Bloc de receptes i cuina

Bunyols de carxofa

SHARE
, / 6105 14

La carxofa és la flor de la carxofera i a la primavera està en el seu moment òptim! Té un munt de propietats beneficioses per la salut i se li atribueixen propietats antiinflamatòries, diürètiques, digestives i afrodisíaques ;).

A l’hora d’escollir-les triarem les més grosses i pesants, compactes i ben formades, i de color verd clar. Si en estrényer-la sentim un cruixit senyal de que encara és fresca!

Fa unes setmanes ja us parlàvem d’aquesta flor fantàstica, que tant de joc ens dóna a la cuina, al post de la trobada blocaire al Prat on ens van donar a conèixer la Carxofa del Prat. Allà us vem comentar que ens havíen fet diverses preparacions per donar-nos-la a conèixer i una de les que més em va agradar van ser els bunyols de carxofa. Vaig demanar a la cuinera que ens l’havia preparat, la Susana Aragón del restaurant Ona Nuit, si ens en podria facilitar la recepta i fa unes setmanes me la van enviar per mail (moltíssimes gràcies Susana i Òscar!!!!).

Aprofitant la tranquil·litat del pont i afanyant-nos perquè la temporada de la carxofa ja s’acaba… 🙁 vem preparar aquests fantàstics bunyols! 🙂

BUNYOLS DE CARXOFA

INGREDIENTS (per unes 8 persones):

  • 250 g d’aigua tèbia
  • 50 g de mantega
  • 5 g de sucre
  • 5 g de llevat
  • 170 g de farina
  • 4 ous grans
  • 200 g de carxofa neta i cuita (“potxada”) (unes 4 carxofes grans en cru)
  • Oli d’oliva verge extra per fregir
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  1. Netegem i pelem les carxofes, rebutjant les fulles exteriors i quedant-nos amb els cors que posarem en remull amb aigua i julivert per tal de que no se’ns oxidin.
  2. Laminem els cors de les carxofes i els posem a coure a foc mitjà amb un bon raig d’oli. Salpebrem. Les reservem un cop cuites (“potxades”).
  3. Barregem tots els ingredients menys la carxofa (a la termomix o amb la batedora) fins a obtenir una massa homogènia.
  4. Afegir les carxofes cuites a la mescla i trinxem lleugerament (a nosaltres ens agrada trobar-hi entrebancs de carxofa. Si voleu una textura completament fina tritureu-la de tot).
  5. Posem una paella (o cassó) al foc amb oli abundant i fregim a foc mitjà-alt els bunyols afegint cullerades de massa separadament.
  6. Un cop fregits els reservem sobre de paper absorbent (paper de cuina) per tal d’extreure l’accés d’oli.
  7. Els servim calents i a gaudir! 😀
Aprofitem per cuinar i menjar carxofes que ens queden quatre dies abans no s’acabin! Salut! 😉
Fonts consultades: Sabor… revista exclusiva de Caprabo.

14 Comments

  • Bet ha dit:

    Com m’agraden les carxofes!! són boníssimes fetes de totes les maneres, i tan sanes! Va, jo també aprofitaré per tornar-ne a fer abans no s’acabi la temporada, que aquests bunyols m’han temptat molt, han de ser boníssims!! petonets 🙂

    • nuni ha dit:

      Hola Bet! 😀
      Estaven molt bons Bet! Val la pena aprofitar els quatre dies que ens queden de temporada de Carxofa!
      Molts petons!!!!! :****

  • Ostres, aquests a casa no durarien ni 5 minuts!! quina pinta!
    Petons
    Sandra

    • nuni ha dit:

      Hola Sandra!
      A casa fins i tot els nens se’ls van menjar a corre cuita (tot i les reticències inicials…)!! 😉
      Molts petons!!!

  • gemma ha dit:

    Ostres, ja fa un temps, des de que he iniciat un bloc, que vaig veure el vostre i ja em vaig fer seguidora, encara no havia provat de fer cap recepta, però aquesta no me la perdre! tenen una pinta boníssima els bunyols, i a mi les carxofes m’encanten! gràcies!

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!
      Acabo de visitar el teu bloc! Ets una artista decorant galetes!!!! Quina traça que tens! Ara l’afegeixo al feed! 😉
      Doncs si t’agraden les carxofes aquests bunyols t’encantaran!

      Petons!!! 🙂

  • Lídia ha dit:

    wuaaaauu! segur que eren boníssims perquè a mi la carxofa m’agrada molt!
    petonets

  • Dolça/Glòria ha dit:

    que bons, acompanyant un tall a la planxa!!!!
    PTNTS
    Dolça

    • nuni ha dit:

      Hola Dolça!!!!
      Gran idea! Acompanyant el tall també quedarien la mar de bé!
      Nosaltres els vem fer per picar abans de dinar.

      Molts petons!! 😉

  • Mº Dolors ha dit:

    Fan una bona cara que no pots pensar de fer-les. a mes de bones son molt bones per la salud.

    • nuni ha dit:

      Hola Ma. Dolors!
      L’aspecte que tenen els bunyols i el seu gust no van de la mà… són molt més bons! Jajaja!
      I tens tota la raó del món, les carxofes tenen un munt de beneficis per a la salut! Moltes gràcies pel teu comentari!
      Petons! 😉

  • Lourdes ha dit:

    Salivera tipus Homer Simpson quan he vist la foto i he llegit la recepta… Uuuhhhmmm, carxofa…!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Lulu!
      Llàstima que ja hagi passat el temps de les carxofes (bé, encara se’n poden trobar… però no són el mateix!). Els bunyols aquests són espectaculars! Ja ho veuràs! 😉

      Petons!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

PASSWORD RESET

LOG IN