Bloc de receptes i cuina

Farcellets de pollastre amb salsa de ceba, alls tendres i pastanaga

SHARE
, / 7923 6

Avui en dia, i en el context de crisi que vivim, és d’agrair tenir receptes tot terreny que tant ens serveixin per fer un bon àpat de diumenge, com que permeti posar-lo en un tupper per menjar fora de casa a la feina o a l’escola. Si a sobre el carnicer de capçalera és innovador i vol facilitar aquesta tasca fent preparacions originals per a que cadascú ho prepari com vulgui ja és una combinació de la bomba! És el cas del Xavi de Cal tall rodó. Constantment està sorprenent-nos amb noves preparacions que de manera catxonda ens comunica a través de les xarxes socials (per tant es pot dir que “ens veiem” cada dia!). Al marge de ser un magnífic xef/carnisser el seu producte és d’una gran qualitat! Ah! I fa descompte per a família nombrosa (fet que a mi em va de perles! 😉 ).

L’altra dia al fer-li la compra em va convidar a preparar uns farcellets de pollastre farcits amb trinxat de vedella a la mostassa perquè els preparés com vulgués i després li expliqués. Renoi! Em va fer molta il·lusió rebre aquest regal i vaig marxar donant-li voltes a com els prepararia. Finalment vaig optar per una recepta que agradés a grans i petits, fàcil de fer i com us deia apte pel tupper!

Amb aquesta recepta vull participar en la iniciativa que està portant a terme Intermón Oxfam Taula per a 7.000 milions de persones. La campanya reivindica el dret a l’alimentació a tot el món i  denuncia que gairebé 900 milions de persones se’n van a dormir amb gana cada nit, mentre el nostre planeta produeix aliments suficients per a tothom. Col·laborem-hi perquè l’única fam que existeixi al món sigui la fam de justícia!

FARCELLETS DE POLLASTRE AMB SALSA DE CEBA, ALLS TENDRES I PASTANAGA per a 7.000 milions de persones!

INGREDIENTS (per a 4 persones):

 • 6 farcellets de pollastre (o pollastre) En poso 6 pq els grans en mengem 2 per cap i els nens 1 per cap. 😉
 • 2 cebes tendres
 • 2 alls tendres
 • 2 pastanagues
 • 1/2 l de brou de pollastre
 • oli, sal, pebre
ELABORACIÓ:
 1. Netegem, pelem i tallem a brounois (quadradets mitjans) la ceba tendra i la pastanaga. Reservem.
 2. Netegem, pelem i tallem a rodelles els alls tendres. Reservem.
 3. En una cassola posem un raig generós d’oli d’oliva que ens cobreixi el fons. Un cop calent marquem i enrossim els farcellets de pollastre ja salpebrats per totes les cares. Reservem.
 4. Afegim a la cassola, amb el mateix oli d’haver enrossit el pollastre, la ceba tendra i la pastanaga que deixarem sofregint a foc mitjà. Quan la ceba se’ns torni transparent afegirem els alls tendres. Ho deixem coure junt fins que se’ns enrosseixi lleugerament.
 5. Tornem a la cassola els farcellets de pollastre, aboquem el brou de pollastre (que tindrem calent) i ho deixarem coure a foc lent durant mitja hora (remenant de tant en tant perquè no se’ns enganxi. Si veiem que li falta brou n’hi afegim una mica).
 6. Apaguem el foc i ho deixem reposar uns minuts.
 7. Si volem que la salsa tingui una textura més suau apartem els farcellets i triturem el sofregit. Tot seguit emplatem i cap a taula falta gent! Bon profit!

Una recepta completament natural i apte des del més gran al més petit de la casa! Una bona opció per endur-te dins un tupper i menjar-te-la còmodament ja que es menja tot  sense deixar restes. Per acompanyar hi queda molt bé un arròs blanc que amb la salseta queda boníssim! I pels més panarres, ja sabeu! A sucar-hi pa! 😉

Per si voleu venir a conèìxer el Xavi de Cal Tall rodó el podeu trobar a:

Cal Tall Rodó – Steakhouse –
Adreça: C/ Col.legi,5 local 2
08221 Terrassa (al centre de Terrassa)
Telefon: 637 52 52 86

“Cal Tall Rodo – Steakhouse és una carnisseria emocional que a banda de servir-te un producte de QUALITAT de forma EFICAÇ i amb total CONFIANÇA, afegeix al teu cistell una emoció que acompanya cada referencia i que es mostra des de el moment en que la compres fins que la degustes al plat, omplint de satisfacció el teu esperit i el de la gent que estimes. Xavi, el teu Personal Butcher”

6 Comments

 • gemma ha dit:

  Sort en tenim d’aquests comerços de confiança, oi? El tracte i el producte ens fan clients fidels 😉
  I qui sap, posant una guarnicó especial, aquest plat es podria convertir en un segon pel dia de Nadal, no? 😉

 • jordi ha dit:

  Ets una crack Nuni!!!! Gemma, pel dia de nadal i per la boda de la infantaaaaaaaa

 • Saps què estava pensant… em podries convidar a dinar a casa teva, no? jajajajaja Quina pinta per favort!!
  Petonets guapíssima!
  Sandra

 • miquel ha dit:

  poder tener comercios de confianza es una suerte hoy en dia y asi se hacen mejor las recetas.Un estupendo pollo con esta salsa y con aires de festivo.Y ademas para una buena causa.
  peto

 • Laia ha dit:

  Ostres! M’ha agradat molt aquesta recepta amb pollastre! És ben original ^^
  Però he de confessar que el que més m’ha sorprès és que la carnisseria que ens has recomanat estigui a Terrassa! Quan passi pel centre ja la buscaré!!! No m’hi havia fixat mai! ^^” (quina vergonya XD)

  Molts petons 🙂

 • Marina ha dit:

  Oh! Quin pollastre més bo!! Quina sort tenir amics així, que a més de fer favors als amics, també té en compte que la matèria primera sigui de qualitat!! Una foto i una crònica molt xules!!! Petonets!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

PASSWORD RESET

LOG IN