Bloc de receptes i cuina

Xoco-pomes Mindundis (i com temperar la xocolata)

SHARE
, / 6219 13

La entrada d’avui més que una recepta és una idea. Una idea que podeu aplicar en moltes altres fruites. I el més important! Si sou petits Mindundis la podreu fer vosaltres mateixos amb l’ajuda dels pares!

Abans però una recomanació: Si voleu que us quedi la xocolata ben brillant i uniforme us caldrà temperar la xocolata. Ara us explicaré com fer-ho, és una marranada d’aquelles tant divertida de fer a la cuina! I el més fort… amb el permís dels pares!!!! 😀

La fruita en sí ja és boníssima però de tant en tant ens la podem menjar d’una manera diferent. És el que farem avui en aquest cas amb unes pomes ecològiques boníssimes que se’n cuiden de produïr els nostres amics de la Tavella. Quan ho feu a casa podeu escollir la fruita o fruites que més us agradin o fins i tot provar-ho amb les que no us agraden tant i potser el resultat us sorprendrà! 😉 Ens serviran pomes, peres, plàtans (els plàtans pelats eh!!!), cireres, maduixes… (ja se’m fa la boca aigua…!!!).

Què necessitem? Les MANS NETES! 😉 La fruita per un cantó ben neta i seca. I també necessitarem cobertura de xocolata (blanca, amb llet o negra) la que més us agradi! Per treballar necessitarem bols per la xocolata i bols més petits per posar els ingredients de la decoració.

A casa vem fer les pomes amb cobertura de xocolata negra al 80% i ecològica perquè ens van les emocions fortes, però si ho feu amb xocolates més suaus i dolcetes també us quedarà molt i molt bé!

Per decorar: confits, crocant, confeti de sucre, fruits secs, lacasitos, … imaginació al poder!

Mans a l’obra!

COM TEMPERAR LA XOCOLATA

PETITS MINDUNDIS part rotllo perquè se la llegeixin els PARES!: Per poder treballar la xocolata el primer que hem de fer és fondre-la (al bany Maria o al microones) per després temperar-ne, una bona part, sobre una superfície freda (per exemple el marbre de la cuina ben net). La treballarem remenant amb una espàtula fins a reduir la temperatura de la xocolata a: 27ºC la xocolata blanca, 28ºC la xocolata amb llet i 29ºC la xocolata negre. Un cop agafen la temperatura adequada l’aboquem de nou en el bol amb la que hem reservat prèviament per tal de que recuperi +1ºC de temperatura. Ja la tenim llesta per poder-hi treballar!

Els nens s’ho passen pipa escampant la xocolata pel marbre! Ara bé, si teniu pressa o no teniu termòmetre, podeu fer la recepta directament amb la xocolata fosa entebiada però un cop freda i solidificada ens farà aigües i quedarà mate. Ara, de bona ho serà igual!

Què passa quan temperem la xocolata? Doncs de nou, la cuina no deixa de ser química. Hi ha 3 greixos que formen part de la xocolata. Quan l’escalfem per fondre-la aquests 3 greixos es separen i en temperar-la recupera la seva fórmula química. Aquest és el motiu pel qual quan no hem temperat bé la xocolata, aquesta ens queda a clapes o amb taques.

MINDUNDIS Un cop tenim la xocolata a punt:

 1. Agafem la peça de fruita ja neta i ben seca i la “suquem” en la cobertura de xocolata ja fosa i temperada.
 2. En altres bols tindrem les diferents decoracions. En un bol confits petits, en un altre el crocant, … En triem una i amb compte també li “suquem” la poma ja embetumada de xocolata i veurem que se’ns enganxa la mar de bé! Si ho preferiu també podeu girar la poma en un plat i amb les manetes tirar grapadets de la decoració que vulgueu.
 3. Deixem refredar i solidificar la xocolata de la poma posant-la cap per avall per no trepitjar la cobertura.
 4. Un cop freda… ataqueu-la! Ja us la podeu menjar! Bon profit i bona feina petits Mindundis!! I bona feina Papis! 😉

I si ens sobra xocolata?? Sempre us podeu inspirar i fer figures o piruletes de xocolata! Imaginació al poder!! 😉

PAPIS ni se us acudeixi NO PROVAR la xocolata! Té un munt de propietats beneficioses per la salut! El cacau té propietats antioxidants que ajuden a prevenir malalties cardiovasculats i ens ajuda a prevenir l’accés de colesterol. També és considerat un antidepressiu natural degut a l’augment de la serotonina que experimentem després de consumir-ne. Ens proporciona una sensació agradable de sacietat i d’agilitat mental. O sigui que VISCA LA XOCOLATA!!! 🙂


Posts relacionats

13 Comments

 • […] Xoco-Pomes Mindundis (i com temperar la xocolata) Pin ItTweet This entry was posted in És temps de…, Causes, Col·laboracions, Productes and tagged Fruita, La Tavella, Productes ecològics, Verdura by nuni. Bookmark the permalink. […]

 • Bet ha dit:

  Ben dit Nuni, visca la xocolata!!! a mi també m’encanta la que és ben negra. Una idea molt bona, ara mateix m’agradaria ser una petita mindundi 😉
  Això d’atemperar la xocolata no ho he fet mai encara, ho tinc pendent!
  Bon cap de setmana!!

  • nuni ha dit:

   Hola Bet!
   És divertit temperar xocolata amb nens o sense nens! Però reconec que si ho has de fer cada vegada que treballes amb xocolata es pot fer pesat. Per sort hi ha preparacions que no ho necessiten. 😛
   Bon cap de setmana!! 😀

 • Carmeta ha dit:

  Boníssimes!!

 • Iris ha dit:

  Ei, Nuri, molt bona pensada per a tots els mundindis de la casa, jo en tinc un que es torna boig per la xocolata i la fruita, i combinades ja és per tirar-hi coets! Tinc pendent atrevir-me a temperar la xocolata, però ho has explicat tan bé que ho intentaré. 🙂

  • nuni ha dit:

   Hola Iris!!
   A mi també m’encanta la combinació fruita i xoco! De fet guanya moltíssim la fruita! Jejejeje…!
   Ja m’ho explicaràs si proves de temperar xoco a casa! És divertit! I el resultat fantàstic!
   Petons!!

 • gemma ha dit:

  ole, ja tenim la recepta 🙂
  M’encanta com l’has fet, perfecte pels mimdundis i pels papes 🙂

  • nuni ha dit:

   Gemma em vas convèncer a publicar-la! 😀 He aprofitat per explicar com es tempera la xoco! Si detectes algun error digues-m’ho eh?? Senyuuu!!!!
   Molts petons!!! 🙂

 • surfzone ha dit:

  Si sobra xocolata, cap problema: a cullerades pel cuiner 😀

 • La Tavella ha dit:

  Mindunids i pares esperant el moment per fer la recepta! Felicitats 🙂

PASSWORD RESET

LOG IN