l’han ideat i presentat! Un luxe!


Posts relacionats

PASSWORD RESET

LOG IN