Bloc de receptes i cuina

Crema de pèsols

SHARE
, / 7852 6

Els pèsols són els caramels de la primavera, no trobeu? Parlem de pèsols tendres, els que estan al seu punt! Els petitons que són dolcencs i que els podríem arribar a menjar crus o cuinats en coccions curtes i delicades. Quan ja són grans i si els conservem massa temps necessiten coccions més llargues, però poden arribar a perdre el toc dolcenc tornant-se durs i farinosos. Per tant… gaudim ara dels pèsols que estan fantàstics!!!

Fa unes setmanes vaig trobar una recepta a la revista CUINA on Carme Ruscalleda (la Rusqui pels de casa) ens proposava de fer uns gotets de crema de pèsols. Em vaig quedar amb ganes de fer-la en aquell moment però per fi m’hi he pogut dedicar una estona a desgranar pèsols i fer-la!

CREMA DE PÈSOLS

INGREDIENTS:

  • 10 g d’oli d’oliva verge extra
  • 50 g de cansalada ibèrica, tallada a dauets
  • 50 g de poma, pelada i tallada a dauets
  • 15 g d’api, tallat a dauets
  • 50 g de patata, pelada i tallada a daus regulars d’uns 2 cm
  • 1 l d’aigua mineral
  • 200 g de pèsols desgranats
  • 4 fulles de menta (jo amb dues grans ja he fet…)
  • 10 fulles de julivert
  • 10 fulletes de marduix (jo no en tenia :P)
  • Pebre blanc
  • Sal
  • Els entrebancs que hi vulguem afegir: dauets de cansalada, pèsols petitons saltats, palet d’ametlla torrada, …

ELABORACIÓ:

  1. En una olleta, amb l’oli d’oliva mesurat, sofregim la cansalada fins a enrossir-la.
  2. Afegim al sofregit els daus de poma, els d’api i les herbes ben picades, i ho deixem sofregir 2 minuts més. Salpebrem amb prudència.
  3. Tirem a l’olla els daus de patata i l’aigua calenta, deixem que arrenqui el bull i ho fem coure a foc mitjà 12 minuts.
  4. Incorporem a l’olla els pèsols i continuem la cocció 5 minuts més. Ho triturem, tastem el punt de sal (rectifiquem si cal) i ho passem pel colador xinès. La crema ja està!
  5. Nosaltres hi hem afegit entrebancs de dauets de cansalada; i dels pèsols que he desgranat n’he reservat els més petitons per saltar-los a l’ultim moment amb la cansalada. No cal coure’ls tan sols que guanyin temperatura. Els afegirem a l’últim moment quan ja tinguem la crema servida en gots o plats.
És una crema ideal per ser servida amb gotets com a entrant o aperitiu, tant tèbia com freda. La menta li dóna un toc molt refrescant i la cansalada ibèrica li confereix una aroma que t’empeny a llençar-t’hi de cap (no literalment… eh??) 😉 ! Bon profit i gràcies pel vostre comentari! 🙂

Font: Revista CUINA núm. 130

6 Comments

  • marina ha dit:

    Boníssima Nuni!! Jo vull caramels d’aquests cada dia! Bona recepta, la ruski és fantàstica amb aquests invents de temporada. Petons

    • nuni ha dit:

      Hola guapíssima!
      Els pèsols frescos estan fantàstics! I les combinacions de la Rusqui són garantia d’èxit!
      Molts petons Marina!

  • COURE COULANTS ha dit:

    Ummmm, m’encanten els pèsols i aquesta recepta t’ha quedat genial. Em puc passar a tastar-los o ja heu acabat amb ells? Petonets

    • nuni ha dit:

      Hola Laura! 😀
      Llàstima!! Ja ens hem acabat tota la crema!! 😉
      Era boníssima! 😛 I la menta li donava un toc taaaant fresc! La Rusqui és una crack!
      Molts petons!!!! 🙂

  • Eva ha dit:

    Les receptes de la Ruscalleda (a casa nostra Rusca, jiji) mai fallen! que bona ha d’estar aquesta crema!!! Lo més entretingut és pelar-los, no?
    Petunets,
    Eva.

    • nuni ha dit:

      Hola Eva!
      Ja tens raó ja! La Rusqui (Rusca ;)) No falla mai!!
      Sóc fan de les seves receptes! I desgranar pèsols és molt entretingut però com que ho pots fer mentre mires la tele, o escoltes la ràdio, o escoltes música, … passa la mar de ràpid! 😉
      Molts petons!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN