Bloc de receptes i cuina

Fira Orígens

SHARE
, / 3823 4

El 10 i 11 de novembre el recinte firal d’Olot va acollir la primera edició de la Fira Orígens (organitzada per Pep Palau, Von Arend & associats / Forum Gastronòmic) que va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer una acurada selecció de productes de productors de qualitat certificada. Potser la millor paraula per resumir la fira seria la de QUALITAT. Però no només aquesta… PROXIMITAT, ENTUSIASME, EMPRENEDORIA, PASSIÓ PER LA TERRA I PER RECUPERAR LES ARRELS, ens ajudaríen a acabar de resumir el que va ser per nosaltres la Fira Orígens.

COM FUNCIONAVA LA FIRA?

L’entrada a la fira costava 3€ que incloïa 3 tiquets de degustació dels productes que oferien els expositors. Per 5 € podies comprar 10 tiquets de degustació. El visitant podia aprendre als tallers que van fer reconeguts professionals a l’aula de cuina, tastar els millors productes que oferien els expositors i  comprar directament al productor.

Durant la fira s’han venut més de 20.000 tiquets degustació per tant com podeu deduir el format ha estat un exitàs!

LA FIRA 

La Fira estava organitzada en diferents espais. A l’espai més gran més de 80 expositors exposaven els seus productes, oferien les degustacions i venien els seus productes.

També la conformaven tres grans espais més: l’aula de cuina, l’aula de tast i l’aula dels nens. A l’exterior podíem visitar i participar de les activitats que organitzava el Bus Alícia un projecte itinerant sobre alimentació i salut.

AULA DE CUINA

L’Aula de Cuina oferia demostracions de cuina en directe de la mà de reconeguts professionals. Tenia una capacitat per a 80 persones i era d’accés lliure per als visitants de la fira. És on més hores ens hi vem passar com a apassionats de la cuina que som! Durant la fira es van fer un total de 18 sessions de cuina amb una ocupació del 100% de l’espai! En el següent post us explicaré com va anar la sessió que l’Ignasi Camps, xef de Ca l’Ignasi restaurant (i un bon amic meu! 😉 ) va fer dissabte a la tarda presentada per en Pep Nogué.

AULA DE TAST

A l’aula de tast alguns expositors oferien tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. La capacitat de l’aula era per a 50 persones i el preu de l’entrada 2€. A l’aula es van poder tastar les noves melmelades de La Fageda, tast de cerveses artesanes, productes de la terra, vins, formatges, …

AULA DELS NENS

A l’aula dels nens, els més petits (a partir de 5 anys) podien fer tallers de cuina, a càrrec de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, mentre els pares visitaven la fira. Tenia una capacitat per a 20 nens i nenes i el preu del taller era de 2€. Els tallers eren ben variats i et venien ganes de posar-te a cuinar amb ells! Podien fer panets de diferents tipus i formes, amanides alegres i ben colorides, cuinar amb xocolata i un taller amb fruita!

Nosaltres  entre tastos i compres vem sortir ben firats! No podíem marxar sense les Patates de la Deu un clàssic Olotí, la ratafia Russet, la cervesa Keks d’en Pep Nogué, els embotits del Jordi Vilarrasa del Mercat d’Olot, de les farinetes de fajol de la Carme de Batet, els torrons artesans ecològics de Massa Xuxes (ens vem cruspir dues barres de xixona boníssimes en un cap de setmana!! Eps! erem 7 a casa eh?? 😉 ), les noves melmelades de la Fageda o el mític tortell de Can Carbasseres!

La Fira Orígens ha estat molt més que una fira, va ser una festa del producte, un espai on el productor ens podia explicar amb passió què fa especial el seu producte. Un lloc on tastar i comprar, sense aquells allaus d’altres fires que per agafar un tros de fuet t’endús unes quantes espentes. El sistema de tiquets de preu molt simbòlic per a poder fer els tastets i degustacions ho trobo una bona fórmula, justa i equitativa.

La Garrotxa és una terra que estimem, molts sabeu que a la casa que tenim a Cantonigròs estem a cavall d’Olot i Vic, just al mig, dalt de la muntanya a 1000 metres d’alçada. Uns dies el camí ens porta cap a la capital Garrotxina i uns altres ens acosten a la capital Osonenca. Per tant aquesta fira ens feia especial il·lusió i més tenint en compte que molts dels implicats en la fira són amics i coneguts! Motiu de més per sentir-nos tant contents i satisfets de l’èxit rotund de la Fira Orígens. Ja esperem amb candaletes la segona edició!!! 🙂


Posts relacionats

4 Comments

 • Quina fira més rodona! A veure si el proper any fan una nova edició i m’apunto!

 • Bet ha dit:

  M’ha encantat tot el que expliques d’aquesta fira, Jo l’any vinent tampoc me la voldré perdre!!
  La Garrotxa és una comarca tan bonica… i encara t’agrada més quan pots tastar els seus productes oi?? Aquí a Catalunya no ens podem queixar, hi ha tant per descobrir!! ja està bé que facin fires com aquesta.

  • nuni ha dit:

   Hola Bet!
   La Garrotxa és preciosa en molts sentits! De paisatge, gastronòmicament, culturalment… és fantàstica! En sóc una enamorada! 😉
   A veure si l’any que ve pots venir-hi! 🙂
   Molts petons!!!!

PASSWORD RESET

LOG IN