Bloc de receptes i cuina

L’Èric ja té un any!!!

SHARE
, / 6709 11

Doncs sí… el temps passa volant i ja fa un any que us anunciàvem l’arribada del nostre petit Èric! Aquest primer any ens ha passat volant… ja ho sabíem (ens ha passat volant també amb els seus dos germans grans) però ens volíem enganyar pensant que amb el tercer no passaria, que el gaudiríem moment a moment, gaudint del mes a mes, dels seus progressos, de les seves fites, dels seus èxits (en el primer any s’ha de fer una feinada de por!) i així ho hem fet! Hem gaudit del nostre petit minut a minut però tot i així el temps també ens ha passat volant…

El Bloc Cuinetes també ha vist créixer l’Èric des d’abans del seu naixement a l’actualitat:

Per celebrar el seu primer aniversari ho vem voler fer d’una manera especial i tenint en compte que teníem pendent de batejar-lo (molt per tradició i pressió de l’àvia materna i poc per convicció) vam decidir fer coincidir les celebracions fent una festa amb tota la família!

El lloc on batejar-lo el teníem clar a Cantonigròs ja que l’Èric es pot dir que s’hi ha passat mitja vida! Jajaja! Portem anant-hi els caps de setmana i totes les vacances d’ençà del seu naixement.

El bateig va ser diferent a cap altre que hagi assistit mai… i és que mossèn Josep ens va voler explicar el significat del bateig i del ritual que portariem a terme. Com ell mateix deia “ja sabeu què hi veniu a fer exactament aquí?silenci…” Semblarà una tonteria però mai cap capellà ens havia explicat el “per què” de cada ritual. Va ser una cerimònia privada (no com altres batejos “en cadena” com els que he assistit on el capellà es limitava a llegir i seguir el “pas a pas” de manera mecànica nen darrera nen), on van participar en la cerimònia els més petits. I fins i tot la meva mare (la instigadora de tot plegat…) va fer una lectura de les previstes. Per tant vull agraïr la complicitat de mossèn Josep, per haver fet d’aquest acte una festa participativa poc comuna en la religió que he conegut fins ara. I agraïr a la Sandra (la meva germana) i el Lluís (el nostre cosí-germà) que hagin acceptat ser els padrins de l’Èric! No se’ns acut ningú millor per ser els padrins del nostre petit!

El lloc on teníem previst fer la celebració encara ho teníem més clar! Ca la Laia! El restaurant de sopars que han obert l’Ignasi i la Laia, l’àlter ego de Ca l’Ignasi, petit, cucarró, molt personal, acollidor, planer, de cuina senzilla i de proximitat… tinc pendent un post on us en parlaré! Amb la complicitat de l’Ignasi i la Laia vem aconseguir elaborar un menú de berenar-sopar complertíssim, de luxe!

l’àpat

tastets al mig de la taula

llonganissa de Can Riera de Vic

coca torrada del Mossèn amb tomàquet

xoricets cuits al forn de llenya

croquetes de pernil a l’estil de la mare

farcellets de formatge de cabra amb compota de poma

torradetes amb paté de muntanya i codonyat

coca de carbassó, tomàquet confitat i formatge 

pastís gratinat de patates del pais amb Emmental 

pizzeta d’espinacs, panses, pinyons i xampinyons

galets de Nadal amb carn i tomàquet

arròs de Pals negre de sèpia i salxitxes    

les postres

Pastís especial d’aniversari per l’Èric!

celler

vi negre Petit Albet – d.o. Pla de Bages

cava Mas Codina – brut reserva – 

Aigua de Sant Aniol i refrescs

cafès  

No cal dir que tot va ser boníssim!!!! I us heu fixat en el pastís?? És espectacular i deliciós!

