Bloc de receptes i cuina

Quins ous!!! (Gastroeureka 2012)

SHARE
, / 8916 15

L’edició d’enguany de Mercat de Mercats ens animava als blocaires a participar en el seu concurs GastroEureka que consistia en fer d’investigadors per un dia (de fet crec que ja forma part de la naturalesa blocaire la curiositat infinita envers el que ens interessa. Dit d’una altra manera… som xafarders de mena!) per tal de trobar un producte alimentari present a la fira que, pels motius que siguin, sigui especial.

Tasca difícil… escollir un sol producte entre tanta varietat de productes, productors i projectes començava a ser una missió impossible! Però ens en sortiríem!!!!

Per començar, una passejada general a la pesca de possibles objectius… de manera subtil per no ser identificats com a blocairus gastronomicus (merda de càmera que ens delata…!! I això que anem d’incògnit i no portem els reflectors!!!).

Vinagres gourmet, gintònics sòlids, sushi en directe, packegings de disseny, escultura amb fruita i hortalisses, productes artesans, batukades, degustacions, performance lleteres, experiències patateres, … un “non stop” de propostes, xerrades, demostracions i productes cridant-me “jo, jo!! Jo sóc el teu GastroEureka!!!“.

Davant de tant estímul vam decidir tornar a casa a meditar amb el coixí quin producte escollir. I no va ser fins l’endemà al matí quan, tornant al Mercat de Mercats, vaig anar a una xerrada que em va fer veure la llum! Eureka!

La xerrada la organitzava La Tavella (de qui ja us he parlat anteriorment),  productors de fruita i verdura ecològica amb un gran projecte empresarial d’inserció social de persones amb disminució psíquica, que distribueixen cistelles a particulars a través d’internet. La xerrada, sota el títol: La Tavella: agricultura ecològica i compromís social, comptava amb la participació d’Adam Martin, periodista, escriptor i co-fundador de la revista digital etselquemenges.cat i Jordi Llauradó, director de La Tavella.

Però el que més em va agradar va ser que qui realment ens va explicar el funcionament de la feina a l’hort, de com fan les cistelles ecològiques, de com cuiden de les gallines del corral, … van ser els mateixos protagonistes! Els nois i noies que treballen a la Tavella! Cadascun d’ells irradiava il·lusió per la feina que desenvolupen i de fet, qui millor per explicar-nos com es treballa a la Tavella que els propis treballadors!

Us adjunto la xerrada perquè la vaig trobar molt interessant!!

Va ser a l’escoltar en Juan Luís (min. 5:45), responsable de les gallines ecològiques de la Tavella, explicar-nos com cuidava les gallines i en quines condicions de vida vivíen que se’m va encendre la bombeta. El meu producte estrella del Mercat de Mercats és potser un dels productes més consumits al llarg de tota la humanitat, els ous. Però aquests ous no són uns ous qualsevol són ELS OUS! Ara us explicaré amb l’ajuda d’en Juan Luís i en Juanillo, que les mimen i les cuiden, i el per què els ous de les gallines de la Tavella són la llet!!!

En primer lloc són gallines amb un horari planificat! Les treuen cada dia a la mateixa hora. A més de disposar d’un galliner on tenen el menjar, l’aigua, els ponedors i les zones de descans, disposen d’un corral a l’aire lliure on poden sortir a pasturar, escarbotar o prendre banys de sorra. Espai per córrer, alimentació ecològica, la manera com els seus cuidadors les tracten i les mimen, una higiene de les instal·lacions extrema… són algunes de les claus que fa que aquestes gallines siguin animals sans i feliços i ponguin uns ous boníssims! A part les gallines quan emmalalteixen no són tractades amb medicaments convencionals sinó amb homeopatia fet que garanteix que cap medicament passi als ous com pot passar en la producció convencional. Al marge dels beneficis per la nostra salut aquests ous tenen un gust espectacular! Nosaltres que els hem pogut tastar en les cistelles ecològiques que consumim us en donem fe! Els heu de tastar i tindreu un abans i un després en la vostra vida ouera!

Per tots aquests motius i en especial per veure i escoltar com els seus cuidadors  les cuiden, aquests ous són el meu GastroEureka! Són gallines molt afortunades!!! I nosaltres som afortunats de poder consumir-ne els seus ous! 😉

Gràcies especialment al Jordi Llauradó i en Marc Alegre per la seva col·laboració i ajuda en la documentació. Us ho he dit moltes vegades però no me’n cansaré, feu una GRAN feina! En Juan Luís i en Juanillo per cuidar tant bé de les gallines i per explicar-ho amb il·lusió! Sense vosaltres no podríem gaudir d’aquests ous tant bons! Gràcies a en Mikel (el Comidista) per haver llegit tots els posts dels blocaires que hem participat d’aquest GastroEureka! Només per això ja és un honor haver participat!! I gràcies a Mercat de Mercats per la iniciativa, la creativitat i per pensar en els blocaires gastronòmics que des del nostre punt de vista humil expliquem les nostres batalletes culinàries! Ens veiem als Mercats! 😉


Posts relacionats

15 Comments

PASSWORD RESET

LOG IN