Bloc de receptes i cuina

Presentació del llibre “Les receptes de Semproniana”

SHARE
, / 9504 15

El títol oficial seria aquest però en realitat l’Ada ens va convidar a una festa! Una festa perquè en motiu del 20è. aniversari del Semproniana (un dels seus restaurants) ha editat un llibre amb moltes de les receptes que han servit durant aquests anys al restaurant. Però com us deia no va ser una presentació qualsevol, l’Ada ens va voler fer viure les receptes i quina millor manera que cuinant-les amb ella i després compartir-les en un sopar amb 15 blocaires.

L’Ada imagino que la gran majoria ja la coneixeu, és una persona mediàtica. Va participar en “Caçadors de bolets” cuinant receptes amb nens i nenes la temporada passada i enguany la podem veure al programa “Benvinguts a l’hort” que emet setmanalment TV3 i ens explica tots els secrets de la fruita i verdura de temporada a l’hort, entre moltes altres col·laboracions televisives. També ha escrit un bon grapat de llibres sobre cuina i fins i tot una novel·la “Sal de Vainilla” que em va enganxar de bon començament i us en recomano la lectura! Té una vessant pedagògica que sempre he admirat i he intentat aplicar a la cuina amb els nens.  És una persona activa, dinàmica, creativa i tot i que la paraula no m’agrada pel mal ús que se’n fa, podem dir que l’Ada és una emprenedora nata. Però per sobre de tot una apassionada de la feina ben feta.

En el llibre podreu trobar les receptes més emblemàtiques del Semproniana així com la seva pròpia història. Des de com la petita Ada va créixer entre fogons a la Fonda Europa de Granollers a quan imaginaven amb el Joan Pluvinet, el xef, com seria el seu restaurant Semproniana. Ens expliquen com Semproniana els ha vist créixer i Semproniana ha crescut amb ells. Una història a través de les receptes que han servit durant aquests 20 anys d’aventura!

La nostra festa particular comença posant-nos el davantal al menjador del restaurant Pla dels Àngels i repartint-nos pels grups que elaboraríem els plats del sopar, capitanejats per membres de l’equip de Semproniana: L’Ada, en Joan, en Santi i l’Oriol!

La Maida, el Roger, l’Òscar, la Núria Coll i jo vem tenir el privilegi d’estar a l’equip de l’Ada! Aprenentatge i somriures garantits! Vem elaborar el que seria el segon plat del sopar: uns cruixents d’ànec amb alls tendres i salsa agredolça per llepar-se’n els dits! Mans a l’obra i a pelar i picar pastanaga, ceba i alls tendres en primer lloc i cap a la paella a sofregir-ho. Per continuar esmicular la carn del confit d’ànec i per acabar muntar els farcellets amb pasta brick col·locant una base de confit, sofregit, mousse d’oca o ànec (per amorosir la carn), enfornar i servir! Mentrestant vem fer la salsa agredolça que l’acompanya d’una dificultat extrema!!! Barrejar mostassa amb melmelada de mores! o.O És espectacularment bona, senzilla i resultona! A part d’elaborar la recepta l’Ada ens anava donant pautes, trucs, explicacions i altres elaboracions amb el producte, … i ens va deixar moments de record per a la posteritat com ballar una sardana al mig del menjador amb les mans engreixades d’esmicolar el confit d’ànec!! Una espècie de ritual de germanor blocaire… xD! Mireu el vídeo que ha editat Cossetània Edicions on sortim ballant-la!

Els altres equips van elaborar la resta de plats. L’equip 1, capitenejat pel xef de Semproniana en Joan Pluvinet, ens va preparar els entrats: un gotet de bacallà amb pipes caramelitzades que com a fan del bacallà em va encantar!!

L’equip 2 capitanejat per l’Oriol ens va preparar el primer plat, uns Canelons XS farcits de ceviche de peix amb una base de guacamole. Queda un plat maquíssim digne d’un dia de festa! En Jordi, de Tot és bo el que l’olla cou, que va formar part d’aquest equip us explica la recepta aquí.

L’equip 3 (nosaltres) capitanejats per l’Ada vem preparar el segon plat, cruixents d’ànec amb alls tendres i salsa agredolça com us he explicat i aquest n’és el resultat! Ja us avanço que aquest plat el faré per cap d’any que em toca fer l’àpat a casa! La salsa li va de perles i acompanyant-lo podem posar una mica de mesclum.

I per acabar l’equip de les postres, capitanejat pel Santi, ens va preparar un Fondant de xocolata i taronja i unes trufes boníssimes (no he trobat en el llibre la recepta de les trufes 🙁 haurem de subornar a algú x aconseguir-la! 😉 ).

Un cafè, sobretaula en bona companyia i que l’Ada, persona a qui admires des de fa temps, et regali i signi el seu llibre són experiències úniques que no tenen preu. I és que ser blocaire m’està aportant moments fantàstics que són petits tresors.

Ja s’acosta Nadal i com que us heu portat molt bé i us ho mereixeu, demaneu als reis que us portin aquest nou llibre fantàstic de l’Ada Parellada! Les receptes de Semproniana! 😉


Posts relacionats

15 Comments

 • Jordi ha dit:

  Molt ben xafat Nunix…veus que bé que t’ha anat la meva crònica!!! hehehehe
  Petons

 • gemma ha dit:

  Jo ja el tinc a la llista de Reis 🙂
  Quina enveja que em feu, per les cares ja es nota que vau gaudir moltíssim. I és que l’Ada té una energia impressionant!

  • nuni ha dit:

   Hola Gemma!!! 😀
   Ens ho vem passar molt bé i el llibre està la mar de bé! Bona proposta per Nadal, tions i Reis! 😉
   L’Ada encomana energia i entusiasme!
   Petons!!!

 • Bet ha dit:

  Que bé que ens ho vam passar!!! l’has clavat dient que va ser una festa més que una presentació 😉 Molt guai la crònica Nuni, sobretot el vídeo!
  Jo encara la tinc pendent, com tantes altres…!! Per cert, la de l’esmorzar a Terrassa ja la tinc començada!! 😉
  Petons!!

  • nuni ha dit:

   Hola Bet! Sí que ens ho vem passar bé!! 😀
   Em va agradar molt compartir taula amb tu de nou!
   Ja estaré pendent de la teva crònica de Cal Tusset! Jo encara no l’he pogut ni començar!! Buff!!!
   Molts petons guapíssima!!

 • Jo de “gran” vull ser com tu, reina dels saraos! jajajaja Però serà difícil que estiguin a l’alçada del de dissabte o del luxe de poder cuinar al costat de l’Ada… ens ho estan posant xungo, eh?
  Petonets Nunix!
  Sandra

  • nuni ha dit:

   Hola guapix!
   Serà quasi impossible que cap sarau sigui com el que hem viscut aquest dissabte! Però ho haurem d’intentar plegats eh??!! 😉
   L’Ada és un pou de sorpreses i aquest dia també va ser fantàstic! Cuinar amb ella va ser genial!
   Molts petons Sandrix!!! 😉

 • miquel ha dit:

  Ens ho vem passar molt bé tots,i bon video
  peto

  • nuni ha dit:

   Sí que ens ho vem passar molt bé!!
   Bones postres vas preparar Miquel!
   Espero que ens tornem a trobar ben aviat en nous saraus!
   Molts petons i gràcies pel teu comentari! 😉

 • ADA PARELLADA ha dit:

  hoooolaaaaaaaa!!!!
  El privilegi va ser meu de poder-vos conèixer a tots, de tenir-vos a casa i de gaudir de tantíssim amor per la cuina, ben aprop!!!

  petons a tots!

  • nuni ha dit:

   Ada!!! Quina il·lusió rebre el teu comentari!!
   Ens ho vem passar molt bé! Una nit per recordar!
   I què dir del llibre! Ja tinc triades les receptes que serviré per cap d’any! 😉
   Molts petons i espero que ens tornem a veure aviat! 🙂

 • ANABDN ha dit:

  Va ser una nit formidable. L’Ada encomana la seva energía i compartir aquestes bones estones i plats amb tots vosaltres va fer que el temps passés molt ràpid.
  Una crònca molt bona.
  Petons.

  • nuni ha dit:

   Hola Ana!
   Ja ho pots ben dir! Va ser una gran nit! Dinàmica, divertida, intensa … i quan estàs a gust, ja se sap… passa el temps volant!
   Un plaer coincidir de nou! Fins a la propera! Petons!

 • […] acabar l’àpat de cap d’any vaig optar per una recepta deliciosa que vem fer a la presentació del llibre “Les receptes de Semproniana” de l’Ada Parellada. Ja us vaig explicar en el seu dia que elaborar-la amb l’Ada va ser […]

PASSWORD RESET

LOG IN