M’encanta guardar records de les celebracions especials. I per poder tenir-ne d’aquest dia vem fer unes plantilles pels més petits en la que puguessin fer un dibuix i una dedicatòria a l’Èric. Pels més grans el mateix però en format llibret! Els dibuixos dels més petits els enquadarnarem i quedarà un àlbum xulíssim! I és a que a la família tenim uns nens que són uns artistes!!!

De recordatori nosaltres vem donar uns cargols de patchwork xulíssims que vem encarregar a la Lourdes de les Big Mama’s, vem fer una postal amb fotografies de l’Èric i un escrit, i pels més petits una bosseta amb llaminadures.

Va ser un dia preciós que de ben segur recordarem! I l’Èric el podrá reviure gràcies a les fotos fantàstiques que van fer el Pol, la Marta, la Laura, l’Ariadna i (al vídeo) l’Adrià! Moltes gràcies a tots! Us dec (un altre) un sopar! 😉

I per acabar us volia ensenyar el regal que li hem fet a l’Èric pel seu primer aniversari… Sabeu qui són? 😉

Els vaig encarregar a Papa-moscas que fan figuretes pesonalitzades en fimo i un munt de regals personalitzats més! Us recomano que li feu una visita! Hi ha coses xulíssimes! Haig de donar les gràcies a l’Eva ja que gràcies a ella vaig descobrir-los! 🙂

I la corona tant xula de la foto de l’Èric és de la botiga Otta Kids de Terrassa. Feu-li una visita perquè és una passada de botiga!

Doncs els nens se’ns van fent grans com podeu veure i esperem ser aquí per poder-vos-ho explicar any a any! Gràcies per ser-hi! <3


Posts relacionats

11 Comments

 • Moltes felicitats Eric!!!!!

  I moltes felicitats família! sou uns artistes de l’alçada d’un campanar, com es veu que feu una pinya i que les coses les sabeu celebrar “a lo grande”: en estimació, amb naturalitat, amb una alegria encomanadisa,…

  Que siguin per molts anys més de tot plegat! Molts i molts petons.

  • nuni ha dit:

   Hola Maragda!

   Ostres quin comentari més xulo!!!!! 😀
   La veritat és que ens encanta la família (som molt familiars jejejeje…!) però per sobre de tot ens apassionen els nostres fills!!!!
   Moltíssimes gràcies per les teves paraules! 😉
   Molts petonarros!!!!

 • starbase ha dit:

  Moltes felicitats a l’Eric i en general a la familia per tota la energia que ens mostreu al blog i a les trobades 🙂

  • nuni ha dit:

   Hola Òscar!
   Moltes gràcies!! 😉
   Estem gaudint al màxim dels nostres petits i també del bloc, no t’ho negaré! 🙂
   Que per molts anys i moltes trobades!! Petons!

 • manel ha dit:

  per molts anys, èric, i felicitats a tots!!!

 • surfzone ha dit:

  Boníssim tot: el pastís, les figures, la corona. Tot. Moltes felicitats al petitó!
  A casa també vam voler fardar d’any de la Meritxell, jo li vaig fer aquesta samarreta 🙂
  http://www.flickr.com/photos/surfzone/6324738355/

  • nuni ha dit:

   Hola surfzone!!
   Moltes gràcies!! M’encanta que t’hagi agradat tot, tot i tot! 😉
   Quina samarreta més xula que li vas fer a la Meritxell!! Et un manetes! I a sobre cuines bé! Un xollo de marit i pare vaja!
   Que per molts anys seguim amb tanta il·lusió a l’hora de celebrar els aniversaris dels nostres petits que es van fent grans!
   Petons!

 • Diana ha dit:

  Oohh! que bonita fiesta! muchas gracias por incluír en ella mis babos! y por compartir! eres un encanto 🙂

  Muchos besos para la familia!

  • nuni ha dit:

   Hola Diana!
   Gracias a ti por hacernos tan guapos!! jajaja!
   Ya sabes que me encanta lo que haces, eres una artista!
   Besos y hasta pronto! 😉

PASSWORD RESET

LOG IN