Bloc de receptes i cuina

De cacera boletaire! (Bolets Petràs Trip)

SHARE
, / 9691 11

Quan més has gaudit d’un dia, més costa trobar les paraules per descriure’l. Quan has estat tant bé no vols que cap detall passi per alt! Sigui com sigui aquesta trobada blocaire organitzada per bolets Petràs amb l’objectiu d’ensinistrar blocaires com a potencials caçadors de bolets, passarà a l’història per única, divertida i enigmàtica! 😉

equip

Tot comença mooolts dies abans de la trobada quan el Pere de Bolets Petràs anava formant l’equip de blocaires caçadors de bolets. Cada nova adquisició era ben celebrada! Dies després, a través de mail entre alguns blocaires, es crea el “bulo” de que el motiu de tant de misteri (ja se sap… els boletaires són enigmàtics i no donen ni una pista d’on collir els bolets!), potser és degut a que ens estan organitzant un “caçadors de bolets”! I ja us podeu imaginar les reaccions: què us posareu? potser que anem a la pelu! quina vergonya passarem, sortir per la tele! Dubtes alimentats per la intriga i ja se sap que quan ens falta informació la ment és retorçada i se la inventa (qui no ho ha fet…?)!

Finalment el Pere de Bolets Petràs ens passa el planing amb horaris, punt de trobada i som-hi que a quarts de 9 cap a Molins de Rei falta gent (primer punt de trobada)! Per fi dissabte! Després d’un cafè reconfortant i necessari amb el Beumix ens trobem i desvirtualitzem amb el Pere acompanyat pel Dani que ens acompanyarà en l’aventura boletaire que comença a la furgo! Cap a Barcelona a buscar les blocaires que ens esperen a Sants a les 9 del matí. La Sandra, la Margarida i la Marga pugen a la furgoneta totes rialleres i com a bones Barcelonines ens guien per sortir de la ciutat. Tot just comença l’aventura! Per posar emoció al recorregut la furgoneta comença a treure fum (ho vem notar perquè semblava que estiguéssim a Londres (i no… tant no ens vem perdre…!)) i alertats pels conductors del voltant de la furgoneta. Per breus moments ja ens veia collint bolets a la parada de Petràs del Mercat de la Boqueria! Però no! El fum va parar i vem enfilar cap al Moianès (prop de Santa Maria d’Oló a tocar de l’Estany) on ens vem trobar primer amb l’Òscar i la Cris i més tard amb l’Isaac Petràs (el jefe), el súper xef Xesco Bueno del Restaurant Ca l’Esteve que més tard ens prepararia el dinar i en Marc, el fill del Xesco, que mentre ens esperava ja havia trobat un bon grapat de bolets!

esmorzar_petras

Parada tècnica (i necessària) per esmorzar i agafar forces per poder anar a caçar bolets! Presentacions de l’equip Petràs. Ens acompanyen l’Isaac Petràs, fill de Llorenç Petràs fundador de l’empresa i el responsable de l’expansió del negoci incorporant una nova línia de mercat elaborant les seves premiades cerveses belgues (la torrada guardonada recentment amb la medalla d’or en el certamen European Beer Star 2012, em torna boja!) i en Joan un gran expert boletaire que ens guiaria donant-nos tota mena d’explicacions, consells i indicacions sobre els bolets que aniríem trobant pel camí.

Kit

Abans però ens van equipar com a autèntics boletaires! Ens van donar una cistella de vímet, una pallaresa, una gorra, una ampolla d’aigua i l’estrella de la jornada… el mushrooms hunter survival kit (kit de supervivència per a caçadors de bolets! xD) que consistia en una safata amb secallona, pics de pa i tacs de formatge per sobreviure pel bosc!! Va causar furor entre els blocaires i potser va ser el més fotografiat del dia! Quins detalls!!!

Comença la cacera

Us haig de dir que la meva collita va ser més aviat minsa… vaja molt minsa! I que de cada bolet bo que vaig collir en vaig veure 100 de dolents. Per tant crec que la millor aportació que us puc fer és explicar la meva experiència per saber què no collir!

bolets

Conclusions a les que he arribat:

