Bloc de receptes i cuina

25 anys de l’Escola d’Hoteleria JOVIAT

SHARE
, / 3418 4

El passat 21 de maig, a Manresa, l’escola d’hoteleria JOVIAT celebrava el seu 25è. aniversari, coincidint amb la promoció del seu alumnat i l’acte de graduació de la 21a. promoció de Cuina i Gastronomia i Serveis en restauració i la 16a. promoció de pastisseria, forneria i confitaria.

La festa reunia, a part dels graduats i familiars, antics alumnes, molts d’ells coneguts cuiners; personalitats del món gastronòmic i en especial de la restauració; estrelles mediàtiques com Carme Ruscalleda, Ferran Adrià o Joan Roca, entre molts molts altres dels grans; professorat i personal antic i actual de l’escola; representants polítics; … i alguns blocaires gastronòmics.

Les referències que jo tenia de JOVIAT ja eren molt bones. Un bon amic d’infantesa, el Ramon Martínez, va estudiar a l’escola d’hoteleria.

 Avui en dia és xef d’un restaurant del José Andrés a Washigton, el restaurant JALEO on fan cuina espanyola i tenen molt d’èxit (Ramon et dec una visita a Washigton! En quan els peques ho permetin (i l’economia…) venim! 😉 )!

 

Un altre ex-alumne i gran cuiner amb estrella (eps! i també Terrassenc! Tenim bona cantera!) és l’Artur Martínez del Restaurant Capritx a qui durant l’acte van lliurar-li el premi a Millor trajectòria professional.

 Al llarg de l’acte, conduit per Pep Palau, en una sala d’actes enorme i plena a vessar es van lliurar els botons (vermells, negres i blaus) als alumnes que promocionen a cursos superiors. Es van lliurar els diplomes als alumnes graduats de la mà de Carme Ruscalleda, Ferran Adrià i Joan Roca. El millor la cara d’il·lusió dels protagonistes, els alumnes! L’esglai al anunciar les mencions honorífiques, premis que els alumnes desconeixen a qui seran lliurades fins aquest moment. També es van lliurar els premis a la millor empresa col·laboradora, millor projecte en restauració, millor trajectòria professional i un premi honorífic.

Per acabar l’acte torn de parlaments. Van parlar alumnes, ex-alumnes, antics professors, personal relacionat d’una manera o altre amb l’escola, el director (fill del fundador) i el mateix fundador de l’escola que va demostrar tenir la mateixa empenta, il·lusió i entussiasme que el primer dia. En tots ells es desprenia passió envers l’escola! Ideals, valors, treball, esforç, vocació, il·lusió, van ser paraules recorrents en el discurs de tots ells. La sensació des de fora és que tots han format part (i la continuen formant malgrat que els anys passin) d’una gran família, que és JOVIAT. El mateix fundador, el Sr. Josep Vilaseca, ho repetia… “aquí sempre serà casa vostra” i escoltant les paraules dels parlaments veig que així és.

Dexeu-me que faci una menció especial a les paraules de Carme Ruscalleda, que és la meva “Guardiola” particular, que va dir que “aquesta és una feina de la que te n’has d’enamorar” fer-la amb passió, estimar-la, perquè no és fàcil i necessita del sentiment i la voluntat del que la porta a terme! Completament d’acord! #rusquiforpresident!

En acabat l’acte pares i alumnes van acabar la festa fent un tast de productes del Bages a la sala d’actes i la resta ens els van servir en un menjador a part de l’escola. Els productes que ens van servir eren molt bons, vem fer un àpat informal a peu dret, però rodejats del bo i millor de la cuina catalana!

Encara em costa fer-me la idea d’haver compartit sopar amb el Ferran Adrià (rodejat constantment!), Carme Ruscalleda (la Rusqui ;)),  Joan Roca (del Celler de Can Roca considerat dels millors restaurants del món) i Ramon Freixa amb qui ens vem poder fer una foto en un moment Groupie amb l’Òscar de DeCuina.net! Records per a la posteritat!! 😉

Per tant una celebració emotiva per a una escola amb molta història i renom que encara vol anar més enllà! I és que a partir d’aquest dia l’escola d’hoteleria JOVIAT inclou la paraula INTERNACIONAL al seu nom. De ben segur que continuaran creixent i formant a grans professionals! “Donar més del que et dónen, convèncer, confiar en les persones, estimar, liderar, ser solidari” amb aquests valors que l’escola Joviat inculca no hi haurà fronteres que els barrin el pas!

Moltes felcitats a l’escola, al professorat i en especial al seu fundador per haver lluitat per una il·lusió i haver triomfat malgrat els obstacles! I gràcies per deixar-nos ser partíceps d’aquesta celebració tant especial d’una gran GRAN famíia! 😉

Fotografies: Escola d’Hoteleria Joviat, Decuina.net i IGs @nuni_cuinetes

4 Comments

 • Núria Farizo ha dit:

  Moltes gràcies!!!!!!!!! Un plaer compartir aniversari amb la gent del ram, que estimeu la cuina i la sala, el producte i la terra, la senzillesa i la fantasia…

  D’algú part de l’equip de Joviat que també estima l’ofici…

  • nuni ha dit:

   Bon dia Núria! 🙂
   Despreneu entusiasme en allò que feu i avui en dia estimar la professió i posar-hi passió és vital per tirar endevant! Em va agradar molt poder conèixer la vostra escola i la vostra manera de fer!
   Una abraçada!!

 • gemma ha dit:

  Quina sort poder ser a la festa de celebració! I tenir tan a prop a personalitats tan importants 😉
  L’escola Joviat a Sabadell és molt coneguda, ja que ens queda més a prop que no pas les escoles de Barcelona. Tinc amics cuiners que han estudiat allà.
  Han fet molt bona feina, felicitats!

  • nuni ha dit:

   Hola Gemma!

   Va ser un privilegi ser-hi! A part havent-ne sentit a parlar tant des de feia anys em va fer molta il·lusió anar-hi. 😉

   A Terrassa ens passa el mateix, Manresa està relativament a prop i companys d’escola i esplai que avui són cuiners van estudiar a Joviat. Tots ells estan orgullosos d’haver-hi estudiat i en guarden molts bons records. Senyal que fan bona feina!

   Molts petons!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN