Bloc de receptes i cuina

Lactium Vic 2012 (#Lactium) and the winner cheese is… El Bufalet!

SHARE
, / 5332 9

Començar les vacances de setmana santa coincidint amb el Lactium de Vic ha estat un autèntic festival per a les papil·les gustatives!

Val a dir que anàvem ben oberts a tastar novetats! Després d’Alimentaria i de llegir les recomanacions que l’Anna Murgadas va escriure a Un Salsassec amb bolets teníem alguna pauta clara de quin formatge valia molt la pena tastar. És el cas del formatge Blau de Muntanyola (@FMuntanyola) de qui ja en som fans absoluts! Tenen un gran producte!

El formatge Blau de Muntanyola és un dels quatre formatges blaus elaborats amb llet de cabra de tot Europa i guanyador del Lactium d’Or del 2009! També es va endur la medalla d’or en l’última edició del World Cheese Awards, per tant estem davant d’un producte realment excepcional.

Els formatges de Muntanyola han començat a elaborar una varietat de formatge Blau fet amb llet de búfala que s’anomena El Bufalet. De fet aquesta era la gran novetat que van presentar a Alimentaria ja que el formatge Blau de Muntanyola, l’elaborat amb llet de cabra,  ja es trobava en el mercat i es pot comprar als Mercats de Barcelona (@MercatsBCN). La veritat és que tots dos formatges, tant el blau elaborat amb llet de cabra, com el blau elaborat amb llet de búfala, són boníssims pel nostre gust! Però si n’haig de triar un escolliria el Bufalet més intens i potser el que recorda més a un Roquefort. Pel que ens explicava la representant de l’stand a el formatge Blau de Muntanyola que vem tastar (el de cabra) potser li faltaven un parell de setmanes per acabar de potenciar el seu gust. En canvi el Bufalet estava en el seu punt òptim. No ho sé… però tots dos eren fantàstics! Esperem que ben aviat també podem comprar el Bufalet als mercats, que ens va captivar! Vem comprar una cunya de El Bufalet que utilitzarem en unes pizzetes de Bufalet amb anous i en una crema de verdures. El preu va picar una mica (32 €/quilo aprox.) però un dia és un dia! 😉

Altres productes que ens van agradar molt són:

 1. El pa artesà de formatge de cabra (també en tenien de 5 cereals, d’anous, …)
 2. Els kits de cultiu de bolets (gírgoles i shitake) de Bolets de soca.
 3. Les anxoves de Palamós “Els Bomba” molt i molt bones!!
 4. La mel artesana de Setcases “Ca la Núria”.
 5. Parada obligada a la Cervesa del Montseny (@cervesamontseny) on ens vem endur un pack de 4 varietats de les seves cerveses (lupulus, malta, negre i de blat).
 6. El formatge rentat amb Cervesa del Montseny Lupulus, també dels Formatges de Muntanyola.
 7. El formatge La Carbonera de la formatgeria Cuirols.
 8. Els formatges de CANTONI!!! 😀 De la formatgeria Molí de l’Alzina (Collsacabra).
 9. I els ous d’oca que van deixar ben parat al Guillem per la mida que arriben a tenir! Quin senyor ou ferrat en pot sortir!
 10. I per acabar els formatges de MAS ALBA, que no en tenim cap foto d’aquest dia però fa un temps vem visitar la seva formatgeria i ens van agradar moltíssim! El petit Ot, el Uff i les ies (petites boletes de formatge de cabra) els nostres preferits!

Un matí ben profitós en el que el dia ens va acompanyar amb un solet deliciós! Quasi tant deliciós com els formatges i embotits que vem tastar! 😉


Posts relacionats

9 Comments

 • Marina ha dit:

  Després de sentir-ne parlar tant també he provat el Blau de Muntanyola. No perquè anés a Lactium però sí que hi ha un bon samarità que me’n va portar!! 😉 Quina crònica més guapa, Nuni. I quantes coses bones vau tastar!! Petonet!

  • nuni ha dit:

   Hola Marina!
   I què et va semblar el formatge? A nosaltres ens va encantar!!!
   Moltes gràcies guapíssima pel teu comentari! 😉
   Bones vacances!! 😀

 • Eva ha dit:

  Doncs prenc nota de la recomanació que nosaltres ens xiflen els formatges!!!! mmmmmmmmmmm….
  No pareu, eh???
  Petunets,
  Eva.

  • nuni ha dit:

   Eva! Veig que encara no estàs de vacances a la Mútua!! 😉
   Si sou formatgers crec que aquest formatge us agradarà! A nosaltres ens ha encantat! 😉
   Petons i que vagi molt bé “l’horeta curta”!

 • Bet ha dit:

  Quina enveja més sana 😉 la propera edició no me la puc perdre, amb lo formatgera que sóc!! si les fires i mercats ja són la meva perdició, encara ho són més les que s’hi poden trobar tantes novetats. Les pizzetes amb bufalet i anous segur que eren boníssimes. Abans la meva iaia tenia oques i jo també em quedava parada com el Guillem quan comparava els ous d’oca amb els de les altres gallines! molts petonets i espero que la setmana santa hagi anat super bé!! 🙂

  • nuni ha dit:

   Hola Bet guapíssima!!!
   Doncs si al proper Lactium hi pots anar a veure si coincidim i el visitem plegades!! 😀
   Les vacances molt bé! Fantàstiques però sempre se’ns fan curtes…
   Les pizzetes van quedar tremendes!! 😉
   Molts petons!!!!!

 • surfzone ha dit:

  Em van deixar tastar mig gotet de cervesa del Montseny i vaig quedar distret, era molt bona, molt afruitada. Sens dubte amb una cervesa artesana així, han ajustat molt els preus, perquè no la vaig trobar gens cara!

  • nuni ha dit:

   Nosaltres fa uns anys que la coneixem. De fet també la vàrem conèixer en una fira, la fira modernista de Terrassa i també ens va agradar molt!
   Estaria bé poder visitar-los per veure i expliquin com l’elaboren! 🙂

 • […] en fires com aquestes però val a dir que vaig trobar el Lactium amb moltes menys parades que en edicions anteriors, cosa que em fa pensar que potser coincidir amb el Mercat del Ram li ha fet mal. A veure si en […]

PASSWORD RESET

LOG IN