Bloc de receptes i cuina

Qui ha dit que amb el menjar no s’hi juga?!?

SHARE
, / 5914 11

Des de ben petits els nostres pares ens eduquen guiant-nos en el que és correcte, apropiat i ens convé. Però de vegades es passaven de rosca! No us passava de nens que trencar, de manera puntual, aquells límits imposats donava una “vidilla” particular? La mirada picaresca d’aquell marrec trapella que està a punt de  trencar alguna norma no té preu!

Si de fet se n’han fet cançons i tot! Ja ens ho deia el Serrat:

“Niño, deja ya de joder con la pelota. Niño, que eso no se dice, que eso no se hace, que eso no se toca.”

De petita recordo que l’excés de normes no m’anava gaire… val a dir que era força trapella… i una vegada en que vaig considerar completament injust un càstic inflingit (no recordo quin, ni què havia fet, però sí la meva profunda frustració) em vaig alçar tal qual escena final de “allò que el vent s’endugué” i vaig pronunciar “quan sigui gran me’n recordaré de tot això que em feu fer i no m’agrada, i no els hi faré als meus fills!!!”.

Ara, els nens d’aquella època, ja som pares i hem caigut  de ple en instaurar normes, pautes i els límits que de petits negàvem categòricament que faríem de grans… Tinc clar que els límits són necessaris pel bon desenvolupament maduratiu dels nostres fills, però tot i això de tant en tant surt del meu interior aquella petita Nuni que va prometre ser un mare súper-enrotllada-que no posarà normes als seus fills i en trenquem alguna… ;).

Qui ha dit que amb el menjar no s’hi juga????

De vegades costa que els nens i nenes mengin fruita i verdura. Però en canvi si els hi fem una presentació que per ells sigui atractiva és molt probable que se l’acabin menjant i a sobre s’ho passin bé i gaudeixin de l’àpat.

Fa un temps vaig trobar aquesta preparació de fer talls de poma amb raïm en forma de cotxe a Pinterest i vaig tenir clar que l’hauria de preparar un dia! O sigui que quan vaig rebre les pomes de la Tavella no vaig dubtar que n’era la millor ocasió! Pomes ecològiques dolces, petites i vermelles ideals perquè els nens se les mengin tot jugant! A part si tenim nens una mica més grans ho poden fer sols i els més petits ens poden ajudar. O sigui que… mans a l’obra Petits Mindundis!!!

Ingredients (per a 4 persones):

 • 2 pomes vermelles (en aquest cas de la Tavella)
 • 32 grans de raïm (blanc, rosat o negre…)
 • El suc d’una llimona
 • Escuradents

Elaboració:

 1. Petits Mindundis, primer de tot a rentar les mans ben netes!!!
 2. Netegem les pomes amb aigua i les assequem.
 3. Amb un ganivet les partim longitudinalment (en vertical). Després en fem quarts. I cada quart el partim per la meitat (en total 8 trossos de cada poma). Buidem el cor de les pomes eliminant els pinyols, amb compte que no se’ns trenquin. I ja tenim la carcassa dels cotxes!
 4. Posem els octaus de poma en suc de llimona perquè no se’ns oxidin.
 5. Desgranem el raïm del gotim i el netegem. Amb compte, amb un ganivet els partim per la meitat per tal de fer les rodes dels cotxes.
 6. Muntem els cotxes enfilant dos escuradents (els haurem de partir perquè són massa llargs) un per les rodes del davant i l’altre per les rodes del darrera.
 7. Enfilem el raïm a cada extrem de l’escuradents.

I ja tenim els cotxets a punt! I què carai! A jugar amb el menjar!! I després ens els cruspim!! Bon profit!! 🙂


Posts relacionats

11 Comments

 • Sara Maria ha dit:

  Gran frase la teva! Quina trapella!!! Crec que per estimar-nos les coses hem de jugar amb elles, és una bona forma de conèixer-les, i amb el menjar igual; no dic fer-lo malbé, tirar-lo o desperdiciar-lo, però és pot jugar aprenent com bé fas tu en aquest post

  • nuni ha dit:

   Ben dit Sara Maria!!! 😀
   Jo també crec que la millor manera d’aprendre és a través del joc!
   Almenys de grans els hi quedarà el record de les bajanades que fèiem jugant a Cuinetes! 😉
   Una abraçada i molts petons!!!!

 • Ha ha ha què divertit! Les mares teniu una imaginació… Què mona estàs a la foto de petita 😉

  • nuni ha dit:

   Hola Montse!
   Avui he vist un pot de melmelada que m’ha fet pensar en tu! 😉 Després te n’envio la foto!
   Moltes gràcies!!! El que fem perquè mengin de tot!!! Jajajaja!!!

   Petons!!!!

 • Els límits són necessaris, però trencar les normes de tant en tant també va bé. i sobretot deixar-ne de banda algunes d’absurdes que només hi són pq “tota la vida s’ha fet així”!!!!
  O no ho fem els grans?
  petonets

  • nuni ha dit:

   Hola guapos!!!
   Tens tota la raó del món! Serà que els grans som molt congruents amb el que diem i fem… seria el ideal però no sempre és així!
   Molts petons!!! 🙂

 • Ai Nuni….a vegades queda lluny aquell “pare xupi-guai enrotllat que mola per un tub” que ens agradaria ser sempre oi??? Estic totalment d’acord amb la Sara Maria i tu!!! Quan me n’he sortit més airós amb els nanos és quan hem après les coses jugant…
  I quan més contacte físic millor….
  Petonarros i imaginació a tope!!!
  Jordi

  • nuni ha dit:

   Hola Jordi!!!
   Què t’he de dir a tu també amb 3 canalles a casa!!!
   El joc és la millor eina d’aprenentatge que hi ha. El dia que el sistema educatiu en prenguin consciència el rendiment dels nanos augmentarà en escreix!
   Molts petons!!!!

 • La Tavella ha dit:

  Excel·lent joc d’aliments per atraure l’atenció dels més menuts 🙂 Felicitats Sílvia!!!

 • […] ritme i molt enginyós! A més a més té el component educatiu on ens ensenyen, com tantes vegades hem dit, que la millor manera d’aprendre és a través del joc!   En aquest vídeo teniu un tastet de […]

PASSWORD RESET

LOG IN