Estem en un context de crisi duríssim en que cada cop més persones tenen grans dificultats per veure satisfetes les seves necessitats més bàsiques. Fins i tot pel que fa el menjar. L’índex de pobresa incrementa en detriment de la qualitat de vida de les persones que desesperades veuen impotents la incapacitat de reacció que tenen els governants. Governants que haurien de donar la cara i trencar-se les banyes per treure’ns d’aquesta situació en la que ens trobem. Pel que es veu no en saben.
Per tant no ens esperem amb els braços plegats i junts actuem, pensem, sortim en definitiva FEM quelcom per millorar la situació i ajudar als més necessitats! És el que porta fent la Fundació Banc dels Aliments que lluita contra la fam d’aquí, evita que els aliments consumibles però no comercialitzables siguin destruïts i, finalment, els fa arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat. Enguany han organitzat de nou el Gran Recapte d’Aliments de Catalunya que com ja us vam explicar és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. Us animem a participar-hi perquè un petit gest fet per molts té un gran poder!
Quan té lloc el proper Gran Recapte d’Aliments a Catalunya?
Enguany el Gran Recapte es realitzarà el dies 30 de novembre i 1 de desembre a diferents supermercats i mercats de tot Catalunya i de forma virtual a través del lloc web del Banc dels Aliments.
Quins són els aliments més adients per la donació?
Necessiten llegums secs, oli, llet i llaunes de conserva de peix. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.
On puc fer una donació d’aliments?
Per l’edició d’enguany encara no es poden fer donacions als punts de recollida, però podeu fer les vostres donacions online aquí.
Des dels blocs gastronòmics també volem posar el nostre granet de sorra i com ja vàrem fer l’any passat difonem la informació del Gran Recapte d’Aliments i de manera conjunta publiquem avui una recepta econòmica elaborada amb algun dels productes que es recaptaran. Totes les receptes les podreu trobar centrades al bloc Blogs contra la fam on en els propers dies anirem penjant la recopilació de receptes d’aquesta edició i també podeu trobar-hi les receptes de l’edició passada. Enguany participem 187 blocs! 🙂
La meva proposta està elaborada amb cigrons i és un plat reconfortant en temps de fred i complert al afegir-hi la proteïna de l’ou i la cansalada, aliments econòmics amb els que podem fer un senyor plat!
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 500 g de cigrons
- 1/2 litre de brou de pollastre suau (o l’aigua de la cocció dels cigrons)
- 4 ous (1 per cap)
- 1 tall de cansalada salada
- Sal
- En una olla baixa escalfem el brou i afegim els cigrons. Un cop calent ho triturem amb el túrmix. Reservem.
- En un cassó posem aigua amb sal a escalfar. Un cop ben calenta i sense que arribi a bullir la remenem perquè formi un remolí.
- Trenquem l’ou en un bol petit i amb compte l’aboquem dins l’aigua, que estarà en moviment, per potxar-lo.
- Quan està cuit (només la clara, el rovell ha de quedar líquid) el retirem amb l’espumadera i el dipositem sobre de paper absorbent (repetirem el procediment amb els altres ous).
- En una paella (i sense oli, no li cal ja que es cuinarà amb el seu propi greix) enrossim la cansalada que haurem tallat a dauets.
- Muntem el plat: En un plat de sopa servim la crema de cigrons, al centre l’ou poxé i al voltant hi posem els dauets de cansalada enrossits. Bon profit!!

Recordeu! Avui i demà GRAN RECAPTE D’ALIMENTS!! Aquí podeu trobar els punts de recollida més propers. No hi falteu!!! Gràcies!!! 🙂
Una aportació amb ingredients bàsics però que en canvi és un plat de luxe molt fi.
Em sembla que aquest cop farem rècord absolut de participació! 😉
Ja t’ho diu la Gemma, amb ingredients bàsics de les nostres cuines has aconseguit fer un plat de categoria! Tots els ingredients són de luxe, només cal unes mans com les teves per demostrar-ho 🙂
Molt bona aportació, guapa!
Petonets
Sandra
una proposta senzillament deliciosa! m’ha encantat! petons
Tots amb el Gran Recapte! Hem de recollir força menjar per donar!! Molt bona recepta, Nuni! Molt nutritiva!! Petonets, bonica.
I tan senyor aquest plat, Nuni!!! saps que mai he tastat la crema de cigrons?? ha d’estar boníssima amb l’ou i la cansalada!
Ja tinc ganes de saber el total de blocs participants, segur que seran moltíssims!!!
Petonets i que estigueu passant un bon cap de setmana! 🙂
Tiene muy buena pinta!!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/
Em sembla que encara no he fet mai un ou poxé així, sense plàstics ni res. Algun dia m’haig de llançar a fer-ho 🙂