Bloc de receptes i cuina

Escuma de iogurt amb maduixes

SHARE
, / 9309 14

Per acabar l’àpat de celebració de l’aniversari de l’Alba vem fer unes postres lleugeres: Escuma de iogurt amb maduixes. La recepta és també del llibre “La comida de la Família” de Ferran Adrià però amb alguna petita variació.

Hem de tenir en compte que per poder fer l’escuma necessitarem un sifó amb les corresponents càrregues de gas. Si no en teniu però esteu pensant en comprar-ne un, jo us aconsellaria comprar el de mig litre que ens cobreix entre 4 i 6 racions. El de litre potser és excessiu a no ser que habitualment sigueu molta colla a casa.

El nostre és el que podeu veure a la fotografia de la marca Mastrad i n’estem molt contents. També us haig de dir que no li traiem el profit que li podríem treure! Per això quan trobem alguna recepta d’escuma aprofitem per amortitzar-lo! S’ha de dir que dóna molt de joc! 😉

Anem a la recepta!

ESCUMA DE IOGURT AMB MADUIXES

Ingredients (per a 6 persones):

 • ½ quilo de Maduixes (unes 3 per cap)
 • 3 iogurts naturals (nosaltres vem agafar els iogurt naturals ensucrats de la Fageda)
 • 100 ml Nata líquida 35% M.G.
 • Per a la salsa de maduixes: Dues cullerades de sucre i 4 maduixes.
 • Estris: Sifó ½ l. i 1 càrrega de gas pel sifó (N2O)

Elaboració:

 1. Barregem els 3 iogurts naturals (ensucrats o no) amb la nata amb l’ajuda d’una batedora (de mà o elèctrica).
 2. Passem la mescla per un colador si l’hem batut a mà.
 3. Emplenem el sifó. El carreguem amb una càrrega de gas.
 4. El deixem reposar a la nevera o en un bol amb aigua i gel.
 5. Netegem les maduixes amb aigua i les escapcem. Les tallem per la meitat o a quarts (com més ens agradi) de forma longitudinal.
 6. La variació respecte a la recepta original és que nosaltres hem optat per afegir una salsa de maduixes a l’escuma. Per a fer-la triturem 4 maduixes, ja netes i escapçades, amb dues cullerades de sucre. Reservem.
 7. En el nostre cas ho hem servit el copa. Al fons de la copa posem una cullerada de la salsa de maduixes. A continuació servim l’escuma de iogurt (ben freda de la nevera i havent sacsejat enèrgicament el sifó prèviament), afegim els quarts de maduixes per sobre l’escuma i salsegem de nou amb la salsa de maduixes.

Si ho preferiu també es poden fer aquestes postres amb qualsevol fruita de temporada (fruites del bosc, préssec, albercoc, plàtan, pinya, …). Si voleu més dolça l’escuma de iogurt podeu afegir una cullerada de sucre a l’hora de batre-ho amb la nata líquida o comprar directament els iogurts ensucrats.

La combinació és fresca i lleugera! Ideal després d’un àpat ben complert! 😉


Posts relacionats

14 Comments

 • judith ha dit:

  quin dinar més bo que vareu fer! el llibre del Ferran Adrià el vaig llegir per sobre però no em va acabar de convèncer. Petonets guapa

  • nuni ha dit:

   Hola Judith! 😀
   Moltes gràcies! 😉
   El llibre del Ferran Adrià té receptes senzilles, econòmiques i em va agradar l’estructura dels menús, les elaboracions bàsiques… el vaig trobar un bon manual per introduir-se a la cuina (vaja, que el regalaria a les meves nebodes de 20 i 22 anys!) 😉
   Molts petons!! 🙂

   • surfzone ha dit:

    Doncs a mi tampoc em va agradar. Està molt bé la part de planificació, però els menús són desorbitats; per molt fàcils que semblin, no vaig trobar-los massa adequats per fer-los a casa.

    Fa temps que m’estic rumiant si comprar-me un sifó d’aquests. Gastes moltes càrregues? Quin preu tenen? N’hi ha de diferents?

    • nuni ha dit:

     Doncs jo penso que hi ha un munt de plats que es poden fer perfectament a casa! 😉
     Les receptes les agafo “sueltas” no em cenyeixo a fer el menú sencer. Me l’agafo com a llibre de receptes.
     El sifó utilitza de una a dues càrregues depenent de la recepta. Les càrregues les compro en caixes de 25 unitats i em costen uns 18 € aprox. També t’haig de dir que no el faig servir gaire. És un caprici però dóna joc a la cuina! Apa quin rotllo!! xD
     Molts petons!!!! 😉

 • Marta Jubert ha dit:

  Deliciós no???? Ptnts

 • ESfruita ha dit:

  Un postre lleuger però complert ja que incorpora làctics i sobretot fruita. Tal i com ens agrada a ESfruita. Ens ha agradat molt!

  Avui hem passat pel teu bloc per presentar-nos. Som ESfruita, una botiga online de fruita i verdura de qualitat que acaba de crear el seu bloc on hi pots trobar receptes, el calendari de fruita i verdura i notícies relacionades amb ESfruita. T’animem a passar’t-hi!

  http://www.esfruita.com/assessorem

  També t’animem a fer un cop d’ull als nostres productes i a fer clic a “m’agrada” a la pàgina web d’ESfruita. Aconseguiràs un 5% de descompte en la teva primera compra!

  facebook.com/Esfruita

 • ESfruita ha dit:

  Ens hem oblidat de comentar-te que per la primera compra et regalem un fuet i si la comanda supera els trenta euros una ampolla d’Oli de Pau!

 • A mi me’l van portar els reis i encara l’he d’estrenar!!! No tinc excusa!!!
  petonets

  • nuni ha dit:

   Hola!! 😀

   Doncs té receptes senzilles però molt vistoses i bones! I el llibre està molt ben explicat i il·lustrat amb fotografies! A mi m’ha agradat! 😉

   Petons!! 🙂

 • Bet ha dit:

  Doncs jo no tinc sifó, quina llàstima!! però el iogurt barrejat amb maduixes m’encanta, i ara que ha començat la temporada me’n faig molts dies per esmorzar… Prenc nota de la mida del sifó, tot i que haurà d’esperar uns quants anys, ja que si porto algun altre trastet de cuina a casa, la meva mare em farà fora! 😉 a mi, i els trastets!

PASSWORD RESET

LOG IN