 • Els bolets s’amaguen… hi són però no els veiem! Fins que no ajustem la vista cromàticament costa molt trobar-ne!
 • Aparentment hi ha més bolets dolents que bons (és clar… els bons ja se’ls han endut els que fan cas al Guardiola i es lleven ben d’hora, ben d’hora!).
 • Al bosc hi ha un bolet que “va de rovelló” però que no li arriba ni a la sola de la volva! Es diu rovelló de cabra, fals rovelló, pinetell bord o lleterola i el podreu identificar perquè al tallar-lo exsuda un líquid blanc, és de peu i làmines blanques i tot ell té un color més pàl·lid (sembla com de mentida). No els agafeu són tòxics!
 • Si aneu a collir bolets aneu acompanyats d’un bon guia expert, com en Joan, o d’un bon manual i només agafeu els que clarament identifiqueu com a bons. Davant del dubte no l’agafeu!
 • Si no en trobeu no patiu! Sempre tenim Bolets Petràs que ens els vendrà ja seleccionats! 😉
La meva collita van ser un grapat de cama-grocs, fredolics, llenegues i farigola, de farigola sí que en vaig trobar! 😉 Haig de dir que no tots els blocaires van tenir la meva sort, n’hi ha que van marxar amb el cistell ben carregat! Digues-li experiència o sort del “novato” però el cas és que jo no la vaig tenir… 🙁 Sort que abans de marxar el Joan ens va reomplir el cistell que miraculosament va tornar cap a Terrassa ben ple! 😉 En realitat el que va passar és que em perden les paraules i entre la bona conversa amb els companys/es, i les experiències que ens explicava l’Isaac (en diria més aviat les aventures de Petràs!) que em tenien enlluernada i encuriosida no vaig estar pendent dels bolets (ejem… cola?).
Del moianès a la Toscana
Després de dues hores ben bé de cacera tot caminant pel bosc i conduits pels mestres vem anar a parar a un prat on ens esperava una estampa Toscana amb una taula parada sota una carpa amb vistes al moianès. Una imatge val més que mil paraules… guaiteu la fotografia! El ooohhhh!!!! Va ser tant generalitzat que estic segura que el devien detectar els sismògrafs de la zona i tot! ESPECTACULAR! L’equip de Petràs ens va deixar bocabadats!!!
Prat_dinarPetras
En Xesco tenia muntat una cuina “portàtil” al mig del camp i ens esperava amb una safata replena de bolets per ensenyar-nos a preparar una papillotte de bolets! Agafem paper d’alumini al centre col·loquem els bolets que vulguem (rovellons llenegues, camagrocs, …), uns encortits, alls tendres i ho reguem generosament amb una salsa de rostit tremenda (la nostra mai superarà la del Xesco però farem el que podrem!). Ho tanquem amb compte i ho coem!
papillote_bolets
I mentre el mestre cuina un dinar per llepar-se’n els dits, la resta ens acomodem tot prenent cervesa Petràs ben fresqueta!
Blocaires
Converses animades, anècdotes i aventures de bolets Petràs pel món, trucades de grans cuineres preguntant “com tindrem la tòfona enguany” (la Rusqui devia al·lucinar amb el merder que fèiem de fons!), el Marc (petit boletaire!) jugant i donant un cop de mà al pare… en definitiva, estàvem a la glòria i mai n’haguéssim tingut prou ni del menjar, ni del beure, ni de la companyia, ni de les batalletes de l’Isaac explicant-nos les aventures empresarials de Petràs!
blocaires_panxing
Cap a taula falta gent!
El Xesco ens va preparar un menú boletaire boníssim!
Capuccino de ceps.
Burritos  de bolets amb ou ferrat (que aviat us posaré la recepta al bloc! Gràcies Xesco per la recepta!! 😉 ).
Papillote de bolets
Arròs caldós amb ceps i calamars
Carquinyolis, neules, coca i cafès!
apat
I després d’un dia com aquest només ens queda brindar per Bolets Petràs que ens ha fet passar un dia únic, divertit, interessant i fantàstic!
brindis
cervesa_Petras_Reflexe
PD: Si voleu veure més fotografies d’aquest dia les podeu veure a l’Àlbum de Facebook. 🙂

Posts relacionats

11 Comments

 • Lourdes ha dit:

  Carai! quin dia més xulo! Està molt bé que anéssiu a buscar bolets i després a gaudir de la natura.
  Jo, que sóc molt urbanita, no n’hauria trobat ni un!! Ni del dolents!
  Felicitats pel post!

  • nuni ha dit:

   Hola Lourdes!!
   Va ser un dia xulíssim i que a part va acabar d’una manera ben dolça! Fent una xocolata a casa vostra!
   Moltes gràcies pel teu comentari Lulu!! ^^
   Petons!!!

 • gemma ha dit:

  Amb aquest kit boletaire anaveu molt ben preparats 🙂
  I sort de l’últim recurs… si no trobem bolets, sempre ens quedarà bolets Petràs, je je je…
  Segur que va ser una diada per recordar!

  • nuni ha dit:

   I tant Gemma! En quan vem veure el Mushrooms hunter survival kit ens vem quedar molt més tranquils! Ja ens podíem perdre!
   I en el meu cas que vaig tenir poca vista boletarire… sort que tinc Petràs per comprar-li els bolets!
   Molts petons!!!

 • ANABDN ha dit:

  Encara que la teva caça de bolets fos escasa, segur que el dia tan bo que veu passar no té preu i has fet un bon relat de tot.
  Petons.

  • nuni ha dit:

   Hola Ana!!
   El dia va ser tant maco que m’hagués estat igual tornar amb el cistell buit! Moltes gràcies!!!

   Petons!!!

 • Bet ha dit:

  Aiiiii el que em vaig perdre!! 😉 Quin dia més maco, feu molta enveja sana!! i no només pels bolets, aquestes fotos respiren alegria i molt bon ambient!
  Últimament no tinc gaire temps per comentar ni publicar… Estem a la recta final abans de nadal, i em sap greu!! 🙁
  Molts petons Nuni, i espero que estigueu passant un bon pont!!
  Bona niiiiiiiiiiiit!!! 🙂

  • nuni ha dit:

   Hola Bet!
   No t’amoïnis si no pots comentar!!! El primer és el primer! I ara has d’estar per l’sprint final!
   La trobada va ser molt maca! Llàstima que no poguéssis venir… a la propera sí o sí!
   El pont molt bé! M’he fet un fart de cuinar a Cantoni! Però m’encanta aprofitar quan estem allà per fer caldo, conserves, …
   Molts petons guapíssima!

 • […] grup de blocaires, i la Sandra va anar-hi en representació de la Bordeta. La van acompanyar la Nuni, el Jordi, la Margarida, la Marga i Òscar i la […]

 • […] us vaig explicar lo ídil·lica que va ser la sortida que ens va organitzar Bolets Petràs, no em repetiré (tot i que hi ha un abans i un després […]

 • […] De cacera boletaire (Bolets Petràs Trip) […]

PASSWORD RESET

LOG IN